Skocz do zawartości
  • 0

ale to już było

heres73

Pytanie

Napisano

witam,proszę o identyfikację tego oto krzyża,znalezionego koło starego kościoła.krzyż ten już kiedyś był wystawiany w odkrywcy do identyfikacji lecz niestety wtedy niewiele się dowiedziałem na jego temat.a nurtuje mnie bardzo co to jest.jeśli ktoś z szanownego grona forumowiczów wie cokolwiek na jego temat lub gdzie szukać w necie jakiś wiadomości to proszę o odpowiedz. dziękuję pozdrawiam.

14 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Pomsee - a co możesz powiedzieć o tym widelcu? Symbol cyrkla i kątownicy chyba masoński... Widelec posrebrzany ,sugnowany :

WM
F (w kwadracie)

90

Masoński? :)

pzdr
bjar_1

Napisano
Moja babcia stamtąd była. Więc spędziłem tam dużo czasu w dzieciństwie. Niestety tylko raz z 5 lat temu byłem tam z wykrywką, za daleko mam.
Sądzę, że na brak fantów to nie narzekasz :)
Napisano

witam,proszę o identyfikację tego oto krzyża,znalezionego koło starego kościoła.krzyż ten już kiedyś był wystawiany w odkrywcy do identyfikacji lecz niestety wtedy niewiele się dowiedziałem na jego temat.a nurtuje mnie bardzo co to jest.jeśli ktoś z szanownego grona forumowiczów wie cokolwiek na jego temat lub gdzie szukać w necie jakiś wiadomości to proszę o odpowiedz. dziękuję pozdrawiam.

Napisano
Teraz możesz założyć Wielką Lożę Masońską.
pozdro
Napisano
Tak, to przedmiot zwiazany z obrzadkiem masońskim. B. ciekawy i rzadki fant. W Polsce najwiekszy zbior masonikow znajduje sie w Ciązeniu - jest to siedziba samodzielnej sekcji zbiorow masonskich bibloteki uniwersyteckiej w Poznaniu. Spróbuj wygoglowac sobie ich adres i moze pomoga Ci w pelnej identyfikacji Twojego krzyża masońskiego. Nikt inny raczej Ci w tym nie pomoże.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie