baon Napisano 6 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 6 Wrzesień 2004 No i mamy kolejną GRH. Jak podaje ŻP tym razem II Korpusu Polskiego. I fajnie. Pomijając literówki autora tekstu, nie piszcie panowie, że dbacie oto aby nie było żadnej fuszery. Bo wielką fuszerą widoczną na pierwszy rzut oka to są te hero-wskie odlewy mauzerów, których to podobieństwo do enfieldów konczy się na tym, że mają kolbę i lufę. No i jeszcze parę niedociągnię. Więc nie piszcie, że nie ma fuszery i to na tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mike Napisano 6 Wrzesień 2004 Share Napisano 6 Wrzesień 2004 Uprzedziłeś mnie!Dosłownie przed chwilą widziałem nowego Żołnierza Polskiego"...F-S się w kieszeni otwiera...Te niektóre battle dressy bez patek,widoczne białe t-shirty pod spodem,no i te piękne Enfieldy"...Jak to ma być grupa rekonstrukcyjna,to niech się w ogóle za rekonstrukcję nie biorą... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polsmol Napisano 6 Wrzesień 2004 Share Napisano 6 Wrzesień 2004 Dajcie im czas. Choć niepowinni się przechwalać jeśli poziom mają jeszcze niezadobry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grechu Napisano 6 Wrzesień 2004 Share Napisano 6 Wrzesień 2004 Kolego baon nie wiem kogo i z jakiej epoki odtwarzasz ale nie wiem czy jak zaczynałeś to miałeś wszystko OK i to oryginalne. A wy chłopaki startujcie i im nas więcej tym lepiej. A niedociągnięcia poprawicie i będzie OK.GrechuGRH 1 SKC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mike Napisano 6 Wrzesień 2004 Share Napisano 6 Wrzesień 2004 Dobrze,że wyszły chłopaki z inicjatywą.To się chwali.Wbrew pozorom Wojsko Polskie okresu II wojny to wciąż jeszcze ogromny obszar dla reenactingu...Ja jednak nie pokazywałbym się na 60 ROCZNICY ZDOBYCIA MONTE CASSINO z Mauserami!Moim zdaniem lepiej by było,gdyby pojawili się a garnizonowo",zapięci i obszyci jak pan Bóg przykazał.Mimo tego życzę im powodzenia na przyszłość!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baon Napisano 8 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 8 Wrzesień 2004 Taki spostrzegawczy jesteś Mike?To wytłumacz mi skąd ci przyszło do głowy, że F-S to scyzoryk ? Bo piszesz że się w kieszeni otwiera. Jak już to napisz że churchil. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mike Napisano 8 Wrzesień 2004 Share Napisano 8 Wrzesień 2004 Drogi kolego nie musisz mi tłumaczyć co to jest F-S,bo doskonale wiem i sam jestem posiadaczem takiego sztyletu.Użyłem tylko znanego przysłowia dla oddania klimatu moich nastrojów... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloki Napisano 8 Wrzesień 2004 Share Napisano 8 Wrzesień 2004 Ludzie! Spokojnie... nie podchodzcie dotegotak emocjonalnie, bo z 1 wiadomosci wyszly juz 3 konflikty. Nie kazdy temat musi sie konczyc bezsensowna dyskusja-klotnia na tym forum. Troche dystansu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.