Peter Posted July 29, 2004 Author Posted July 29, 2004 Panie i Panowie , na szybko. Czy ktoś ma w v. elektro mapę 25000 lub 50000 puszczy Piskiej, dokładnie okolice miejscowości (nie stacji kolejowej) Szeroki Bór 21°37' i 53°37' . Mam 100 000 ale to za mało. Do niedzieli (01.08.04) wieczór. ppk@aster.pl.
Volksewagen Wojtek Posted July 30, 2004 Posted July 30, 2004 Oj kochany - to chyba teren wojskowy, zapewne chodzi ci o kwaterę d-cy lotnictwa marszałka Goeringa- to ponoć duży zespół ciężkich schronów, użytkowany przez jednostkę wojskową, jakiś obiekt jest podobno udostępniony do zwiedzania ale dokładnie niewiem. Najlepsza mapa jaką spotkałem na ten temat to 1:100000 z Wojskowych Zakładów Kartograficznych, jest całkiem szczegółowa, ale pewnie szukasz czegoś super dokładnego- powodzeniapozdrawiam
Peter Posted July 31, 2004 Author Posted July 31, 2004 Misiaczku, chodzi o puszczę PISKĄ a nie ROMNICKĄ. Współrzędne też są.
Volksewagen Wojtek Posted November 6, 2004 Posted November 6, 2004 Kwatera Goeringa mieściła się także w Puszczy Piskiej w Szerokim Borze szanowny kolego Breitenheide" OKL und Goering HQ, oraz w Puszczy Rominckiej oczywiście pod Gołdapią kryptonim Robinson" a także w sercu puszczy Rominckiej myśliwska rezydencja Goeringa, zespół pałacowy, nieopodal posiadłości cesarza Wilhelma II ale to już po stronie obwodu kaliningradzkiego.pozdro
simon07 Posted November 7, 2004 Posted November 7, 2004 OJ z kopaniem tam radze uwazac - pelno smutnych panow tam sie szweda..... Bardzo upierdliwych.... Simon Suwalki.
Peter Posted November 7, 2004 Author Posted November 7, 2004 Wszystkim dzięki. Kupiłem 1:25000 w ..... Piszu (księgarnia).
Peter Posted November 7, 2004 Author Posted November 7, 2004 Wojtek , w którym Szerokim, z szosy od Piszu na Ruciane - w prawo czy w lewo ?
Volksewagen Wojtek Posted November 8, 2004 Posted November 8, 2004 Szeroki Bór na trasie Pisz-Ruciane Nida, jadąc od strony Pisz-u po prawej stronie drogi, z tym że tam chyba jest jednostka wojskowa i kwatera znajduje się na jej terenie i jeszcze do niedawna bunkry były wykorzystywane przez wojsko, jak jest w tej chwili to dokładnie nie wiem.pozdro
Peter Posted November 8, 2004 Author Posted November 8, 2004 Aaaaaaa !!!!! Tu cię mam. Ja byłem po lewej. Po prawj to wiem co jest i raczej się tam nie radzę zbliżać. Biega tam WIELKI odyniec z kłami na wierzchu i pianą na pysku, cały zjeżony. Ma dystynkcje ppłk.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.