Tominew Napisano 10 Sierpień 2004 Autor Napisano 10 Sierpień 2004 Witam wszystkich Forumowiczów!!!! W związku z tym że interesuja mnie bitwy w kampani wrześniowej mam takie pytanie. Czy ktoś z was orientuje się w jakim rejonie (dokładnie) 22 września 1939 roku grupa bojowa składająca sie z resztek 4 i 16 DP pod dowódctwem gen.Bołtucia została okrążona i zniszczona? Interesuje mnie przede wszystkim rejon, a najlepiej jak ktoś posiada mapkę tej krwawej bitwy? A może ktoś z was tam szukał? Piszcie czy znależliście coś?
dominic Napisano 10 Sierpień 2004 Napisano 10 Sierpień 2004 jak cie interesuje to mam 12tomowa encyklopedie IIwojny taka komunistyczna sa plany bitew i rozmieszczenia wojsk
Gość Napisano 10 Sierpień 2004 Napisano 10 Sierpień 2004 Szukałem tak jak ty, kiedy dotarłem do źródeł, uzbrojony w mapy ruszyłem...byłem tam kilkakrotnie, ale większość tego terenu to dziś dzielnica domków, sad i jakieś nieużytki (niestety ogrodzone!), a teren ogólnie dostępny jest tak skopany, że nadaje się tylko dla fanatyków kapsli :-(
Tominew Napisano 10 Sierpień 2004 Autor Napisano 10 Sierpień 2004 Pancerz!!!! a w którym jest to miejscu????? Podaj mi jakieś dokładniejsze namiary!!!!!
lonely Napisano 11 Sierpień 2004 Napisano 11 Sierpień 2004 i ja rowniez jestem zainteresowany tym tematem, interesuje mnie rejon walk, czy ktos wie chociaz w przyblizeniu w jakim rejonie miały miejsce?L
kocur Napisano 16 Październik 2004 Napisano 16 Październik 2004 Witam !To była droga do Palmir. Grupa gen. Bołtucia przebijała sie do palmirskich składów amunicji. Nagle z linii drzew pojawiły się trzy Stug'i wspierane kompanią ( lub dwiema ) piechoty. Rozpoczęła się rzeźnia. Over.
michalczewski Napisano 17 Październik 2004 Napisano 17 Październik 2004 A pzypadkiem w 1Pancernej niemcy w 39 nie mieli kilku sztuk? Stuga na podstawie panzer III.
bjar_1 Napisano 17 Październik 2004 Napisano 17 Październik 2004 A były w ogóle StuGi we wrześniu '39 w Polsce? Z tego co wiem to pierwsze pojazdy walczyły dopiero na wiosnę 1940 we Francji.bjar_1
kocur Napisano 17 Październik 2004 Napisano 17 Październik 2004 No dobrze, już dobrze ....może i nie Stug'i ale jakieś pancerne maszyny napewno. Dobra, wiem - musze uważać co piszę .... Dzięki za zmycie głowy ...łobuzy .... :-) Pozdr!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.