kloki Napisano 6 Wrzesień 2004 Autor Napisano 6 Wrzesień 2004 Dzisiejszy 2-godzinny wypad nie przyniosl porzadanych efetow, ale jak na moje tereny i wiedze (zerową) o I wojnie w regionie, to mysle, ze ok. Miejsce przypadkowe. Zaczęło się od kopania... ;)
kloki Napisano 11 Wrzesień 2004 Autor Napisano 11 Wrzesień 2004 Nie zabieram badziewia do domu Elpaser. Do lasu biorę aparat i to co mnie zaintryguje, zaciekawie, to robie temu fotkę i się pytam. Do domu zabieram tylko co ciekawsze egzemplarze fantów. Jak wspomniałem wyżej na każdej wyprawie trafiam właśnie takie coś jak w poście powyżej, więc zacząłem się zastanawiać do czego to mogło służyć.Pzdr.
wons Napisano 13 Wrzesień 2004 Napisano 13 Wrzesień 2004 Na tej fotce są identyczne łapki jak tamta. Dwie z nich są skrzyżowane.
bjar_1 Napisano 7 Wrzesień 2004 Napisano 7 Wrzesień 2004 Dobrolin" robił też pastę do podłóg. Jaka jest średnica tej pokrywki?pzdrbjar_1
wons Napisano 13 Wrzesień 2004 Napisano 13 Wrzesień 2004 Takie skrzyżowane łapki były wkładane w ten korpus.
wons Napisano 13 Wrzesień 2004 Napisano 13 Wrzesień 2004 W tym modelu łapki zrobione był z jednego kawałka drutu.w naszych zbiorach jest jeszcze inny model zrobiony bardziej misternie". ze względu na stan zachowania obecnie podlega konserwacji i rekonstrukcji, i tu prośba do forumowiczów: może ktoś w swoich zbiorach posiada jeszcze inny model, lub dane o nich - gdzie były produkowane, od kiedy itp. to niech zamieści tu fotkę lub dane, lub niech prześle na meila. pozd.
Jadzia Napisano 8 Wrzesień 2004 Napisano 8 Wrzesień 2004 Witam, te czubki to chyba od czegoś wcześniejszego, trzeba by porównać gwintowanie lufy z bruzdami na czubkach - orientacyjnie oczywiście, nie ma mnie teraz w domu, ale jak bede to sie rozejrze za jakimiś podobnymi, czy możesz podać dokładne wymiary pocisków? pozdrawiamJadzia
kloki Napisano 13 Wrzesień 2004 Autor Napisano 13 Wrzesień 2004 Dzięki wons!! Jesteś wielki :) Po znalezieniu kilku takich identycznych elementów wolałem się zapytać co to jest? Dlaczego tyle tego tam leży. No i prosze, ze zwykłego (jak dla mnie na początku) drutu robi się potykacz. Swoją drogą, to bardzo ciekawa konstrukcja. Takie puzzle" dla znudzonych walką pozycyjną Prusaków :)Pzdr. klOki
Pytanie
kloki
Dzisiejszy 2-godzinny wypad nie przyniosl porzadanych efetow, ale jak na moje tereny i wiedze (zerową) o I wojnie w regionie, to mysle, ze ok. Miejsce przypadkowe. Zaczęło się od kopania... ;)
36 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.