Skocz do zawartości

Kolekcje - militarny sprzęt kuchenny

bjar_1

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 623
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

a mi się nabyła taka maniereczka-bardzo zacny stan-jakby tylko leciutko używana przez miesiąc czy 2 i potem nie naruszona do dnia dzisiejszego:)skórzana uszczelka w korku bez żadnych ubytków,manierka sygnowana na dnie PS i obrazkiem latarki na świeczkę.

Napisano

ładny Austryjak Czarek. A teraz małe sprostowanie. TO co wyżej kupiłem jako prusaka z I wojny po obejrzeniu bliższym okazało się polską wz31 w I wojennym pokrowcu :-)

• 2 weeks later...
Napisano

Niemieckie widelce z kantyny luftwaffe syg gapą pod spodem L.G.K II z drugiej strony OXYDEX ROSTFREI i dalej ORGINAL OLIMPIA

Napisano

z lewej amerykaniec (w Wielkopolsce??) syg WALLCO STAINLESS oraz trzy łyzeczki syg IFOSTO ALPACCA ??

Napisano

łyżeczki wykopkowe (trzy spalone ) o dziwo syg po Arabsku?? czy przed wojną mieli już Arabskie rzeczy??

Napisano

Menażka polska, raczej powojenna, stalówka, zachowały soę na niej resztki jakby sztuki okopowej, choć sądzę, że powojenna, ktoś na niej strzelanie ćwiczył.
Pozdrawiam

Napisano

I jeszcze moje 3 wrześniowe łyżki - wykopki i widelec, wszystkie części z różnych niezbędników oraz niemiecki z 1942 roku.
Pozdrawiam

Napisano

Witamy!
Jako, że zima w pełni postanowiliśmy skatalogować nasze zbiory i zespolić je w grupy" tematyczne. oto wykopki sprzętu używanego w kantynach WH w Truppen Lager Gross-Born. Kubołki :) ( Starsi Foumowicze na pewno pamiętają ich fotki i naszą radość zaraz po ich wykopaniu ;) ).

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie