KacperW. Napisano 8 Sierpień 2004 Autor Napisano 8 Sierpień 2004 No właśnie znalazłem w okopie pałeczki grafitowe (lub z podobnego materiału- bardzo łatwo się łamią) a na nich napisy: 1 ~ 39 * E HOMOGENKOHLLE E * SIEMENS-RLANIAWERKE.A.G. GERMANY 10 ~ 16 ~ 40pozdrawiamacha średnica pałeczki to około 1.5cm a najdłuższe połamane kawalki miały około 1m
dominic Napisano 10 Sierpień 2004 Napisano 10 Sierpień 2004 cze kopiejik zjrzyj na ;nieporet' w glownym w czwartek gdzies lecimy myslalem o twoich okolicach pzdr
KacperW. Napisano 8 Sierpień 2004 Autor Napisano 8 Sierpień 2004 No właśnie znalazłem w okopie pałeczki grafitowe (lub z podobnego materiału- bardzo łatwo się łamią) a na nich napisy: 1 ~ 39 * E HOMOGENKOHLLE E * SIEMENS-RLANIAWERKE.A.G. GERMANY 10 ~ 16 ~ 40pozdrawiamacha średnica pałeczki to około 1.5cm a najdłuższe połamane kawalki miały około 1m
woyta Napisano 8 Sierpień 2004 Napisano 8 Sierpień 2004 Najprawdopodobniej wkłady grafitowe z dużych bateriipzdr woyta
KacperW. Napisano 8 Sierpień 2004 Autor Napisano 8 Sierpień 2004 Ponad metr długości? Co to za bateria ja raczej mam podejrzenia, ze to coś związane z jakąś kuchenką bądź piecem
KacperW. Napisano 8 Sierpień 2004 Autor Napisano 8 Sierpień 2004 Wobec tego do czego były takie baterie?
woyta Napisano 8 Sierpień 2004 Napisano 8 Sierpień 2004 No to może eletroda węglowa do lampy?!Tak strzelam :) W hutnictwie stosowane są takie tylko grubość duuuż większa.pzdr woyta
werning Napisano 8 Sierpień 2004 Napisano 8 Sierpień 2004 a ja myślę że to są elektrody do cięcia spawarką elektryczną. Używa się takich do dzisiaj.
KacperW. Napisano 8 Sierpień 2004 Autor Napisano 8 Sierpień 2004 HOMOGENKOHLLE-- a to co oznacza? Bo tak się zastanawiam po co coś takiedo znalazło się w niewielkim okopie w lesie nad morzem przy drodze, hm hutnictwo taczej odpada ;)
drhaja Napisano 8 Sierpień 2004 Napisano 8 Sierpień 2004 Homogenkohle to po prostu czysty węgiel ( czyli homogeniczny po polskiemu ). Jestem za wersją elektrodową - jakoś nie widzę tego akumulatora ;)
Pytanie
KacperW.
1 ~ 39 * E HOMOGENKOHLLE E * SIEMENS-RLANIAWERKE.A.G. GERMANY 10 ~ 16 ~ 40
pozdrawiam
acha średnica pałeczki to około 1.5cm a najdłuższe połamane kawalki miały około 1m
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.