Skocz do zawartości
  • 0

Wypad na pozycje I WW.

kloki

Pytanie

Napisano

Dzisiejszy 2-godzinny wypad nie przyniosl porzadanych efetow, ale jak na moje tereny i wiedze (zerową) o I wojnie w regionie, to mysle, ze ok. Miejsce przypadkowe. Zaczęło się od kopania... ;)

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Nie zabieram badziewia do domu Elpaser. Do lasu biorę aparat i to co mnie zaintryguje, zaciekawie, to robie temu fotkę i się pytam. Do domu zabieram tylko co ciekawsze egzemplarze fantów. Jak wspomniałem wyżej na każdej wyprawie trafiam właśnie takie coś jak w poście powyżej, więc zacząłem się zastanawiać do czego to mogło służyć.

Pzdr.
Napisano

W tym modelu łapki zrobione był z jednego kawałka drutu.w naszych zbiorach jest jeszcze inny model zrobiony bardziej misternie". ze względu na stan zachowania obecnie podlega konserwacji i rekonstrukcji, i tu prośba do forumowiczów: może ktoś w swoich zbiorach posiada jeszcze inny model, lub dane o nich - gdzie były produkowane, od kiedy itp. to niech zamieści tu fotkę lub dane, lub niech prześle na meila. pozd.

Napisano
Witam, te czubki to chyba od czegoś wcześniejszego, trzeba by porównać gwintowanie lufy z bruzdami na czubkach - orientacyjnie oczywiście, nie ma mnie teraz w domu, ale jak bede to sie rozejrze za jakimiś podobnymi, czy możesz podać dokładne wymiary pocisków? pozdrawiam
Jadzia
Napisano
Dzięki wons!! Jesteś wielki :) Po znalezieniu kilku takich identycznych elementów wolałem się zapytać co to jest? Dlaczego tyle tego tam leży. No i prosze, ze zwykłego (jak dla mnie na początku) drutu robi się potykacz. Swoją drogą, to bardzo ciekawa konstrukcja. Takie puzzle" dla znudzonych walką pozycyjną Prusaków :)

Pzdr. klOki

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie