Skocz do zawartości

Jaki następny po Tesoro ?

shadee

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Chyba robiłem już taką próbę,ale jeszcze raz spróbuję.Jeśli to ja przesadzam z czułością to odwołam na forum wadę nr.2"
Pozdrawiam wicja1
  • Odpowiedzi 62
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Tak na koniec już. Uważam zakup Deleona za bardzo udany i gdybym miał uczynić to jeszcze raz to bez wachania.
Raned -do Ciebie również nie mam żadnych pretensji. Często zaczynasz wywód nie zdając sobie sprawy, że kogoś mimowolnie napastujesz. Trafiłeś na mój zły dzień wiec taka moja reakcja była. mimo to myslę , że nasze stosunki nie pogorszą się i zawsze będę mógł zwrócic się do Ciebie jako przedstawiciela Tesoro.
Napisano
Nie ma sprawy ja też mam złe dni, bo zaginąła przesyłka z wykrywaczem, poza tym irytuje mnie jak ktoś potrafi gadać tylko o wadach zamiast docenić jakie wspaniałe narzędzie ma do dyspozycji. Jak je wykorzysta zależy już od niego, ale jako esorowicze" sami wiecie, że nikt się z nami nie może równać. Ja to widzę na każdym kroku, w konfrontacji z innymi, w lesie, polu i na plaży. Każdy ma prawo szukać i próbować Minelabów, Fisherów, White'sów, Garrettów i C-Scopów i in. bo ludzkie jest błądzić.
Napisano
Witam!dodam tylko ze ja chodze z Tesoro Conquistador Max,i jak do tej pory(a już 1,5 roku!!!)nie zawiódł mnie ani razu!mam efekty!!!mało zuzywa prądu!!!,jest lekki!!!i sprawdza sie w każdych warunkach!!!naprawde jeżeli miałbym zmieniać wykrywke,to ewentualnie tylko na lepszy model Tesoro,nic innego!Pozdr.
Napisano
Witam.
Raned, kiedy Ty skonczysz z ta nachalna reklama? Taka opinia jak ta ktora wyraziles powyzej, jest u kazdego innego uzytkownika (czyt. nie dealera tego sprzetu) jak najbardziej OK, zas wyrazona przez Ciebie zniecheca (przynajmniej mnie ) do jego kupna!
Jestes tez dealerem Whitesa, i kogos tam jeszcze - rozumiem wiec ze w swietle tego co napisales uwazasz ich produkty ktore sprzedajesz ludziom za chlam??? Ciekawe...

jankos102
Napisano
P.S. do mojego poprzedniego postu

Moze masz po prostu marze na Tesoro wyzsza niz na inny sprzet i dlatego tak piejesz nad sprzetem tej firmy???
Napisano
pewnie tak jest ze firma tesoro daje najwieksze upusty tak jak inne kiepskie firmy z agresywnym marketingiem
teraz sie bedzie wil ze niby jest inaczej
jego posty wszedzie sa tak juz nudne jak nudne sa posty na forum PS o rutusie tylko z tym ostatnim pewne ochloniecie jest juz widoczne
wez sie chlopie za pozadna prace a nie wciskasz ludziom sredniej klasy wykrywki za wygorowana kase i glupoty im wmawiasz
Napisano
Każdy ma prawo do wyrażania opinii. Zarzuty o dużej marży są bezzasadne, a ze sprzedaży wykrywaczy prod. zachodniej w Polsce obecnie przy 22% VAT nie da się wyżyć. Chętnie wezmę się za porządną pracę jeżeli kopie_sobie_w_trawie mi ją da". Wątpię abyś kiedykolwiek używał Tesoro? Gdybyś chodził to byś wiedział o czym piszę.
Pozdrawiam oponentów serdecznie.
Napisano
Jankos102 kiedy skończysz swoje ordynarne zaczepki przeniesione z forum Poszukiwanieskarbów. Do tej pory Cię ignorowałem ale jeżeli chcesz to chętnie się z Tobą spotkam twarzą w twarz i ewentualnie damy sobie po mordach.
Napisano
Raned, ordynarna to jest twoja reklama i to wlasnie staram Ci sie uswiadomic od dluzszego czasu, ale to jak grochem o sciane...
Byc moze starales sie ignorowac moje posty bo pisze prawde i w przeciwienstwie do Ciebie nie mam interesu aby polecac szczegolnie jakiegolwiek producenta. Widze ze tym razem trafilem w czuly punkt, chyba chodzi o twoja niefortunna wypowiedz dotyczaca producentow ktorych sprzetem handlujesz (innych niz Tesoro). Az strach pomyslec co by bylo gdyby ktos zyczliwy przeslal im twoja opinie na temat ich wyrobow, prawda?
Nie boj sie ja tego nie zrobie, choc wiem ze Ty nie masz takich obiekcji, bo przeciez to Ty podkablowales do Whitesa polskiego producenta ktory w swoich wykrywaczach montowal ich cewki. Jeszcze pochwaliles sie tym publicznie na PS.
Zawsze moze sie znalezc jednak ktos inny kto bedzie mial w tym jakis interes...wiec strach jest zrozumialy!
Co do prania po mordzie - czasami lepiej nie wywowylawac wilka z lasu...

