Skocz do zawartości

Exploracja studni.

Gambit

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Panowie jestem speleologiem i powiem wam tylko tyle nie potrzebujecie żadnego aparatu tlenowego to jest jakiś wymysł wyssany nie wiadomo skąd po 2 zjechać do studni to żaden problem ale wyjść z niej to jest już trudniej bez specjalistycznego sprzętu do wspinaczki nie polecam poza tym wymagane są pewne umiejętności więc niech każdy się zastanowi przed zjazdem
  • Odpowiedzi 77
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Neodyt to mi się kojarzy z jakimś minerałem:)
Koledze chyba raczej chodzi o magnes neodymowy? Jeśli tak to Alledro(go), a w wyszukiwarce znajdziesz artykuły na temat poszukiwania magnesami.
Napisano
dzieki.chidzilo mi wlasnie o ten magnes.zastanawiam sie nad nabyciem tego uzadzonka.zanim kupie wolalbym dowiedziec sie czegos od kogos kto mial juz z tym praktyke.......... oki dzieki.
Napisano
a mam takie pytanie mieszkam w domu wybudowanym zaraz po wojnie kolo tego domu jest studnia.A wczesniej był tam jeszcze dom z czasow 1 wojny swiatowej.Interesuje mnie takie cos jest ta studnia wylozona kregami betonowymi i jak szukałem tym magnesem na sznurku to wyłowilem pare gwozdzi jakies srobki klucze.i jest jeszcze cos w tej studni jakby cale dno bylo czym metalowym usłane ale magnes słabo to łapie.cy jest prawdopodobienstwo ze na dnie jest jakas blacha czy cos moze dno metalowe????
Napisano
Jak macie chęć eksploracji studni dajcie znać , powietrze będzie nie ma obaw najgorsze są gazy niestety czasem bez wonne.Zwiedzaliśmy dziury po 200m wszystko da się zrobić
Napisano
Czy warto sprawdzic studnie z 1930 roku.Studnia stoi obok Uniwersytetu Orkanowego w Gaci podczas 2 wojny stacjonowały tam oddzialy Wehrmahtu wiem ze z Uniwerka mozna jeszcze granaty wyniesc hihih.To co sądzicie o studni
  • 3 weeks later...
Napisano
Mało prawdopodobne aby ktoś w święta zagłębiał się w studni.
Mój znajomy przed świętami zaczął odkopywać starą studnię na podwórku, studnia jest z 1908 roku. Na razie jest tylko szlaka, w czwartek był na głębokości 4m. Po świętach będę trzymał rękę ma pulsie. Ciekawe czy coś się trafi przy dnie studni.
Napisano
Po pierwsze drogi adamusku:] magnes 3,5 x 2 , to jest maly , udzwgig 7kg to bardzo malutko, jak bedzie cos w mule to nie wyciagniesz.?? Moj magnes 7x3 ma udzwigu ponad 200kg.
A po drugie, nie zasmiecaj forum takimi glupotami ak: jest ktos?. Pozdrawiam.
Napisano
Studnia jest wymurowana z kamieni. Ktoś w czasach PRL zasypał ją szlaką - do pełna. Nowy właściciel odkopuję tą studnie - metoda powiedziałbym tradycyjną - czyli drabina, łopata, wiadro, wyciąg.
Napisano
po pierwsze Mlody Mauser kazdy szuka tym co ma.Czy kolor siewnika ma wplyw na wydajnosc z hektara????????Nie zasmiecam forum raczej Ty ja go pobudzam bo juz pare dni bylo zapomniane.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie