meduza7 Napisano 3 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 3 Lipiec 2004 Słuchajcie mieszkam w Brzegu. Niedawno podczas niedzielnej przejażdzki za miasto natknąłem się na bardzo ciekawe ruiny zamku w Kopicach k/Grodkowa. Teraz szukam kogoś kto coś wie na temat tego zamku. Bardzo mnie to zaciekawiło. Proszę o kontakt maxwell7@o2.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boczarsky Napisano 12 Luty 2005 Share Napisano 12 Luty 2005 Haj słuchaj sam Pałacyk Godulii przetrwał wojnę w stanie nie naruszonym to my Polacy wraz kółkiem wiejskim w Kopicach doprowadziliśmy go do ruiny.Polecam penetrację lasku wraz z grobowcem. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
k-szela Napisano 12 Luty 2005 Share Napisano 12 Luty 2005 Ja chodziłem w parku z wykrywką i znalazłem tylko resztki amo myśliwskiej z początku wieku XX. Ogólnie ciekawie acz tłoczno. Oto jedna z moich fotek.P.S. Jak ktoś chce większy format to wyślę na meila. Pzdr. Krzychu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
k-szela Napisano 12 Luty 2005 Share Napisano 12 Luty 2005 I jeszcze jedno ładne prawda, była tej zimy cudowna pogoda i wyszły artystycznie mimo że z ręki je robiłem i cienką minoltą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jack61 Napisano 12 Luty 2005 Share Napisano 12 Luty 2005 Piekny zamek zaraz poszukam zdj robilem je w tamtym roku podczas latania w tamtych okolicach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jack61 Napisano 13 Luty 2005 Share Napisano 13 Luty 2005 W/g moich informacji tak jak pisał Boczarsky zameczek przetrwał wojne w stanie dobrym . Po wojnie znajdowały sie tam depozyty muzealne ze Sląska m/innymi szafy gdańskie.Ogien strawił zamek w latach 70 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jack61 Napisano 13 Luty 2005 Share Napisano 13 Luty 2005 .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jack61 Napisano 13 Luty 2005 Share Napisano 13 Luty 2005 . Piekny był Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mw Napisano 13 Luty 2005 Share Napisano 13 Luty 2005 co do histori o ile pamiętam pisała coś lamparska w tajemnice zmki podziemia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boczarsky Napisano 15 Luty 2005 Share Napisano 15 Luty 2005 Słuchajcie ja też mam dużo fajnych fotek i je dołącze w montag- muszę je ze skanować. A tak pozatym dodam taką małą ciekawostkę mianowicie kiedy III Rzesza prężnie sie rowijała nastąpił również rozkwit Pałacu w Kopicach ,codziennie rano z polowego lotniska w Grodkowie startował samolot w kierunku Berlina z przepięknymi kwiatami dla samego A.Hitlera. Ogród w Kopicach był unikatem.Można było napotkać bardzo unikatowe gatunki roślin zworzone z różnych regionów Świata. Sam Pałac wraz z Ogrodem był porównywalny do innych światowej sławy ogrodów na globie. Nawet znałem nazwisko tego ogrodnika który pielęgnował te roślinki jak i nadał Kopicom nowe znaczenie na mapie geograficznej Wielkich Niemiec. Aleniestety kochani zapomniałem. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KANTON1 Napisano 17 Luty 2005 Share Napisano 17 Luty 2005 kopice wczoraj i dziśhttp://free.ngo.pl/godula/zamekopice.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.