gudek82 Napisano 7 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 7 Lipiec 2004 Witam mam prosbe mógłby mi ktoś powiedzieć cosik o tym medalu wiem tyle że został znaleziony w okopie na pozycjach niemieckich (dziwne) i że jest włoski z góry dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gudek82 Napisano 7 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 7 Lipiec 2004 i druga strona medalu Pzdr. Gudek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jadzia Napisano 9 Lipiec 2004 Share Napisano 9 Lipiec 2004 Witam,poprosiłem kumpelę o tłumaczenie i wygląda to mniej więcej tak: XXV rocznica zjednoczenia włoskiego Wiktorowi Emanuelowi współdziałaczowi(?)" druga strona: Jedność(?), postęp/rozwój(?), niezależność. Bedą mnie łamać, ale nie ugnę się"Mam nadzieje że to poprawne tłumaczenie, jeśli nie proszę mnie poprawić.serdecznie pozdrawiamJadzia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Romel79 Napisano 9 Lipiec 2004 Share Napisano 9 Lipiec 2004 Gudek - być może ten medal należał do jednego z 3 partyzantów włoskich którzy po naszym rejonie kręcili się z naszymi partyzantami (jeden z nich został zastrzelony w kozienicach) pozdrRomel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Romel79 Napisano 9 Lipiec 2004 Share Napisano 9 Lipiec 2004 Zapomniałem dodać że byli włoskimi oficerami.Romel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gudek82 Napisano 14 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 14 Lipiec 2004 Może ktoś z jakiej okazji był on dawany Pozdro Gudek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
gudek82
Witam mam prosbe mógłby mi ktoś powiedzieć cosik o tym medalu wiem tyle że został znaleziony w okopie na pozycjach niemieckich (dziwne) i że jest włoski z góry dzięki
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.