kopijnik Napisano 29 Czerwiec 2004 Autor Napisano 29 Czerwiec 2004 witamTak jak w temaciena 6 słabo widoczna na skanie 10okres napoleońskiteren Pruspytanie : francuski czy pruski?a może jakieś dodatkowe inf.gdyby ktoś miał coś podobnego można byłoby porównać okolice znalezienia.pozdr
Raned Napisano 29 Czerwiec 2004 Napisano 29 Czerwiec 2004 Mój nie jest cynkowy tylko z jakiegoś stopu miedzi, może alpaka, z której jest wykonana większość guzików nap. Z obrazka wynika, że jest to artyleria grenadierów, ale nie wiem, czy tak się to zwało w wojskach nap.
Nanook1978 Napisano 3 Lipiec 2004 Napisano 3 Lipiec 2004 Npaewno Napoleoński znalazłem taki sam płaszczowy cynkowy, w miejscu gdzie stacjonował tam tylko 10 pułk Wojsk napoleońskich....Pozdrawiam
kopijnik Napisano 29 Czerwiec 2004 Autor Napisano 29 Czerwiec 2004 witamTak jak w temaciena 6 słabo widoczna na skanie 10okres napoleońskiteren Pruspytanie : francuski czy pruski?a może jakieś dodatkowe inf.gdyby ktoś miał coś podobnego można byłoby porównać okolice znalezienia.pozdr
Raned Napisano 29 Czerwiec 2004 Napisano 29 Czerwiec 2004 Zdecydowanie guzik wojsk Napoleona I Francja. Mam identyczny z 5. Czy jesteś pewien, że to cynk, bo z tego metalu guzik by się b.źle zachował. Mój jest z Pomorza Gdańskiego.
kopijnik Napisano 29 Czerwiec 2004 Autor Napisano 29 Czerwiec 2004 Trasa przemarszu się zgadza to jest cynkwyciągnięty z lasu świerkowegodelikatnie się rozwarstwiaCzy wiesz coś więcej na temat formacji?
Pytanie
kopijnik
witam
Tak jak w temacie
na 6 słabo widoczna na skanie 10
okres napoleoński
teren Prus
pytanie : francuski czy pruski?
a może jakieś dodatkowe inf.
gdyby ktoś miał coś podobnego można byłoby porównać okolice znalezienia.
pozdr
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.