Domino(*) Napisano 30 Czerwiec 2004 Autor Napisano 30 Czerwiec 2004 Witam!Mam nadzieje ,że dział dobry:)Polecam filmik do obejrzenia Gotuj z Hitlerem".Zajmuje on prawie 80 MB ale naprawde warto go obejrzeć:))www.gnutella.pl/~bogien/download/gotuj_z_hitlerem.aviPzdr
Domino(*) Napisano 1 Lipiec 2004 Autor Napisano 1 Lipiec 2004 Jest to parodia programu Sensacje XX wieku" Wołoszańskiego:).Tematem są znalezione przez robotników w gąsienicy czołgu T-1000 mikrofilmów, które stanowią skarb XX wieku;)).Nic więcej nie powiem, Polecam:) Pzdr
bjar_1 Napisano 1 Lipiec 2004 Napisano 1 Lipiec 2004 No dobra przekonałeś mnie - ściągam te 77,3 MB...pzdrbjar_1
bjar_1 Napisano 1 Lipiec 2004 Napisano 1 Lipiec 2004 Fuck! Ein bitten śmietanen! Dopiero teraz obejrzałem i fajne.bjar_1
Domino(*) Napisano 1 Lipiec 2004 Autor Napisano 1 Lipiec 2004 Aha jeżeli chcesz napsy do tego dialogu Adolf - Heinrich to tu masz link:http://alchemia.neostrada.pl/gotuj_z_hitlerem_napisy.zip
Bocian Napisano 2 Lipiec 2004 Napisano 2 Lipiec 2004 Zaproście na pokaz tego filmiku swoich dziadków i babcie. I starszych sąsiadów. Moim zdaniem jest niesmaczny. Są pewne święte rzeczy z których nie należy się śmiać.Robienie eczki" z Cyklonu B i innych tworów III Rzeszy jest nie na miejscu. Niesmaczne i tyle.
Domino(*) Napisano 2 Lipiec 2004 Autor Napisano 2 Lipiec 2004 wiesz Bociek to zalezy kto jakie ma poczucie humoru;)Mi akurat się podobał, jeżeli Tobie nie, to już Twoja sprawa, każdy ogląda co chce.A dalej nie chce mi się pisać;)))))Pzdr
Bocian Napisano 2 Lipiec 2004 Napisano 2 Lipiec 2004 Wiesz to nie chodzi o poczucie humoru. Jedyne skojarzenia jakie mam z Hitlerem to: strzelanie dzieciom w głowę lub zabijanie kolbami na oczach ich matek, ludźmi umierającymi w strasznych męczarniach w komorach gazowych pod cyklonikiem", spalonymi ciałami, zbrodniczymi eksperymentami, chorą ideologią, i mordowaniem całych narodów. Za 20 lat ludziom obozy zagłady będą sie kojarzyły jedynie z miejscem gdzie było małe przeludnienie łóżek" i nie dawali schabowych na obiad tylko brukiew.I nie jestem smutasem, tak samo sie bawię, lubie rozrywki ale twarz mi poważnieje jak rozmawiam o wojennych tragediach bo tak mnie wychowano że trzeba innym ludziom pokazywać szacunek obojętnie od koloru skóry i wyznania i trzeba szanować czyjąś śmierć.Dlatego może nie rozumiem tego filmiku i innych parodii", zdarza się. Nie bierzcie tego do siebie, to tylko moje zdanie.Podczas zwiedzania umocnień nad Morzem Północnym w Danii koło Sondevik zapytałem się mieszkańca dlaczego na ścianach zwykłych bunkrów są napisy żeby nie pokazywać nadmiernej ekscytacji tymi budowlami. Odpowiedział że zbyt dużo rodzin zostało osieroconych przez te budowle, dlatego chcą żeby ktoś oglądając to zawsze o tym pamiętał i stąd te napisy. A to tylko zwykły beton...
osterode Napisano 17 Lipiec 2004 Napisano 17 Lipiec 2004 bocian nie chcę być przeciwko wszystkim,którzy Cię popierają,a tym bardziej przeciwko Tobie,ale co powiesz o takich filmach jak Giuseppe w Warszawie" czy Jak rozpętałemII wojnę światową"? w tych filmach niemcy są ukazani jako nieudacznicy i ofermy i mają na celu wyśmianie nie istniejącego reżimu.filmik gotuj z hitlerem"ma takie samo przesłanie i napewno nie jest bardziej rażący dla starszych osób (dziadków,weteranów)niż grupy rekonstrukcyjne np.waffen-ss itp.pozdrawiam ps: tym bardziej nie oskarżam ww. grup o działalność neonazistowską-doskonale ich rozumiem sam interesuję się historią trzeciej rzeszy i wiem,że nie trzeba być azi germanofilem"aby w takiej grupie czynnie uczestniczyć.ps2:jeżeli kogoś uraziłem lub obraziłem serdecznie i szczerze przepraszam.
Bocian Napisano 17 Lipiec 2004 Napisano 17 Lipiec 2004 Możesz być przeciwko mojemu zdaniu. To prawo każdego. Tym właśnie różnimy się od naszych przodków z drzew że potrafimy dyskutować i posiadać własne zdanie. A dyskusja na ciekawy temat zawsze jest wartościowa.Myślę że w przypadku próby ukazania niemców jak fajtłap lub obrazów typu Jak rozpętałem drugą Wojnę Światową" śmiejemy się z innych rzeczy. Co innego śmiech z sytuacji kiedy niemiec krzyczy panzer" zamiast palce po tym jak usiadł Dolasowi na ręce a co innego szukanie na siłę śmieszności w sylwetce jakby nie było jednego z największych zbrodniarzy. Inaczej będziemy się śmiac z rosjan że im tylko stakan wodki w głowie a inaczej ze Stalina który swoim barbarzyństwem dorównywał Hitlerowi. Osobiście znam wielu starszych ludzi którzy przeżyli wojnę. Uwielbiam słuchać ich opowieści o życiu w czasie wojny. O wyborach jakie musieli podejmować. O służbie, tragediach jakie przeżyli i to jak odbierają teraz i jak odbierali wówczas wojnę. I żaden z nich nie ma poczucia humoru jeżeli chodzi o Hitlera. Im ten gość kojarzy się z człowiekiem który zabrał im rodziny, zamordował dzieci i rodziców. Wiadomo że jako kolejne pokolenia powinniśmy już posiadać całkiem inny dystans do wojny ale moment w którym wojna zacznie się kojarzyć z Frankiem Dolasem a nie krwią i tragediami to pierwszy krok do kolejnej wojny. Kiedyś przeczytałem ważne słowa Będąc człowiekiem należy przebaczać ale nie zapominać"Według mnie są po prostu święte tematy których się nie yka". Może moje poglądy są lekko niedzisiejsze ale tak właśnie myślę.
osterode Napisano 17 Lipiec 2004 Napisano 17 Lipiec 2004 Bocian doskonale Cię rozumiem mój dziadek był(jest)Synem Pułku nie chce mówić o tym co przeżył pod Lenino,Berlinie,w czasie forsowania Nysy.wiem że jego by nie bawił ten film.możliwe,że nasza niewiedza o tamtych czasach powoduje że śmiejemy się jednak z Hitlera kuchcika.a nasza wiedza o czasach II wojny światowj nadal będzie się ograniczać do książek,opowiadań czy znalezisk-nigdy nie poznamy prawdziwych cierpien ludzi z tamtych czasów dlatego nie wiemy z czego śmiać się a z czego nie .pozdrowienia z wyrazami szacunku.
ms Napisano 18 Lipiec 2004 Napisano 18 Lipiec 2004 Poznanscy chlopcy pragneli zaistniec, ale poza chcieniem i w zamierzeniu zartem sytuacyjnym niewygorowanych lotow calosc to kolosalna porazka.Grupka ta widocznie nie ma pomyslu za zagospodarowanie czasu a przy tym brak im wyczucia pewnych granic jak rowniez i mozliwosci stworzenia czegos co chociazby w zalazku bylo pamfletem, ironia z otaczajacej nas rzeczywistosci ale skonsturowana tak by przetaczajace sie kadry przyciagaly a nie stanowily kolejnego tandetnego wykwitu autorstwa grupki uwazajacej sie za arcymistrzow humoru.Posiadanie sprzetu i dostep do Internetu to nie wszystko, czasami wypadaloby miec pomysl na zrobienie czegos rzeczywiscie w duchu satyry, nawet jesli te satyre mialoby pojmowac ograniczone grono osob.Chyba ze to jest wlasnie przeznaczone dla takiej grupki nie oczekujacej zbyt wiele by zawijac sie w usciskach smiechu.Tutaj satyfakcje z obejrzenia tego i innych (na stronie producentow") obrazow moga czerpac wylacznie autorzy. I byc moze jednostki z ewolucja emocjonalna na poziomie debilizmu wszczepionego badz przypadkowo poznanaego i zaadoptowanego jakze licznie okazywanego np przez wspolczesne okazy jakimi sa stacze blokowo-osiedlowi.Propagowanie tych linkow, bez wzgledu na tematyke dziel", jest sprzeczne z idea podrecznikowego rozwoju intelektualnego czlowieka.
Gość Napisano 19 Lipiec 2004 Napisano 19 Lipiec 2004 W zasadzie zgadzam się z Tobą Bocian, choć myślę, że odrobina cynicznego humoru jeszcze nigdy nikomu nie zaszkodziła. Mam tylko uwagę natury ogólnej : to nie Stalin był uczniem Hitlera, ale Hitler mógłby się od Stalina sporo nauczyć, gdyby dłużej pożył.
punkMONIKA Napisano 25 Listopad 2005 Napisano 25 Listopad 2005 MOJA MAMA PO ZOBACZENIU TEGO FILMIKU ZACZEŁA UCYĆ SIĘ NIEMIECKIEGO! :)))
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.