jankos
Napisano
P.S. slowo Twoje" wszedzie mialo byc z duzej litery - male to literowka.

jankos
Napisano
Czemu nie chcesz rozstrzygnąć sprawy po męsku? Ja jestem z Gdyni ale mogę dojechać na każdy neutralny grunt, byle nie na południe Polski.
Napisano
Widze Raned ze Cie zabolalo...
Proponuje abysmy bili sie wykrywaczami...Ty bedziesz mial oczywiscie Tesoro, a ja znajde sobie jakis inny.
Ja oczywiscie wiem (kazdy na tym forum juz to wie) ze Tesoro pokona kazdy wykrywacz konkurencji, ale pogadam z jakims polskim producentem zeby mi zrobil konstrucje z rurek hydraulicznych, to moze chociaz jedna runde przetrzymam.

jankos
Napisano
I jeszcze jedno - mnie osobiscie zwisa jaka masz marze na sprzecie ktorym handlujesz, dzieki Bogu komuna juz sie skonczyla i czasy IRCh-y mamy juz za soba, kazdy moze sobie zarabiac ile chce.
Ja i tak u Ciebie nic nie kupie bo do Tesoro mnie zniecheciles, a reszta wykrywaczy ktore sprzedajesz to podobno szajs (przynajmniej Ty tak twierdzisz).

jankos
Napisano
Nic mnie nie zabolało, po prostu mnie wk...ś. Uczepiłeś się mnie jak wesz psiego ogona i zaproponowałem honorowe rozwiązanie. Twoją propozycję na wykrywacze odrzucam, bo to zwykła dziecinada i nie o wykrywacze tu chodzi. Ty po prostu masz agresję w sobie i czepiasz się każdego i o wszystko.
Napisano
Chciałem wrócić do mojej polemiki z Ranedem od.wady nr.2" Tejona.Moje niedzielne testy nie przyniosły roztrzygnięcia.Pierdzenie faktycznie się zmniejsza przy skręceniu czułości,ale nie znika całkowicie.A słyszalna poprawa przy czułości ustawionej na 5 to lekka porażka.Może jest to wada tylko mojego Tejona?Może w tej sprawie wypowie się inny posiadacz tego sprzętu.
Chciałem jeszcze raz podkreślić,że Tejon to bardzo dobry wykrywacz o ogromnych możliwościch.Ale nie mam tez zamiaru poddawać się autocenzurze i pisać,że wszystko jest super-skoro nie jest tak super.
Z wykrywaczem chodzę już ładnych kilka lat,sprzętów też miałem sporo(trzy od Raneda)więc uwagi o baletnicach i spódnicach uważam za(delkatnie pisząc)niegrzeczne.
Pozdrawiam
wicja1
Napisano
Ciesz się, że nie oberwałeś od pachołków" i hemoroidów", bo w kwestii kultury osobistej Raned nie ma żadnych zahamowań, co można łatwo sprawdzić w starszych wypowiedziach.
Napisano
Ludzie jaja sobie robicie?

To nie średniowiecze żeby rzucać sobie w twarz rękawicę.
Każdy może wyrażac swoją opinię dopóki nie obraża innych a poza tym każdy sam wystawia sobie świadectwo. Tutaj aż nadto widoczne.

Przez głupie dyskusje wątek nadaje sie cały do wyrzucenia :( nie da się z niego wyciąć postow bez zmiany sensu całego wątku.

Więc koniec szarpaniny.

