Modelarz91 Napisano 23 Marzec 2009 Share Napisano 23 Marzec 2009 Panowie jestem speleologiem i powiem wam tylko tyle nie potrzebujecie żadnego aparatu tlenowego to jest jakiś wymysł wyssany nie wiadomo skąd po 2 zjechać do studni to żaden problem ale wyjść z niej to jest już trudniej bez specjalistycznego sprzętu do wspinaczki nie polecam poza tym wymagane są pewne umiejętności więc niech każdy się zastanowi przed zjazdem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bossmann1 Napisano 23 Marzec 2009 Share Napisano 23 Marzec 2009 a gdzie kupic mozna taki neodyt. ile kosztuje i jak sprawdzic zeby to byl wlasciwy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anton1984 Napisano 23 Marzec 2009 Share Napisano 23 Marzec 2009 Neodyt to mi się kojarzy z jakimś minerałem:)Koledze chyba raczej chodzi o magnes neodymowy? Jeśli tak to Alledro(go), a w wyszukiwarce znajdziesz artykuły na temat poszukiwania magnesami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bossmann1 Napisano 23 Marzec 2009 Share Napisano 23 Marzec 2009 dzieki.chidzilo mi wlasnie o ten magnes.zastanawiam sie nad nabyciem tego uzadzonka.zanim kupie wolalbym dowiedziec sie czegos od kogos kto mial juz z tym praktyke.......... oki dzieki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal16 Napisano 23 Marzec 2009 Share Napisano 23 Marzec 2009 http://www.allegro.pl/search.php?sg=0&string=magnes+neodymowydo wyboru do koloru :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wino39 Napisano 23 Marzec 2009 Share Napisano 23 Marzec 2009 mieszkam w domu z 1902r. i koło niego jest studnia czy warto by ją sprawdzić jest w niej woda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal16 Napisano 23 Marzec 2009 Share Napisano 23 Marzec 2009 zawsze warto , może się coś akurat trafi.pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamusek2009 Napisano 23 Marzec 2009 Share Napisano 23 Marzec 2009 a mam takie pytanie mieszkam w domu wybudowanym zaraz po wojnie kolo tego domu jest studnia.A wczesniej był tam jeszcze dom z czasow 1 wojny swiatowej.Interesuje mnie takie cos jest ta studnia wylozona kregami betonowymi i jak szukałem tym magnesem na sznurku to wyłowilem pare gwozdzi jakies srobki klucze.i jest jeszcze cos w tej studni jakby cale dno bylo czym metalowym usłane ale magnes słabo to łapie.cy jest prawdopodobienstwo ze na dnie jest jakas blacha czy cos moze dno metalowe???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr777 Napisano 23 Marzec 2009 Share Napisano 23 Marzec 2009 dno studni jest raczej wyłożone kamieniami pewnie zalega tam jakiś spory złom no i zależy jaki masz magnes Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamusek2009 Napisano 24 Marzec 2009 Share Napisano 24 Marzec 2009 Magnes neodymek 3,5cm na 2 dosyc mocny7 kilo udzwignie czyli jakies 3 tarcze hamulcowe z duzego fiata.Kupie moze wiekszy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wino39 Napisano 24 Marzec 2009 Share Napisano 24 Marzec 2009 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d4e2fbd15989560b.htmlto moja studnia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swistakbmx Napisano 24 Marzec 2009 Share Napisano 24 Marzec 2009 Jak macie chęć eksploracji studni dajcie znać , powietrze będzie nie ma obaw najgorsze są gazy niestety czasem bez wonne.Zwiedzaliśmy dziury po 200m wszystko da się zrobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamusek2009 Napisano 25 Marzec 2009 Share Napisano 25 Marzec 2009 Czy warto sprawdzic studnie z 1930 roku.Studnia stoi obok Uniwersytetu Orkanowego w Gaci podczas 2 wojny stacjonowały tam oddzialy Wehrmahtu wiem ze z Uniwerka mozna jeszcze granaty wyniesc hihih.To co sądzicie o studni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamusek2009 Napisano 25 Marzec 2009 Share Napisano 25 Marzec 2009 Jest tu ktoś :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stock84 Napisano 25 Marzec 2009 Share Napisano 25 Marzec 2009 A jak myślisz...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamusek2009 Napisano 25 Marzec 2009 Share Napisano 25 Marzec 2009 Że wszyscy spia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stock84 Napisano 25 Marzec 2009 Share Napisano 25 Marzec 2009 Czy warto sprawdzic studnie z 1930 roku." A jak myślisz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamusek2009 Napisano 26 Marzec 2009 Share Napisano 26 Marzec 2009 Co tam macie cos ciekawego na temat jakis studni?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meteor1 Napisano 12 Kwiecień 2009 Share Napisano 12 Kwiecień 2009 Mało prawdopodobne aby ktoś w święta zagłębiał się w studni.Mój znajomy przed świętami zaczął odkopywać starą studnię na podwórku, studnia jest z 1908 roku. Na razie jest tylko szlaka, w czwartek był na głębokości 4m. Po świętach będę trzymał rękę ma pulsie. Ciekawe czy coś się trafi przy dnie studni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamusek2009 Napisano 12 Kwiecień 2009 Share Napisano 12 Kwiecień 2009 spoko meteor1 a powiedz jak od odkopuje ta studnie??jest czyms wyłozona czy jak :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mlody Mauser Napisano 12 Kwiecień 2009 Share Napisano 12 Kwiecień 2009 Po pierwsze drogi adamusku:] magnes 3,5 x 2 , to jest maly , udzwgig 7kg to bardzo malutko, jak bedzie cos w mule to nie wyciagniesz.?? Moj magnes 7x3 ma udzwigu ponad 200kg.A po drugie, nie zasmiecaj forum takimi glupotami ak: jest ktos?. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meteor1 Napisano 12 Kwiecień 2009 Share Napisano 12 Kwiecień 2009 Studnia jest wymurowana z kamieni. Ktoś w czasach PRL zasypał ją szlaką - do pełna. Nowy właściciel odkopuję tą studnie - metoda powiedziałbym tradycyjną - czyli drabina, łopata, wiadro, wyciąg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meteor1 Napisano 12 Kwiecień 2009 Share Napisano 12 Kwiecień 2009 Mlody Mauser - możesz podpowiedzieć starszemu koledze gdzie zaopatrzyć się można w dobry magnes ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mlody Mauser Napisano 12 Kwiecień 2009 Share Napisano 12 Kwiecień 2009 Na Allegro:) albo wpisz w google : poszukiwania magnesem neodymowym , wejsc w uzytkownikow , potem znalesc 4, i w jego www wejsc, ew baner;} Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamusek2009 Napisano 13 Kwiecień 2009 Share Napisano 13 Kwiecień 2009 po pierwsze Mlody Mauser kazdy szuka tym co ma.Czy kolor siewnika ma wplyw na wydajnosc z hektara????????Nie zasmiecam forum raczej Ty ja go pobudzam bo juz pare dni bylo zapomniane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.