Schrek2 Napisano 29 Czerwiec 2004 Share Napisano 29 Czerwiec 2004 acha APwle do glinnika jak wiesz nie dotrałem czy da rade dozucic jedna sztuke do NPK ktry domnie bedze wysyłany ???plyssssssssssssSchrek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moose Napisano 1 Lipiec 2004 Share Napisano 1 Lipiec 2004 Powiedzmy, że gazeta jest OK.Ale kto przekręcił moje nazwisko - to zbrodnia ~!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZnaChoR Napisano 2 Lipiec 2004 Share Napisano 2 Lipiec 2004 ja tam do tej gazety nic niemam, jest OK.pzdr.ZnaChoR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzergrenadier Napisano 3 Lipiec 2004 Share Napisano 3 Lipiec 2004 ja mam zarzuty podobne do mecenasa ale poczekam na drugi numer i wtedy je wyłoze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polsmol Napisano 3 Lipiec 2004 Share Napisano 3 Lipiec 2004 Z mojej strony przeprosiny dla niemców za zbyt polski ;-) opis Dobieszowic. Poprostu napisałem o tym co wiedzałem. Jak to na wojnie człowiek ma 150 innych rzeczy na głowie i wrogowi nie ma się kiedy przyjrzeć (zwłaszcza jak się wycofuje ... ;-) ). Mam nadzieję, że ze strony niemieckiej też powstanie opis imprezy. Jestem bardzo ciekaw jak to wyglądało z waszej strony. Pozdrowienia dla niemców i wszystkich rekonstruktorów.Piotr Smoliński vel polsmol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moose Napisano 4 Lipiec 2004 Share Napisano 4 Lipiec 2004 W zasadzie mógłbym napisać artykuł Niemcy w Dobieszowicach". Bo udział w tej imprezie był świetnym przeżyciem zarówno dla mnie, mojej rodzimej grupy oraz kolegów z 1 FJR. Jak na razie była to dla mnie najlepsza impreza rekonstrukcyjna, w której brałem udział, dlatego opiszę to wydarzenie z całą przyjemnością.PozdrawiamŁoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzergrenadier Napisano 6 Lipiec 2004 Share Napisano 6 Lipiec 2004 pisz pisz uoś :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moose Napisano 8 Lipiec 2004 Share Napisano 8 Lipiec 2004 Dobra, a teraz po przejrzeniu dość dokładnym i wnikliwym gazety mogę napisać o niej coś więcej. Trudno, abym w 100% zachował obiektywizm, ponieważ napisałem 2 artykuły a jeden przetłumaczyłem.Na pierwszy rzut oka widać, że inicjatorem projektu jest osoba związana z Polskim Wrześniem - bardzo dużo jest wrześniowych informacji - Żołnierz WP, warunki uczestnictwa na Bzurze, co założyć na Bzurę itp itd. Można to zrozumieć - w końcu to pierwszy numer i najlepiej zaczynać od tematyki, w której się jest najlepiej zorientowanym. Na przyszłość trzeba nawiązać jednak kontakt z szerszą liczbą grup, bo inaczej gazeta zamieni się we wrześniowy Fan-Zin.Poza tym literówki... zdarzyło się parę błędów jak na przykład kaliber niemieckiego pocisku... wiem, że gazeta była robiona w pośpiechu. Ale takie rzeczy raczej nie mają prawa się zdarzyć.No i generalnie to powinniśmy wzorować się na francuskim magazynie dla reenactors Militaria", jak na razie najlepszym w tej branży.Mam nadzieję, że projekt będzie się rozwijał.PozdrawiamŁoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anaba Napisano 12 Lipiec 2004 Share Napisano 12 Lipiec 2004 Po raz kolejny rzucam pomysł żeby teraz przybliżyć sylwetki żołnierza osi i alianckiego ale tym razem już nie z września 39 ale z Normandii 44. I tak można to ciągnąć i pisać np.- brytyjczyk z Afryki i żołnierz z Afrika Korps,- żołnierz japoński i amerykańskim marine itp. Właśnie w tym momenci biorę się do opisania sylwetki Fallschirmjager z walk na plażach Francji i postaram się wykonać rysunki. W pewnej mierzę oprę się o text napisany o żołnierzu WH z pierwszego numeru.I teraz dwa pytania. Komu mam ten tekst wysłać ??I czy ktoś jest chętny do opisania skoczka amerykańskiego?Serdecznie pozdrawiamAnaba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek_toruń Napisano 13 Lipiec 2004 Share Napisano 13 Lipiec 2004 OOOOOOO a tu też gazetka, ale Bociek jest czujny - wszystko upatrzy. W Toruniu w Mpik nie było, czuy można wysłać mi pocztą ? Więc Panowie gratulacje to miłe jak ktoś coś robi , działa a nie siedzi przed TV. Tak trzymać i ja trzymam kciuki za was i gazete, a jak dostane to napiszę jak mi sie podoba.pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Lipiec 2004 Share Napisano 13 Lipiec 2004 w Szczecinie też DB" nie widziano (ani w empikach ani innych kolporterach) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jazlowiak Napisano 14 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 14 Lipiec 2004 Negocjacje z EMPIk sie przeciagneły od poniedziałku w EMPIK. Teksty prosze słąć do mnie - konikhdj@hot.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzergrenadier Napisano 20 Lipiec 2004 Share Napisano 20 Lipiec 2004 Czekam na drugi nr... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Red alf Napisano 1 Sierpień 2004 Share Napisano 1 Sierpień 2004 Witam!do JazlowiakJakis czas temu wysłem maila z pytaniem o zakup pierwszego numeru gazety Do Broni" na konikhdj@hot.pl i sie chyba @mailik gdzies zadzial bo nie dostalem odpowiedzi wiec bardzo bym prosił na prv. red_alf@interia.pl gdzie pieniadze wyslać i ile?Pozdrawiam Red alf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mike Napisano 6 Październik 2004 Share Napisano 6 Październik 2004 Czy wiadomo już coś bliższego o terminie ukazania się numeru 2-go??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sovieticus Napisano 6 Październik 2004 Share Napisano 6 Październik 2004 Też nie dostałem odpowiedzi na zapytanie nt pisma wysłane do p.Jazlowiak. chciałem wiedzieć czy jest możliwość wysyłkowego zakupu. Moze pismo jest częściowo tajne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzergrenadier Napisano 6 Październik 2004 Share Napisano 6 Październik 2004 albo ciągu dalszego nie będzie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wędrowiec39 Napisano 4 Listopad 2004 Share Napisano 4 Listopad 2004 Witam,Przede wszystkim bardzo się cieszę, że ktoś postanowił zrobić czasopismo dla grupy rekonstrukcyjnej. Pokazuje to ludziom z zewnątrz (tj. spoza ruchu), że nie jesteśmy jakimiś śmiesznymi ludzikami, którzy mimo (czasem) poważnego wieku, siwych włosów na skroni i czeredy dzieciaków w domu :-))) przebierają się w mundurki i bez sensu ganiają po parku. Pierwszy numer,,Do Broni!'' dał dowód na to, że dla nas (myślę, że nie popełniam tu nadużycia używając liczby mnogiej) jest to najbliższy z możliwych kontakt z odległą czasem historią, a dla widzów okazja spotkania żywego muzeum w prawdziwych ,,okolicznościach przyrody'' :-)) Pierwsze wydanie ,,Do Broni!'' oceniam bardzo wysoko także z tego powodu, że artykuł o rekonstrukcji wyposażenia i umundurowania ,,Żołnierza Piechoty Polskiego Września'' napisany bardzo fachowo i sugestywnie przez Bolka Rosińskiego tak mocno mnie zainspirował, że zarzuciłem mój dotychczasowy kierunek działań rekonstruktorskich na rzecz tego, co bliższe. Także historycznie, emocjonalnie trochę może też. Czekam z niecierpliwością na kolejny numer.Ukłony dla całej redacji ,,Do Broni!'' Dobra robota Panowie!pozdrw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
faust8 Napisano 31 Grudzień 2004 Share Napisano 31 Grudzień 2004 wieczna hwala za poczatek narazie obserwuje zyczliwym okiem majac nadzieje ze do broni" stanie sie prawdziwym pomostem miedzy grupami i pasjonatami-POWODZENIA!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mietek Napisano 31 Grudzień 2004 Share Napisano 31 Grudzień 2004 Z 1,5 miesiąca temu kupiłem, co mi się żadko zdarza, bo zaprzestałem kupowania wszelkich czasopism.Ciekawe. Jednak niedosyt: Opis piechocińca niemieckiego - czyli jak zdobyć rzeczy do rekonstrukcji.Więcej o mniej typowym, a używanym we wrześniu sprzęcie - plecaki norwesike, kociołki, menżku innych krajów.Czekam zaś na PSZ, LWPSą powtórzenia wyrazów - jednak korekta powinna być solidniejsza.No i..... czy wszędzie musi być ciągle to samo zdjęcie -zbliżenie Bolasa :) Widzę je już w kolejnym miejscu.Powodzenia w Nowym Roku i ciekawych artykułów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WillKnott Napisano 2 Styczeń 2005 Share Napisano 2 Styczeń 2005 długaśne macie te kwartały :Pparę uwag bym znalazł, ale teraz już nie ma większego sensu się mądrzyć - bardzo jestem ciekaw drugiego numeru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.