Gość Napisano 30 Czerwiec 2004 Napisano 30 Czerwiec 2004 Bei Baumaßnahmen im Lager kommt Schrott aus der Zeit des Zweiten Weltkriegs zum VorscheinGrafenwöhr. (mor) Ein Panzerwrack aus der Zeit des Zweiten Weltkrieges kam bei Baumaßnahmen im Lager ans Tageslicht. Interesse am historischen Fund zeigten der Kommandeur der 100. Gebietsunterstützungsgruppe, Oberst Richard G. Jung, und der Direktor der US-Installation Management Agency Europe (IMA-E) aus Heidelberg, Russel B. Hall.Nach der Baubeginn-Zeremonie im Übungsplatz (wir berichteten) nahmen Hall, der früher Kommandeur des 409. Standortunterstützungsbataillons in Grafenwöhr war, Oberst Jung und Pressesprecherin Susanne Bartsch die relativ gut erhaltene Panzerwanne in Augenschein. Bei Grabungen für die Gasleitung und ein Kabel war die Baufirma gleich hinter der Tankstelle in der Nähe des Bundeswehrscheibenhofes auf größere Schrottteile gestoßen.Reszta tutaj:http://www.derneuetag.de/zeitung/564935-127,1,0.htmlZna ktos na tyle dobrze niemiecki aby to przetlumaczyc ??Pozdrawiam :)
Monsun Napisano 30 Czerwiec 2004 Napisano 30 Czerwiec 2004 Alle jaja, w niemczech podczas prac ziemnych faktycznie trafili na (wrak) naszej tankietki TK - 3!Przetłumaczył bym wszystko,ale niestety nie mam obecnie na to czasu.PozdrMarcin
Gość Napisano 30 Czerwiec 2004 Napisano 30 Czerwiec 2004 wyszukaj w treści lub temacie >> www.derneuetag.de/zeitung/564935-127,1,0.html >> w treści >> na forum: główne >> szukajIlość znalezionych postów na forum Główne: 4
Gość Napisano 30 Czerwiec 2004 Napisano 30 Czerwiec 2004 Znaczy sie juz druga w niemczech? czy to ta pierwsza?
Gość Napisano 30 Czerwiec 2004 Napisano 30 Czerwiec 2004 Sorry za dublowanie ale czy moglby mi ktos jeszcze wytlumaczyc skad jest ta tankietka??http://www.odkrywca.pl/index1.php?action=galerie&nazwa=tksz gory dzieki
jotes Napisano 30 Czerwiec 2004 Napisano 30 Czerwiec 2004 Kiedyś była w Vadso w Norwegii, a teraz... Kto to wie...Mam nadzieję, że nie w Australi ;-))))))))
bolas Napisano 8 Czerwiec 2005 Napisano 8 Czerwiec 2005 Dla nieznających niemieckiego:http://freetranslation.com moze nie od razu na polski ale na wiele innych można sobie przetłumacyzć - np. na powszechnie znany angielski czy popularny rosyjski ... ;)
obert8 Napisano 9 Czerwiec 2005 Napisano 9 Czerwiec 2005 panowie a ile jest tankietek w polsce czy ktos moglby odpowiedziec na to pytanie wydaje mi sie ze 2 sa w warszawie i czy jedna z nich to nie ta norweska pzdr
polsmol Napisano 9 Czerwiec 2005 Napisano 9 Czerwiec 2005 Z tymi norweskimi (bo są dwie) to niewiele wiadomo. W Warszawie (w MWP konkretnie) są, żeczywiście dwie tankietki, TKS ze Szweckiego muzeum (gdzie trafił z Norwegii dawno temu) oraz wanna TK-3 właśność braci Kęszyckich (sprowadzona z Francji?).A moje pytanie dotyczyło tego TK-3 wykopanego na pligonie w Niemczech.
polsmol Napisano 10 Czerwiec 2005 Napisano 10 Czerwiec 2005 Czyli nikt nic nie wie? A może to w ogóle nie był TK-3?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.