Skocz do zawartości
  • 0

Koło napędowe (?) / stare domy :)

bjar_1

Pytanie

Napisano

Dziś natomiast takie coś wyskoczyło ze starych chałup. Nie przychodzi mi do głowy od jakiego jest pojazdu - proszę o identyfikację! Stawiam na coś małego - nie ma skali an fotce ,koło leży w bagażniku.
Proszę o pomoc!

pzdr

bjar_1

13 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Oczywiście koło jest rozcięte-rozkręcone i jest to jego jedna część. Nie jest zbyt wielkie ,więc to jakiś mały pojazd...Jaki?
Jakie Białostockie? Świętokrzyskie panie! :)

pzdr
bjar_1
Napisano
A gdzie to widać, że jest ozcięte"? Wg mnie wygląda całkiem kompletnie. Są na nim resztki żółtej" farby, czy mi się wydaje?

Co do Maultiera... Hm, na moich zdjęciach koło wygląda prawie identycznie, ale ma 2 razy gęstszy wieniec zębów...

Pzdr,

jotes
Napisano
A w którym miejscu miałoby być skręcone z drugą połówką? Te 5 otworów to do piasty, a te śruby na obwodzie to mocują wieniec do koła.
Wg mnie pojedyncze
Napisano
Jotes,
Ty się zdjęciami Grendela nie sugeruj. Nie wszystkie Maultiery uzywały elementów zawieszenia Carriersa :-)

Zobacz na ten z Drezna:
http://www.modelltreff.de/gallerie/originale/Ford%20V3000S%20Maultier/
Napisano
Trzeba było tak od razu. Na zdjęcia w galerii Grendela nie patrzyłem. Poszperam jeszcze we własnych i spróbuję znaleźć dokładniejsze :-) Ale wygląda rzeczywiście dobrze :-)

Pzdr,

jotes
Napisano

Dziś natomiast takie coś wyskoczyło ze starych chałup. Nie przychodzi mi do głowy od jakiego jest pojazdu - proszę o identyfikację! Stawiam na coś małego - nie ma skali an fotce ,koło leży w bagażniku.
Proszę o pomoc!

pzdr

bjar_1

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie