Skocz do zawartości
  • 0

Głowica

torba5

Pytanie

Znalazłem ją? na I wojennych okopach.Ziemia często tam wypluwa mi swoje skarby, ale coś takiego widzę poraz pierwszy.Głowica? ma z boków dużo cyfr i milimetrówkę,wygląda też jakby dało się w niej kręcić pierścieniami dzięki za pomoc pzdr Rafi

15 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Dziwna żecz bo znalazłem ją w miejscu gdzie austiacy mieli ponoć sztab główny (miejscowy przekaz) i gdzie ponoć wycofując się zakopali cały sprzęt którego nie zdołali zabrać,jeśli zapalnik jest strzelony to chyba nie strzelali w siebie , no chyba że jest to zgóba .Na miejscu domniemanego sztabu żadnych rewelacji nie znazłem oprócz kupy łusek paru naboi.Inna żecz ma się co do stanowisk ruskich oddalonych o okło 3 km tam fanty są lepsze pzdr Rafi Ps.Dzięki

Obawiam się że ten jest uzbrojony,miejsce znaleziska na to wskazuje (teren austryjacki),po prostu wygląda na zgubiony,jest w stanie bardzo dobrym zero zbić żadnych rurek jak trzeba więcej zdjęć to wyślę Pzdr Rafi

Znalazłem ją? na I wojennych okopach.Ziemia często tam wypluwa mi swoje skarby, ale coś takiego widzę poraz pierwszy.Głowica? ma z boków dużo cyfr i milimetrówkę,wygląda też jakby dało się w niej kręcić pierścieniami dzięki za pomoc pzdr Rafi

Zdezaktywowany to on jest już od dawna ( wygląda on na wystrzelony" ) po prostu po wybuchu takiego szrapnela zapalnik zazwyczaj z małymi usterkami laduje na ziemi, często lądują całe też i skorupy ( bez wnętrzności )
pozdr
Romel

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie