Skocz do zawartości
  • 0

Pierścień

torba5

Pytanie

Znalazłem go na terenach I wojennych,jak widać był w dwóch częściach ,leżał wsród mośków których było w cholere,wykrywka darła się jak głupia juz chciałem to olać a tu proszę.Tylko nie wiem cóż to jest???

12 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Bo moze to jest na szyje annie na palec? Bylo sobie 2 przyjaciol (niech bedzie ten chlop i robotnik :), albo 2 chloporobotnikow:) ) Obydwaj na dowod przyjazni mieli identyczne naszyjniki i teraz jeden masz Ty a drugi, Mietek :)
Ma sie ta wyobraznie, nie? :D

Znalazłem go na terenach I wojennych,jak widać był w dwóch częściach ,leżał wsród mośków których było w cholere,wykrywka darła się jak głupia juz chciałem to olać a tu proszę.Tylko nie wiem cóż to jest???

Mój odwrotnie, malutki taki :)
Był więc sołdat i małe dziewcze nieboże, podarowali sobie pierścionki, obiecali spotkanie i ślub, gromadkę dzieci, stadko kóz i kury.
Przyszła wojna, wiatry historii zawiały. Dziewcze, już jako sanitariuszka, zgubiło swój pierścionek podczas igraszek na łączce, bynajmniej nie pamiętając o przyrzeczeniach, w końcu oficer to oficer.
Sołdat zaś zaginął w mrokach dziejów, a właściwie w śniegach Sybiru (ale o tym głośno nie mówiono). Z jego sękatej robotniczo-chłopskiej dłoni zsunął się pierścień gdy odpierał szturm wroga, gdy się po niego schylił, wróg przeszedł przez linię okopów - a to wiadomo zdrada i trzeba ją odpokutować.
Pierścionki zaś leżały tęsknie oczekując na odgłos wykrywacza, który umozliwi im spotkanie po latach:)

No i pięknie aż łza w oku się kręci,takich historii było mi potrzeba na ten smutny poniedziałkowy dzionek.Postanowiłem pierścień naprawić ,zakupić łańcuch i na klacie nosić Żekłem Pzdr Rafi

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie