baon Posted September 6, 2004 Author Posted September 6, 2004 No i mamy kolejną GRH. Jak podaje ŻP tym razem II Korpusu Polskiego. I fajnie. Pomijając literówki autora tekstu, nie piszcie panowie, że dbacie oto aby nie było żadnej fuszery. Bo wielką fuszerą widoczną na pierwszy rzut oka to są te hero-wskie odlewy mauzerów, których to podobieństwo do enfieldów konczy się na tym, że mają kolbę i lufę. No i jeszcze parę niedociągnię. Więc nie piszcie, że nie ma fuszery i to na tyle.
Mike Posted September 6, 2004 Posted September 6, 2004 Uprzedziłeś mnie!Dosłownie przed chwilą widziałem nowego Żołnierza Polskiego"...F-S się w kieszeni otwiera...Te niektóre battle dressy bez patek,widoczne białe t-shirty pod spodem,no i te piękne Enfieldy"...Jak to ma być grupa rekonstrukcyjna,to niech się w ogóle za rekonstrukcję nie biorą...
polsmol Posted September 6, 2004 Posted September 6, 2004 Dajcie im czas. Choć niepowinni się przechwalać jeśli poziom mają jeszcze niezadobry.
grechu Posted September 6, 2004 Posted September 6, 2004 Kolego baon nie wiem kogo i z jakiej epoki odtwarzasz ale nie wiem czy jak zaczynałeś to miałeś wszystko OK i to oryginalne. A wy chłopaki startujcie i im nas więcej tym lepiej. A niedociągnięcia poprawicie i będzie OK.GrechuGRH 1 SKC
Mike Posted September 6, 2004 Posted September 6, 2004 Dobrze,że wyszły chłopaki z inicjatywą.To się chwali.Wbrew pozorom Wojsko Polskie okresu II wojny to wciąż jeszcze ogromny obszar dla reenactingu...Ja jednak nie pokazywałbym się na 60 ROCZNICY ZDOBYCIA MONTE CASSINO z Mauserami!Moim zdaniem lepiej by było,gdyby pojawili się a garnizonowo",zapięci i obszyci jak pan Bóg przykazał.Mimo tego życzę im powodzenia na przyszłość!!!
baon Posted September 8, 2004 Author Posted September 8, 2004 Taki spostrzegawczy jesteś Mike?To wytłumacz mi skąd ci przyszło do głowy, że F-S to scyzoryk ? Bo piszesz że się w kieszeni otwiera. Jak już to napisz że churchil.
Mike Posted September 8, 2004 Posted September 8, 2004 Drogi kolego nie musisz mi tłumaczyć co to jest F-S,bo doskonale wiem i sam jestem posiadaczem takiego sztyletu.Użyłem tylko znanego przysłowia dla oddania klimatu moich nastrojów...
kloki Posted September 8, 2004 Posted September 8, 2004 Ludzie! Spokojnie... nie podchodzcie dotegotak emocjonalnie, bo z 1 wiadomosci wyszly juz 3 konflikty. Nie kazdy temat musi sie konczyc bezsensowna dyskusja-klotnia na tym forum. Troche dystansu...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.