torba5 Posted July 4, 2004 Author Share Posted July 4, 2004 Znalazłem go na terenach I wojennych,jak widać był w dwóch częściach ,leżał wsród mośków których było w cholere,wykrywka darła się jak głupia juz chciałem to olać a tu proszę.Tylko nie wiem cóż to jest??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
maxikasek Posted July 5, 2004 Share Posted July 5, 2004 ....robotniczo-chłopskiej ;-)) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Domino(*) Posted July 5, 2004 Share Posted July 5, 2004 Dobre...;)))) Link to comment Share on other sites More sharing options...
torba5 Posted July 5, 2004 Author Share Posted July 5, 2004 Hłe hłe rozmiar ma bolszy jak na rusa przystało zakładam go na kciuk i mam poważne luzy,ale dalej nic nie wiemy pzdr Rafi Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalczewski Posted July 5, 2004 Share Posted July 5, 2004 Bo moze to jest na szyje annie na palec? Bylo sobie 2 przyjaciol (niech bedzie ten chlop i robotnik :), albo 2 chloporobotnikow:) ) Obydwaj na dowod przyjazni mieli identyczne naszyjniki i teraz jeden masz Ty a drugi, Mietek :)Ma sie ta wyobraznie, nie? :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
torba5 Posted July 4, 2004 Author Share Posted July 4, 2004 Znalazłem go na terenach I wojennych,jak widać był w dwóch częściach ,leżał wsród mośków których było w cholere,wykrywka darła się jak głupia juz chciałem to olać a tu proszę.Tylko nie wiem cóż to jest??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Domino(*) Posted July 4, 2004 Share Posted July 4, 2004 Pewnie rusek komuś zwinął i zgubił , albo wyrzucił jak nie było to srebro.Pzdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
mietek Posted July 5, 2004 Share Posted July 5, 2004 Mój odwrotnie, malutki taki :)Był więc sołdat i małe dziewcze nieboże, podarowali sobie pierścionki, obiecali spotkanie i ślub, gromadkę dzieci, stadko kóz i kury. Przyszła wojna, wiatry historii zawiały. Dziewcze, już jako sanitariuszka, zgubiło swój pierścionek podczas igraszek na łączce, bynajmniej nie pamiętając o przyrzeczeniach, w końcu oficer to oficer. Sołdat zaś zaginął w mrokach dziejów, a właściwie w śniegach Sybiru (ale o tym głośno nie mówiono). Z jego sękatej robotniczo-chłopskiej dłoni zsunął się pierścień gdy odpierał szturm wroga, gdy się po niego schylił, wróg przeszedł przez linię okopów - a to wiadomo zdrada i trzeba ją odpokutować.Pierścionki zaś leżały tęsknie oczekując na odgłos wykrywacza, który umozliwi im spotkanie po latach:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
torba5 Posted July 5, 2004 Author Share Posted July 5, 2004 No i pięknie aż łza w oku się kręci,takich historii było mi potrzeba na ten smutny poniedziałkowy dzionek.Postanowiłem pierścień naprawić ,zakupić łańcuch i na klacie nosić Żekłem Pzdr Rafi Link to comment Share on other sites More sharing options...
torba5 Posted July 4, 2004 Author Share Posted July 4, 2004 Jest srebrne ma ładne próby,a to co odłamane to dwie uściśnięte dłonie pzdr Rafi Link to comment Share on other sites More sharing options...
mietek Posted July 4, 2004 Share Posted July 4, 2004 Ciekawe.... Pod Poznaniem w czasie wizyty u rodzinki na ich działce znalazłem identyczny (choć skan mało wyraźny).Srebro i 2 połączone dłonie.Może jakiś symbol? Czego? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Domino(*) Posted July 4, 2004 Share Posted July 4, 2004 Może przyjażni?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalczewski Posted July 6, 2004 Share Posted July 6, 2004 Ale z nas romantycy :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
torba5
Znalazłem go na terenach I wojennych,jak widać był w dwóch częściach ,leżał wsród mośków których było w cholere,wykrywka darła się jak głupia juz chciałem to olać a tu proszę.Tylko nie wiem cóż to jest???
12 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.