torba5 Napisano 30 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 30 Czerwiec 2004 Znalazłem ją? na I wojennych okopach.Ziemia często tam wypluwa mi swoje skarby, ale coś takiego widzę poraz pierwszy.Głowica? ma z boków dużo cyfr i milimetrówkę,wygląda też jakby dało się w niej kręcić pierścieniami dzięki za pomoc pzdr Rafi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torba5 Napisano 1 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 1 Lipiec 2004 Dziwna żecz bo znalazłem ją w miejscu gdzie austiacy mieli ponoć sztab główny (miejscowy przekaz) i gdzie ponoć wycofując się zakopali cały sprzęt którego nie zdołali zabrać,jeśli zapalnik jest strzelony to chyba nie strzelali w siebie , no chyba że jest to zgóba .Na miejscu domniemanego sztabu żadnych rewelacji nie znazłem oprócz kupy łusek paru naboi.Inna żecz ma się co do stanowisk ruskich oddalonych o okło 3 km tam fanty są lepsze pzdr Rafi Ps.Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torba5 Napisano 2 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 2 Lipiec 2004 Obawiam się że ten jest uzbrojony,miejsce znaleziska na to wskazuje (teren austryjacki),po prostu wygląda na zgubiony,jest w stanie bardzo dobrym zero zbić żadnych rurek jak trzeba więcej zdjęć to wyślę Pzdr Rafi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torba5 Napisano 30 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 30 Czerwiec 2004 Znalazłem ją? na I wojennych okopach.Ziemia często tam wypluwa mi swoje skarby, ale coś takiego widzę poraz pierwszy.Głowica? ma z boków dużo cyfr i milimetrówkę,wygląda też jakby dało się w niej kręcić pierścieniami dzięki za pomoc pzdr Rafi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mietek Napisano 30 Czerwiec 2004 Share Napisano 30 Czerwiec 2004 Zapalnik od szrapnela. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torba5 Napisano 30 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 30 Czerwiec 2004 Jeśli można coś więcej no i oczywiście co powinienem z nim zrobić czy da się go jakoś dezaktywować pzdr Rafi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Romel79 Napisano 30 Czerwiec 2004 Share Napisano 30 Czerwiec 2004 Zdezaktywowany to on jest już od dawna ( wygląda on na wystrzelony" ) po prostu po wybuchu takiego szrapnela zapalnik zazwyczaj z małymi usterkami laduje na ziemi, często lądują całe też i skorupy ( bez wnętrzności )pozdrRomel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torba5 Napisano 30 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 30 Czerwiec 2004 Wielkie dzięki czyli czyszcze go sobie już bez większych stresów pzdr Rafi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Romel79 Napisano 30 Czerwiec 2004 Share Napisano 30 Czerwiec 2004 ale lepiej zawsze uważaj. jeśli nie jesteś pewien to lepiej nie dłub w czymś takim.pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty2004 Napisano 4 Lipiec 2004 Share Napisano 4 Lipiec 2004 Jeżeli on jest uzbrojony to chyba w siekierę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub_K Napisano 4 Lipiec 2004 Share Napisano 4 Lipiec 2004 Po kiego grzyba na głowicy szrapnela podziałka milimetrowa??? Mnie to wygląda na pokrętło dalmierza lub czegoś podobnego. Ale może się mylę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torba5 Napisano 1 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 1 Lipiec 2004 To nie dłubie a co mi tam pzdr Rafi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mietek Napisano 4 Lipiec 2004 Share Napisano 4 Lipiec 2004 akurat mylisz się :) http://home.hetnet.nl/~supersmit/ww1/stamps3.html#fuses Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torba5 Napisano 4 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 4 Lipiec 2004 Jak w siekierę to super bo lęki nocne zaczynałem mieć a dorosły ze mnie chłop .Dzięki za linka człowiek całe życie się uczy pzdr Rafi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub_K Napisano 4 Lipiec 2004 Share Napisano 4 Lipiec 2004 Dzięki za wyjaśnienie ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty2004 Napisano 1 Lipiec 2004 Share Napisano 1 Lipiec 2004 Austriacka 8cm . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
torba5
Znalazłem ją? na I wojennych okopach.Ziemia często tam wypluwa mi swoje skarby, ale coś takiego widzę poraz pierwszy.Głowica? ma z boków dużo cyfr i milimetrówkę,wygląda też jakby dało się w niej kręcić pierścieniami dzięki za pomoc pzdr Rafi
15 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.