czabak1 Napisano 18 Listopad 2007 Share Napisano 18 Listopad 2007 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czabak1 Napisano 18 Listopad 2007 Share Napisano 18 Listopad 2007 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czabak1 Napisano 18 Listopad 2007 Share Napisano 18 Listopad 2007 24 einen thaler.Nie uwieżyłbym że to fals,gdyby nie to że jest z miedzi.Przepięknie podrobiony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czabak1 Napisano 18 Listopad 2007 Share Napisano 18 Listopad 2007 , Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WOHLER Napisano 20 Listopad 2007 Share Napisano 20 Listopad 2007 Witam ,to i ja się pochwalę swoim falsem .Może ktoś wie gdzie i kto wybijał tą punce FALSCH" .Pozd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WOHLER Napisano 20 Listopad 2007 Share Napisano 20 Listopad 2007 I druga strona . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martian. Napisano 12 Grudzień 2007 Share Napisano 12 Grudzień 2007 A co powiecie na to?http://www.mowiawieki.pl/artykul.html?id_artykul=1033Takich falsów to chciałby człowiek nazbierać.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 26 Maj 2008 Share Napisano 26 Maj 2008 cynk... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 26 Maj 2008 Share Napisano 26 Maj 2008 50 mikołaja... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martian. Napisano 19 Czerwiec 2008 Share Napisano 19 Czerwiec 2008 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martian. Napisano 19 Czerwiec 2008 Share Napisano 19 Czerwiec 2008 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martian. Napisano 19 Czerwiec 2008 Share Napisano 19 Czerwiec 2008 3 Kopijnik zerknij na moje w odkryciach. Twoja inspiracja;)Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 19 Czerwiec 2008 Share Napisano 19 Czerwiec 2008 ...zerknij na moje w odkryciach...się nie mogę zorientować, te - czy jeszcze jakieś w Nasze odkrycia...zważ ją...jak możesz - daj powiększenie wygryzień na krawędzi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martian. Napisano 20 Czerwiec 2008 Share Napisano 20 Czerwiec 2008 Bryknę się do jubilera i zważę. Chodzi o tę kopiełkę" Mikołaja I w Dzisiejsze 3,5...." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 20 Czerwiec 2008 Share Napisano 20 Czerwiec 2008 1 - N1 - nie znalazłem zastrzeżeń, jaka mennica? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martian. Napisano 20 Czerwiec 2008 Share Napisano 20 Czerwiec 2008 Waga 14,52 g Kopiejka b. słabo czytelna ale warszawska BM. Nawet na fotkach makro praktycznie nie widać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 20 Czerwiec 2008 Share Napisano 20 Czerwiec 2008 treść subtelne różnice - na poziomie zniekształcenia obiektywu...szarfa - różnicepozycja herbu minimalnie przesunięta - mniej, niż wynika z zaznaczenia...Perełkowanie!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 20 Czerwiec 2008 Share Napisano 20 Czerwiec 2008 zniekształcenie rantu i perełkowanie...rysunek wiernywaga prawidłowa 20,00 gram. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 20 Czerwiec 2008 Share Napisano 20 Czerwiec 2008 jak widać, nawet przy większym zużyciu monety precyzja zachowana... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martian. Napisano 20 Czerwiec 2008 Share Napisano 20 Czerwiec 2008 Wiesz Kopijnik foto to foto; na nim nie dostrzeże się niuansów, ale na centralnej tarczy są pionowe linie cienkie jak włos. Na piórach też widać te żebrowania. Faktycznie jest miękka; odrobinę mniej niż cyna. Ma małe przebłyski miedziane w niektórych fragmentach. Jeśli to współczesna to jestem pełen podziwu nad pietyzmem wykonania. Ewent. ktoś znalazł matryce... i ciekawy stop...Co sądzisz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martian. Napisano 20 Czerwiec 2008 Share Napisano 20 Czerwiec 2008 Sorry Kopijnik, fotki zrobione pod kątem, oparte na myszce. Teraz zaczaiłem o tym zniekształceniu. Jeszcze raz sorry - WAKACJE!!!;)))). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 22 Wrzesień 2008 Share Napisano 22 Wrzesień 2008 http://odkrywca-online.pl/id-srebrnych-monet,641109.html#641109 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martian. Napisano 24 Wrzesień 2008 Share Napisano 24 Wrzesień 2008 Czyli podważasz autentyczność mojego falsyfikatu ;))) A ja myślałem, że to oryginalny falsyfikat.....:((( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 25 Wrzesień 2008 Share Napisano 25 Wrzesień 2008 na temat włosków"...czyli precyzji rys falsów... opis obiektu z foto:...Przedmiotem licytacji jest moneta złota 10 Rubli z 1903r.MONETA NIEORYGINALNA !!!!!jest to odlew wykonany ze złota próby Au 0.750 a nie jak powinno być w oryginale 0.900(waga: 8,6g )odlew ten został wykonany stosunkowo dawno , gdyż moneta znajdowała się w posiadaniu rodzinnym kilkadziesiąt lat , jednakże nie potrafię podać żadnych szczegółów, poza tym , że przez wiele lat uważano ją za oryginał !!!! UWAGA !!!!MONETA TA NIE MA WARTOŚCI KOLEKCJONERSKIEJ A JEDYNĄ JEJ WARTOŚCIĄ JEST MATERIAŁ Z JAKIEGO JĄ WYKONANO ...oczywiście nie odlewa na warzy" przebija - wychodzi metal korpusu -złoconej monety... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.