Napisano
Witam
Bocian oto masz swoj przyklad, uwazam ze najlepszy jaki moglem ci pokazac, przynajmniej przed skasowaniem watku uprzedzasz ludzi co do zamiarow.
Wracając do tematu watku.
Obojetne jaki wybierzesz wykrywacz z wyższej polki niz Silver, jak go poznasz i polubisz napewno bedziesz zadowolony, ja osobiscie chodze z Tesoro Bandido II i nie zamienie go na zaden inny, nie mozesz sluchac wypowiedzi forumowiczow, sa one bardzo subiektywne jak widac wyzej w postach. Ja byl Ci polecał Tejon lub Corteza.Jkaos nie mam zaufania do wyswietlaczy, czesto gesto pokazuja smieszne" rzeczy i tak trzeba polegac na sluchu, ja np. wole organoleptycznie ;)) namierzać cel a nie na monitorku
POzdrawiam
Heruss
Napisano
No Herrus i tu się mylisz - jesli chodzi o wyświetlacz! pokazuje kombinację kostek" wtedy gdy trafiasz na stop metalu a dzieje się tak prawie zawsze. Gdybyś pochodził z takim to nie chciałbyś go oddać.....
Napisano
Witam Cie Irku
Z calym szacunkiem , nie napisalem ze ten wodotrysk jest niepotrzebny i zbedny, ale chodzi mi o to ze czesto gesto nie pokazuje co naprawde w rawie piszczy". Ogladalem kilka wykrywaczy, roznych firm z wyswietlaczami i niestety nikt jeszcze nie wymyslil takiego sprzetu zeby na chociaz 99% pokazywac co bedziesz (w sensie jaki metal) kopal. Bez urazy nawet w ostatnia niedziele mialem okazje sie o tym przekonac. Kazdemu co kto lubi, ja nie lubie w-scieklych krysztalow ;) wiec pisze to na forum, to moje zdanie.
Heruss
Napisano
wicja1 - Tejon to jeden z wykrywaczy, których nigdy nie testowałem w terenie. W testach w powietrzu wypada znakomicie i widziałem go w użyciu przez klienta i naprawdę mnie zadziwił (pewnie znowu ktoś się przyczepi, że to autoreklama). Z tego też powodu zupełnie nie wiem o jakim problemie mówimy, tym bardziej, że wykrywacz może być ustawiany na wiele sposobów, musiałbym wykrywacz sprawdzić osobiście. Może wybierasz się pod Karolinkę? Inna możliwośś to podesłanie do sprawdzenia. Kiepska baletnica nie odnosiła się specyficznie do Ciebie, tym bardziej, że powiedziałem, że masz wyniki.

Wracając do wątku podstawowego, który jakoś uciekł, to pytanie zasadnicze było jaki po Tesoro. Moja odpowiedź byłaby taka: każda firma z pierwszej linii ma wykrywacze lepsze i gorsze, można szukać bez końca i zawsze przytaczam tutaj powiastkę o moim znajomym, który miał już 57 wykrywaczy wszystkich najlepszych firm światowych i nie znalazł swojego, i na dzień dzisiejszy zarzucił zabawę w poszukiwania. Przysłowie o bardziej zielonej trawie u sąsiada za płotem jest tu jak najbardziej aktualne.

Napisano
I jeszcze dwie propozycje : w Polsce jest przynajmniej 20 użytkowników Tejona - niech więc oni wypowiedzą się na temat problemu, o którym mówi wicja1.

Propozycja druga: osoby agresywne, zamiast siedzieć godzinami przed komputerem i szukać zaczepek pod każdym możliwym pretekstem, powinny spakować wykrywacz i pójść pokopać w lesie na polach czy na plaży - conajmniej 5 godz. Naprawdę zrobi wam to dobrze!
Napisano
Witam.
Ja zas proponuje aby o sprzecie wypowiadaly sie tylko te osoby ktory mialy mozliwosc popracowac na nim w terenie i posiadaja wiedze praktyczna a nie tylko informacje wyczytane w instrukcji obslugi. Przyznam sie ze o wiele bardziej przemawiaja do mnie rzeczowe posty napisane przez Wicje 1, SP 17 i innych uzytkownikow ktorzy taki sprzet sobie kupili za wlasne pieniadze, niz peany piane przez sklepikarza ktory zacietrzewiony podwaza kazda negatywna opinie n/t wykrywaczy ktore sprzedaje, a na dodatek obraza krytykow.
Na tym koncze dyskusje ze swojej strony w tym watku.

Pozdrawiam - jankos
P.S. Dziwi mnie ze ktos mogl wziasc propozycje pojedynku na wykrywacze na powaznie :D

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie