Czarek Napisano 18 Luty 2006 Napisano 18 Luty 2006 a mi się nabyła taka maniereczka-bardzo zacny stan-jakby tylko leciutko używana przez miesiąc czy 2 i potem nie naruszona do dnia dzisiejszego:)skórzana uszczelka w korku bez żadnych ubytków,manierka sygnowana na dnie PS i obrazkiem latarki na świeczkę.
maxikasek Napisano 18 Luty 2006 Napisano 18 Luty 2006 ładny Austryjak Czarek. A teraz małe sprostowanie. TO co wyżej kupiłem jako prusaka z I wojny po obejrzeniu bliższym okazało się polską wz31 w I wojennym pokrowcu :-)
Boruta Napisano 20 Luty 2006 Napisano 20 Luty 2006 Tych składanych wrześniowych niezbędników było kilka rodzajów. Jak będę miał kabel, to wrzucę fotki.Pozdrawiam
dre Napisano 5 Marzec 2006 Napisano 5 Marzec 2006 z prawej akurat łyżki (orinalnie ścięte? ) syg Erbe Rostfrei
dre Napisano 5 Marzec 2006 Napisano 5 Marzec 2006 Niemieckie widelce z kantyny luftwaffe syg gapą pod spodem L.G.K II z drugiej strony OXYDEX ROSTFREI i dalej ORGINAL OLIMPIA
dre Napisano 5 Marzec 2006 Napisano 5 Marzec 2006 z lewej amerykaniec (w Wielkopolsce??) syg WALLCO STAINLESS oraz trzy łyzeczki syg IFOSTO ALPACCA ??
dre Napisano 5 Marzec 2006 Napisano 5 Marzec 2006 łyżeczki wykopkowe (trzy spalone ) o dziwo syg po Arabsku?? czy przed wojną mieli już Arabskie rzeczy??
Boruta Napisano 6 Marzec 2006 Napisano 6 Marzec 2006 Menażka polska, raczej powojenna, stalówka, zachowały soę na niej resztki jakby sztuki okopowej, choć sądzę, że powojenna, ktoś na niej strzelanie ćwiczył.Pozdrawiam
Boruta Napisano 6 Marzec 2006 Napisano 6 Marzec 2006 I jeszcze moje 3 wrześniowe łyżki - wykopki i widelec, wszystkie części z różnych niezbędników oraz niemiecki z 1942 roku.Pozdrawiam
wons Napisano 6 Marzec 2006 Napisano 6 Marzec 2006 Witamy! Jako, że zima w pełni postanowiliśmy skatalogować nasze zbiory i zespolić je w grupy" tematyczne. oto wykopki sprzętu używanego w kantynach WH w Truppen Lager Gross-Born. Kubołki :) ( Starsi Foumowicze na pewno pamiętają ich fotki i naszą radość zaraz po ich wykopaniu ;) ).
wons Napisano 6 Marzec 2006 Napisano 6 Marzec 2006 dla lepsiejszych konsumentów porcelana ROSENTHAL - niestety nie wszystkie całe :(
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.