bjar_1 Napisano 1 Sierpień 2004 Autor Napisano 1 Sierpień 2004 Proszę o identyfikację tych gadżetów. Wykonane są z cynku - wielkość widać na fotce. Z jednej strony noszą ślad jakby po umocowaniu szpilki. Wykopane na pozycjach z 1945 r. w ilości kilku sztuk w jednym miejscu.Niemiecka odznaka pułkowa?pzdrbjar_1
bjar_1 Napisano 2 Sierpień 2004 Autor Napisano 2 Sierpień 2004 Można coś więcej na ten temat? :) ja nie wiem co to jest - kilka tego było w jednym mijscu...pzdrbjar_1
Gambit Napisano 2 Sierpień 2004 Napisano 2 Sierpień 2004 Witam.http://death17.webpark.pl/nordfuth.htmTu jest trochę. Jak chcesz więcej to wpisz w wyszukiwarkę uny" albo futhark" i będziesz miał więcej wyników.Pzdr.
bjar_1 Napisano 2 Sierpień 2004 Autor Napisano 2 Sierpień 2004 Ale do czego to mogło służyć? W lesie myślałem ,że to znaczek 342 DP (walczyła w tym miejscu) ale jest to jednak trochę inne...
sten Napisano 4 Sierpień 2004 Napisano 4 Sierpień 2004 Witaj Bjar!!! Przypadkiem udalo mi sie trafic na ten znaczek nalezy on do 20.Pz.Gren.Div.Pzdr.sten
sten Napisano 4 Sierpień 2004 Napisano 4 Sierpień 2004 Dla sprawdzenia zajrzej tu:http://www.geocities.com/CapeCanaveral/Lab/1167/marks6.htmlw nagrode otrzymuje jedna z twech strzalek;))))Pzdr.sten
Raned Napisano 2 Sierpień 2004 Napisano 2 Sierpień 2004 Sądząc wg scanu nie jest to nic dawnego, być może lepsze zbliżenie by tu coś pomogło.
bjar_1 Napisano 4 Sierpień 2004 Autor Napisano 4 Sierpień 2004 Sten - mile zaskoczony jestem! Tylko wklej to co jest pod tym linkiem...nie mogę otworzyć :( Narazie jest ich kilka - w tamtym miejscu było więcej sygnałów :)dzięki i pozdrawiam!bjar_1
bjar_1 Napisano 4 Sierpień 2004 Autor Napisano 4 Sierpień 2004 Dzięki Monti. Czyli coś z 20DGrenPanc - jej pododdziały faktycznie znalazły się w miejscu ,gdzie to Marcin wykopał. Czyli co? Odznaka jakaś?pzdrbjar_1
bjar_1 Napisano 1 Sierpień 2004 Autor Napisano 1 Sierpień 2004 Proszę o identyfikację tych gadżetów. Wykonane są z cynku - wielkość widać na fotce. Z jednej strony noszą ślad jakby po umocowaniu szpilki. Wykopane na pozycjach z 1945 r. w ilości kilku sztuk w jednym miejscu.Niemiecka odznaka pułkowa?pzdrbjar_1
Pytanie
bjar_1
Proszę o identyfikację tych gadżetów. Wykonane są z cynku - wielkość widać na fotce. Z jednej strony noszą ślad jakby po umocowaniu szpilki. Wykopane na pozycjach z 1945 r. w ilości kilku sztuk w jednym miejscu.
Niemiecka odznaka pułkowa?
pzdr
bjar_1
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.