Skocz do zawartości

Wyjazd na Bitwę nad Bzurą

Rekomendowane odpowiedzi

Mam jedno miejsce w samochodzie na wyjazd na rekonstrukcjie bitwy nad Bzurą,jest ktoś zainteresowany?
wyjazd z Odolanowa,a dalej podam trase zainteresowanym
Dożucisz cos do paliwa....
Wyjazd 18 września niedziela wcześnie rano......

Żeby nie zaczynać nowego wątku podłączam się pod ten, bo moje pytanie dotyczy Bitwy nad Bzurą 2004.
W necie ciężko jest uzyskać informacje konkretne", każdy coś tam opisuje jak to było AD 2003, mało jest informacji odnośnie tegorocznej imprezy. Nawet na stronie Polskiego Września" nie znalazłem żadnej wzmianki, ani informacji o tej imprezie. Bardzo dziwne. Podobnie jest na innych stronach. Na stronie Odkrywcy" też szukałem - nic nie ma, a to dziwne, bo przecież Odkrywca" to patron medialny (pomijam plakat na IV okładce wrześniowego numeru)...
Jest strona http://www.taktykaistrategia.pl/bzura1939/ Ale nie wiadomo do kogo się zgłaszać, nie ma tam żadnego adresu e-mail kontaktowego. Jedyny jaki znalazłem dotyczył noclegów.
Na tejże stronie jest też info o tem, iż w niedzielę 19 września od ok. godz. 1100 ma być coś w rodzaju kiermaszu koło miejsca rekonstrukcji.
Ktoś wie coś więcej? Do kogo się zgłosić, po co, na co i dlaczego tak drogo? Nie ukrywam, że tych informacji potrzebuję dla wydawnictwa, które być może zjawi się z komiksem Westerplatte" w Brochowie czy Sochaczewie (bo w necie znalazłem info, że taki kiermasz ma być w muzeum w Sochaczewie).
Trochę to jak dla mnie czeski film, jak na taką poważną imprezę, ale może po prostu wybrzydzam, bo lubię mieć konkrety na tacy :)
wachmistrz

Sam jestem organizatorem zlotu pojazdów militarnych w Odolanowie i wiem jak ciezko jest cos takiego rozglosnic ale mamy swoja strone internetowa i jest tam czarno na białym zaznaczone co gdzie ,kiedy za ile i za co...........
rekonstrukcjia bitwy to bodajże chyba 4 impreza ktorą organizują, poczekajmy aż nabiora doświadczenia:)

proszę o kontakt ze mną Paweł Rozdżestwieński konikhdj@hot.pl i 0-607 23 99 73 i wszystko sobie wyjaśnimy. Generalnie stoiska militarno-historyczne stają za darmo na polu za kościołem w Brochowie pow. sochaczewski. Mapa dojazdu http://taktykaistrategia.pl/bzura1939/?topic=dojazd.

Szczególowe komunikaty o bitwie ukazały się prócz internetu w Do Broni". Lista jest kompletna.

Wszystkie info na temat imprezy dla tych co nie biorą udziału w rekonstrukcji są na stronie www.esochaczew.pl będzie tam m.in. plan dojazdu autobusami na miejsce bitwy.

Google po wpisaniu Bzura 2004 pokazuje od razu stronę.

A już zupełnie nie kumam czemu Wachmistrz pisze że nic nie wie, przecież zna mojego meila?

Zapraszam wpadajcie i bądźcie świadkami naszej bitwy. Czas naostrzyć bagnety:-)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie