Peter Napisano 29 Lipiec 2004 Autor Napisano 29 Lipiec 2004 Panie i Panowie , na szybko. Czy ktoś ma w v. elektro mapę 25000 lub 50000 puszczy Piskiej, dokładnie okolice miejscowości (nie stacji kolejowej) Szeroki Bór 21°37' i 53°37' . Mam 100 000 ale to za mało. Do niedzieli (01.08.04) wieczór. ppk@aster.pl.
Volksewagen Wojtek Napisano 30 Lipiec 2004 Napisano 30 Lipiec 2004 Oj kochany - to chyba teren wojskowy, zapewne chodzi ci o kwaterę d-cy lotnictwa marszałka Goeringa- to ponoć duży zespół ciężkich schronów, użytkowany przez jednostkę wojskową, jakiś obiekt jest podobno udostępniony do zwiedzania ale dokładnie niewiem. Najlepsza mapa jaką spotkałem na ten temat to 1:100000 z Wojskowych Zakładów Kartograficznych, jest całkiem szczegółowa, ale pewnie szukasz czegoś super dokładnego- powodzeniapozdrawiam
Peter Napisano 31 Lipiec 2004 Autor Napisano 31 Lipiec 2004 Misiaczku, chodzi o puszczę PISKĄ a nie ROMNICKĄ. Współrzędne też są.
Volksewagen Wojtek Napisano 6 Listopad 2004 Napisano 6 Listopad 2004 Kwatera Goeringa mieściła się także w Puszczy Piskiej w Szerokim Borze szanowny kolego Breitenheide" OKL und Goering HQ, oraz w Puszczy Rominckiej oczywiście pod Gołdapią kryptonim Robinson" a także w sercu puszczy Rominckiej myśliwska rezydencja Goeringa, zespół pałacowy, nieopodal posiadłości cesarza Wilhelma II ale to już po stronie obwodu kaliningradzkiego.pozdro
simon07 Napisano 7 Listopad 2004 Napisano 7 Listopad 2004 OJ z kopaniem tam radze uwazac - pelno smutnych panow tam sie szweda..... Bardzo upierdliwych.... Simon Suwalki.
Peter Napisano 7 Listopad 2004 Autor Napisano 7 Listopad 2004 Wszystkim dzięki. Kupiłem 1:25000 w ..... Piszu (księgarnia).
Peter Napisano 7 Listopad 2004 Autor Napisano 7 Listopad 2004 Wojtek , w którym Szerokim, z szosy od Piszu na Ruciane - w prawo czy w lewo ?
Volksewagen Wojtek Napisano 8 Listopad 2004 Napisano 8 Listopad 2004 Szeroki Bór na trasie Pisz-Ruciane Nida, jadąc od strony Pisz-u po prawej stronie drogi, z tym że tam chyba jest jednostka wojskowa i kwatera znajduje się na jej terenie i jeszcze do niedawna bunkry były wykorzystywane przez wojsko, jak jest w tej chwili to dokładnie nie wiem.pozdro
Peter Napisano 8 Listopad 2004 Autor Napisano 8 Listopad 2004 Aaaaaaa !!!!! Tu cię mam. Ja byłem po lewej. Po prawj to wiem co jest i raczej się tam nie radzę zbliżać. Biega tam WIELKI odyniec z kłami na wierzchu i pianą na pysku, cały zjeżony. Ma dystynkcje ppłk.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.