Adam A. Posted July 12, 2004 Author Share Posted July 12, 2004 Witam!W ostatni weekend podczas spaceru rodzinnego po bulwarze nadmorskim w Gdyni podczas penetracji zbocza Kamiennej Góry prowadzonej w celu... no, po prostu w celu;), natknąłem się na dwa wejścia prowadzące w skarpę", znajdujące na wys. ok. 20m, jedno wyżej niż drugie. Nie przeniknąłem do wnętrza z powodu braków sprzętowych (obuwie typu sandał+brak światła to w takich razach prawie pewne wdepnięcie na minę;) Czy może ktoś się orientuje co to za obiekty (obiekt?)?PozdrawiamAdam A. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam A. Posted July 12, 2004 Author Share Posted July 12, 2004 Hmmm...Wydawało mi się, że to jakiś ewidentny obiekt - schron, albo cóś, i że na pewno ktoś z forumowiczów go zna...Adam A. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacenty2004 Posted July 12, 2004 Share Posted July 12, 2004 Penetrować... p e n e t r o w a ć !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kazik Posted July 12, 2004 Share Posted July 12, 2004 W środku nigdy nie byłem. Dwa lata temu wejście położone wyżej zostało odkopane na nowo. Niestety wówczas wszystko było pozamykane. W środku znajduje się komora kilkumetrowej długości o nietypowym - cylindrycznym sklepieniu. Z tego pomieszczenia wychodzą na zewnątrz dwa korytarze.http://www.eksploracja.org.pl/3miasto/3miasto.htm#bulwar Link to comment Share on other sites More sharing options...
Heruss Posted July 12, 2004 Share Posted July 12, 2004 WitamNa kamiennej gorze jest kilka wejsc, te co Kazik pokazuje sa raczej dostepne, sa tez wejscia od strony (nie od ulicy, oczywiscie ale strony)Al Zwyciestwa, bylo ich kilka , czy jeszcze istnieja?? nie wiem , wiem napewno ze jedno bylo od strony szkoly podstawowej(na podworku bylo wejscie kilkadziesiat metrow drozne po wojnie) sa tez wejscia na prywatnych posesjach na Plycie redlowskiej.Wiem to od mojego ojca ktory po wojnie lazil tam, podobno w niektorych byly tory wąskotorówki, (hehe podobno,mowi ze na 100% ;))Moj stary lazil tam na wagary a jak rozpytywal ludzi to opowiadali ze mozna bylo przejsc nimi na druga strone Płyty, ale niemiaszki jak uciekali to porobili zawaly i zaminowali niektore wejscia.(Ruscy saperzy probowali wejsc do nich ale jak wywalilo 3 to zrezygnowali, podobno" byly tam miny z zapalnikami ze szklanych rurek i przy odkopywaniu zawalow wystarczylo lopata dziabnać taka rurke i...przechodzilo sie do historii. Ale czy to prawda ? Trzeba odkopac hehePozdrHeruss Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam A. Posted July 13, 2004 Author Share Posted July 13, 2004 Dzieki - czekoś się dowiedziałem. Może następnym razem pokuszę się o zwiedzenie obiektu. Niestety dolne wejście jest mocno zbrukane", a górne - nie do końca odkopane:)Przy okazji: bardzo ciekawy jest obiekt (tunel) opisany na stronie PKE - szkoda, że obecnie niedostępny:( PozdrawiamAdam A. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.