bolas Napisano 1 Wrzesień 2004 Autor Napisano 1 Wrzesień 2004 szczegolnie do mojej wyobrazni trafia ten fragment:(...)W miejscu, gdzie była głowa, krwawe strzępy. Borykam się na próżno ze zwłokami, do połowy zasypany ziemią. Nie mogę nawet krzyczeć, bo usta mam pełne piachu."szczegolnie to: NIE MOGE NAWET KRZYCZEC,BO USTA MAM PELNE PIACHU...Reasumujac warto doceniac to co inni zrobili dla nas te 65 lat temu ...
Gość Napisano 2 Wrzesień 2004 Napisano 2 Wrzesień 2004 Znam to.PozdroP.S. Czy ktoś w tym Kargale coś trafił??
U96 Napisano 2 Wrzesień 2004 Napisano 2 Wrzesień 2004 Pierwszy raz czytalem i to z przyjemnościa. Moze Panowie macie jeszcze podobne lub inne wspomnienia prosze o wrzucenie do tematu :-} Z gory dziekuje z szacunkiem vonjeroth/VJ
drag47 Napisano 13 Wrzesień 2004 Napisano 13 Wrzesień 2004 Z czego pochodzi ten fragment? To z jakiejś ksiąki?
Ostoja Napisano 26 Wrzesień 2010 Napisano 26 Wrzesień 2010 To są chyba wspomnienia Tadeusza Witowieckiego z 19 DP Armii Prusy". Opis natarcia niemieckiego na Piotrków Tryb. (?)Ksiazka jak mnie pamiec nie myli miala tytuł Tu mowi: Zelazo"Witowieckiego ksiazki to raczej sfabularyzowane historie niz konkretne wspomnienia dzien po dniu.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.