Skocz do zawartości

rutus

JacekJJ

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Czy może ktoś coś powiedzieć na temat najnowszego Rutusa, bo się do niego przymierzam. Troche wiedzy już mam, ale to głównie teoria. NIe zamierzam wykopywać czołgów, ale głównie drobnicę. Chciałbym w miarę tani, ale solidny sprzęt bez wodotrysków" , lampek i diodek, bardziej na ucho, niż na oko.
Napisano
Kolega ma go mieć za kila dni i da znać co i jak. Z pewnych źródeł wiem, że jest lepszy od first plus, a to znaczy, że w chwili obecnej pretenduje do miana chyba najlepszej polskiej wykrywki na drobnicę i nie tylko. Nie mówiąc o cenie. Jak za ten sprzęt, to jest rewelka.

Do tych co się przyczepią do mojej dobrej opinii. Mam rutusa i będę tę firmę chwalił, bo mi bardzo odpowiada.
Napisano
Z wyglądu ok. Wykrywacz był testowany przez A. Mariańskiego ( forum PS ) i ma być ok. A po doswiadczeniach z poprzednim rutusem - ja sie nie zastanawiam.
Napisano
Oooo, zmienił facet wygląd wykrywki zrobił sonde z dziua bo inni takie tylko robją, elektronike w pudełko ala whites i od razu super ekstra sprzęt, najlepszy w polsce. A wszystko prawie takie same jak poprzednik. jeszcze nikt go nie miał w łapkach a juz go chwalą - co to marketing wtyprawia z człowiekiem. Moze poczakajmy ze 2 miechy na ocenę co?
Napisano
Witam!

Ludzie co wy wypisujecie, czym sie podniecacie! Wszyscy bladzicie! Jest tylko jedna wlasciwa firma!(tak jak kiedys partia). Nawroccie sie na wlasciwa droge, nie kupujcie Minelabów, Fisherów, White'sów, Garrettów i C-Scopów nie mowiac juz o sprzecie polskim. O jaki sprzet chodzi? Oczywiscie jest to pytanie retoryczne.

pozdrawia jeszcze bladzacy
wilhelm6
Napisano
Do Stefos
Poprzednie konstrukcje były udane. Mówię to jako posiadacz oraz po rozmowach z kilkoma osobami (posiadaczami). Po prostu mogę zufać producentowi i tylko o to chodzi.
Poza tym twoja opinia przypomina mi jeden stary, bardzo brutalny dowcip:
Przychodzi dziecko ze szkoły - Mamo, mamo mam piatkę, a mama - nie ciesz się i tak masz raka.

Współczuję
Napisano
DO Andreos. Nie mowie że nowy rutus jest zły. CHodzi mi o to, ze doppiero po kilku miechch będzie można ocenic czy wykrywacz nie ma np wad konstrukcyjnych ktore wyjdą po jakims czasie uzytkowania i czy będzie się nim dobrze pracowało. wykrywacz zewnetrznie bije o klasę poprzednika, to przyznaje od razu. Ale na zachwyty poczekajmy. Jeśli piszcaała jest ok to będą uzasadnione. Nie mialem zamiru dyskresytować w żaden sposób Ultry. chcę byc obiektywny. A tak na marginesie czy od dnia wejścia na rynek jakiegoś modelu samochodu w dniu jego premiery mozna pwiedzies że jest super i nie ma wad? chyba nie.
Napisano
Dodam jeszcze, ze nie spotkałem sie jeszcze do tej pory z wykrywaczem, który nie mial by wad. Kazdy je ma a wykrywacz to tylko 50 procent sukcesu.
Napisano
Dodam jeszcze, ze nie spotkałem sie jeszcze do tej pory z wykrywaczem, który nie mial by wad. Kazdy je ma a wykrywacz to tylko 50 procent sukcesu.
Napisano
Dzięki za opinie, jak rozumiem nie jest to jeszcze sprzęt sprawdzony (jeżeli chodzi o najnowszy model)ale wcześniejsze modele mają swoich zwolenników. to mnie przekonuje, bo mogę w ten sposób zweryfikować opinię sprzedawcy o tym sprzęcie. a reszta i tak zależy od odrobiny szczęścia i pomyślunku
Napisano
Poza tym jeszcze jeden plus rutusa - serwis. Uszkodziłem swego czasu mechanicznie stelaż - dolną rurkę. Kleiłem, kleiłem i ciągle się rozwalało. NApisałem więc w końcu e-maila do producenta, czu nie mogą mi sprzedać i przesłać takiej rureczki. Tego samego dnia wysłali przesyłkę za pobraniem - na drugi dzień miałem paczkę z częśćią w domu - byłem w głębokim szoku :-))))).

