maciej800 Napisano 9 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 9 Lipiec 2004 WitamNa dzisiejszym spacerze po pobliskich złomach na kielecczyźnie natrafiliśmy na takie oto części. W związku z tym mam pytanie od jakiego sprzętu mogą pochodzić. Średnica wylotu lufy w przybliżeniu wynosi 105 mm.Pozdr Maciek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stug IV Napisano 11 Lipiec 2004 Share Napisano 11 Lipiec 2004 grubości 50 mm ? , dobre Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciej800 Napisano 11 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 11 Lipiec 2004 WitamA może ta płyta pochodzi od ruskiego SU 100, jeśli jest z tego samego źródła co lufa, wtedy zgadzał by się kaliber. W sumie troche przypomina kształtem blachę w tylnej części po bokach. Nie wiecie jaką miało grubość pancerza SU 100?Fakt jest faktem że było to coś ciekawego i szkoda mi tego. Robotnicy natrafili na ten pojazd robiąc wykopy pod jakiś dom na wsi, niestety pocięli i oddali na złom. Było to w miare kompletne, do huty poszło już kilka ton blach od tego czegośpozdrowienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciej800 Napisano 9 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 9 Lipiec 2004 WitamNa dzisiejszym spacerze po pobliskich złomach na kielecczyźnie natrafiliśmy na takie oto części. W związku z tym mam pytanie od jakiego sprzętu mogą pochodzić. Średnica wylotu lufy w przybliżeniu wynosi 105 mm.Pozdr Maciek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciej800 Napisano 9 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 9 Lipiec 2004 Natrafiliśmy też na taką oto płytę pancerną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciej800 Napisano 9 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 9 Lipiec 2004 Na tym zdjęciu widać grubość płyty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stug IV Napisano 9 Lipiec 2004 Share Napisano 9 Lipiec 2004 wygląda na bok nadbudówki Stuga ale zdjęcie nie obejmuje całości . Wyślij mi lepszą fotkę z wymiarami to ci powiem na 90 % Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciej800 Napisano 9 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 9 Lipiec 2004 sorry zdjęcie się nie załadowało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stug IV Napisano 9 Lipiec 2004 Share Napisano 9 Lipiec 2004 a co jeszcze wynurkowało do Stuga ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciej800 Napisano 9 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 9 Lipiec 2004 jeszcze raz lufa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciej800 Napisano 9 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 9 Lipiec 2004 Niestety nie wiem co jeszcze jest, podobno było więcej tych płyt ale poszły do huty podobno:( Będę jeszcze dziś na tym złomie to pomierzę, powiedziałem aby narazie tego nie wywożono.pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 9 Lipiec 2004 Share Napisano 9 Lipiec 2004 0601 540 450pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciej800 Napisano 9 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 9 Lipiec 2004 dodaję kolejne fotki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciej800 Napisano 9 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 9 Lipiec 2004 zdj 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciej800 Napisano 9 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 9 Lipiec 2004 zdj 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciej800 Napisano 9 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 9 Lipiec 2004 zdj 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciej800 Napisano 9 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 9 Lipiec 2004 zdj 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciej800 Napisano 9 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 9 Lipiec 2004 zdj 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciej800 Napisano 9 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 9 Lipiec 2004 Podaję wymiary:Szerokość ok. 58 cmDługość boku tego pod kątem 73 cmDługość całości - krótsza 170 cmDłuższa 223 cmGrubość pancerza 5 cmWszystkie wymiary mogą być nie do końca dokładne, były robione metrem krawieckim :) Jak ktoś jest to mogę przesłac więcej zdjęć i w wyższej rozdzielczości na maila, nie chcę zaśmiecać forum.pozdrawiamMaciekstalim@klub.chip.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciej800 Napisano 10 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 10 Lipiec 2004 Czy sądzicie że ta płyta może pochodzić od Jagdpanzera IV? Załączam fotke na której widać wyrażne podobieństwo. Czy ktoś ma może fotkę ilustrującą jakieś detale tego fragmentu pancerza. Proszę zwróćcie uwagę na uchwyty widoczne na zdj 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciej800 Napisano 9 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 9 Lipiec 2004 Dostałem informację że nie jest to płyta od Stuga... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty2004 Napisano 12 Lipiec 2004 Share Napisano 12 Lipiec 2004 Jak do huty to w porządku bo już się obawiałem,że to trafi do jakiegoś muzeum , a wtedy to by było jakieś nienormalne! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
maciej800
Witam
Na dzisiejszym spacerze po pobliskich złomach na kielecczyźnie natrafiliśmy na takie oto części. W związku z tym mam pytanie od jakiego sprzętu mogą pochodzić. Średnica wylotu lufy w przybliżeniu wynosi 105 mm.
Pozdr Maciek
21 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.