Szczur Napisano 7 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 7 Lipiec 2004 czeprosze o identyfikacje medali ze skanów, dostałem je za free od sąsiada :P1. - w górnej części 2 różne korony, niżej C"napis: VITAM ET SANGWINEMnizej: MDCCCCXVI Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szczur Napisano 7 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 7 Lipiec 2004 druga stronaGRATIPRINCE PS ET PATRIACAROLVSIMP.ETREX. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szczur Napisano 7 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 7 Lipiec 2004 medal 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szczur Napisano 7 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 7 Lipiec 2004 DER TAPFERKEIT ;)thxpzdrw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty2004 Napisano 7 Lipiec 2004 Share Napisano 7 Lipiec 2004 medal za dzielność,i krzyż wojskowy Karola Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szczur Napisano 7 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 7 Lipiec 2004 spox, dzieki :D, a z jakich one są lat? mógłbys te napisy na krzyzu łacińskie przetłumaczyć? plzpzdrw!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szczur Napisano 7 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 7 Lipiec 2004 juz wiem coto za medale, znalazłem strone http://www.twierdza.art.pl/a_medale.htmpzdrw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty2004 Napisano 7 Lipiec 2004 Share Napisano 7 Lipiec 2004 Medal dawali od 1848 do 1917r a krzyż ustanowili w 1916r i dawali za walki na froncie. J Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 7 Lipiec 2004 Share Napisano 7 Lipiec 2004 Karl Truppen-Kreuz nazywany był w Galicji przez lud krzyżem dla trupów.http://www.austro-hungarian-army.co.uk/decorat.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szczur Napisano 8 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 8 Lipiec 2004 grba- dzienks za link pzdrw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
Szczur
cze
prosze o identyfikacje medali ze skanów, dostałem je za free od sąsiada :P
1. - w górnej części 2 różne korony, niżej C"
napis: VITAM ET SANGWINEM
nizej: MDCCCCXVI
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.