Pozdrawiam
MILBAS
Napisano
Witam.
Kurcze, jeżeli normalne rynkowe zasady traktuje się jak super plus dla Producenta to nieźle. Koledzy, przecież to powinno być normalne. Jak producentowi zależy na klientach i prestiżu to musi się wykazać.
A zresztą, jak mi się coś działo z wykrywką to też bez problemu to załatwiłem z Producentem. Jak sprzęt wysłałem do w poniedziałek to we środę miałem go naprawionego z powrotem w domku.
Tak, że szczerze, żadna rewelacja.
Pozdrawiam
Kopi

Napisano
Żadna rewelacja - ale cieszy ;-). Wiem, że tak być powinno, ale nie zawsze tak jest (szczególnie czytając niektóre posty).
Pozdrawiam
MILBAS (tym razem zalogowany jak Pan Bóg przykazał).
Napisano
Czołem poszukiwacze. Właśnie teraz otrzymałem nowego RUTUSA ULTRA pierwsze wrażenie bardzo dobre, lepsza sonda oraz zgrabniejsza obudowa, w terenie będę testował w godzinach wieczornych. Jeśli będzie Was to interesowało postaram się o szczegółowe opisy. Wizualnie sprzęt wywiera lepsze wrażenie niz pierwszy model który posiadam. Pozdrowienia.
Napisano
Czy jest ktoś z Warszawy kto ma nowego rutus'a bo planuje kupić nową wykrywke i chciałbym go zobaczyć i zweryfikować rewelacje na temat jego osiągów w terenie.
Napisano
Heh, ciekaw jestem tej procedury" testowej. Szybki wypadzik i już mamy super dokładne wyniki _co do centymetra_! W dodatku udało się Koledze zakopać wszystkie te przedmioty w taki sposób, że owy" Rutus je łapał, a stary" już nie... Nie brzmi to zbyt przekonywująco.
Wierzę natomiast w to, że udało się zredukować lewe" popiskiwania.
Napisano
No dobrze, ale czy specjalnie zakopałeś te fanty tak, aby nowy Rutus jeszcze je wykrywał, a stary już nie? Robiłeś dla każdego z nich próby co 1-2 cm, aż trafiłeś na głębokość na której nowy widział a stary nie? Jak ubita była ziemia? Jaki poziom dyskryminacji?
Napisano
Na poczatku zakopałem klamre na 10 cm w ułozaniu bocznym i sprawdzałem kazdym wykrywaczem. Nastepnie pogłebiałem co 10 cm. Przy 30 cm stary rutus nie dawał sygnałów. Dopiero dał sygnał gdy ułozyłem na płask. Ultra od 30 do 40 cm zachowywał sie tak samo. Przy zasypywaniu nie udeptywałem. A co do ciebie wydaje mi sie ze nie tolerujesz i akceptujesz polskich producentow ani polskiego sprzetu. Ja wrecz przeciwnie naciałem sie na jeden z wykrywaczy ( nie bede wymienial firmy) renomowanej firmy gdzie przez 4 miesiace walczylem o zwrot pieniazków. Wiecej nie zamierzam robic reklamy anie rutusowi ani innej piszczałce, ale odp. na kazde pytanie.
P.S.: dzisiaj w ciagu godziny znalazlem kilkadziesiat lusek i jednego baczka ( do czapki). Ustawienie dyskryminacji godzina 12. Z powazaniem.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie