Skocz do zawartości

Propozycja

past

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Wydaje mi sięże dobrze by było jakby posty mogli zamieszczać tylko zalogowani użytkownicy. Ostatnio same rarytasy ludzie znajdują i szybko cichną po kilku pytaniach . Jeszcze troche i ktoś ogłosi że wykopał w piwnicy babci Bursztynową Komnatę i potrzebuje pomocy przy cięciu bursztynu :-(
Napisano
Zdecydowanie popieram. Niech wszyscy podpsują się jednym loginem i potem odpowiadają za swoje słowa.
Napisano
Jestem za - dlatego zawsze podpisuje sie imieniem, nazwiskiem, nickiem, GG, e-mail'em, telefonem i czym sie tylko da.

A jezeli chodzi o bursztynowa komnate to widze ze juz wiadomo. no coz mowi sie trudno - ale prawde powiedziawszy okladziny bursztynowe fajnie wygladaja w lazience.

kruku - Kruk Rafał - GG 566056
Napisano
A mi się ta propozycja nie podoba. Trzeba trochę ludziom zaufać, a dzięki właśnie takim amatorom, którzy tu trafiają przypadkiem jest ruch i na forum dzieje się coś ciekawego. Niektórzy pewnie wpiszą na forum, że mają w ogródku zakopanego King Tigera, ale w piwnicy stoi Nebelwerfer, ale jednak większość forumowiczów to rozsądni ludzie. Pozdro
Napisano
Na większości różnotematycznych forum z którymi się zetknąłem, po jakimś czasie użytkownicy dochodzą do tego samego wniosku: konieczność logowania drastycznie eliminuje wypowiedzi znudzonych mieszaczy:) Stanowczo popieram.

Jeśli już o forum: wg mnie przydałby się dział pt.: Sprzęt" gdzie możnaby umieścić opisy np. wykrywaczy itp. z opiniami posiadaczy danych sprzętów - zmniejszy to ilość pytań tego typu (na które mało komu się chce po raz kolejny odpowiadać).
pozdro
Napisano
Taki dzial widzialem na forum poszukiwanieskarbow.com Uwazam ze to ciekawy pomysl, wlasnie stamtad dowiedzialem sie o wykrywaczach loctans i opiniach o ich uzytkowniu.Pozdrawiam kolegow...
Napisano
A ja jestem zdecydowanie przeciw logowaniu, nickom, hasłom i wszystkim tego typu bzdurom. Temat był wielokrotnie wałkowany i nie ma najmniejszej potrzeby aby do tego wracać. Zresztą wracają do niego prawie te same osoby.

O bezsensowności takiego rozwiązania świadczy chociażby reakcja na prośbę Kmicica - Veto dla Ustawy. Radek poprosił o konkretne argumenty pozwalające na przeciwstawienie się projektowi, który wstąpił na drogę legislacyjną. Ani jednej odpowiedzi na temat. Zrobiła się Książka życzeń i zażaleń" Z jednej strony a ja to chcę żeby każdy mógł szukać wszędzie i zabierać wszystko co znajdzie", z drugiej strony licencje, egzaminy..." Temat był prosty - Radkowi potrzebne są argumenty a nie wyobraźnia domorosłych legislatorów". Charakter tych wypowiedzi był całkowicie niezależny od tego czy użytkownik był zalogowany czy nie. Zwykła szachownica zgodna z probabilistyką 1/4 głosów zalogowany za", 1/4 zalogowany przeciw", 1/4 niezalogowany za", 1/4 iezalogowany przeciw".

I w drugą stronę - po wprowadzeniu dobrowolnego logowania obserwowało się nasilenie wypowiedzi logowanych. Po jakimś czasie znaczna część przestała się logować. Mnie osobiście nie robi różnicy czy czytam Grzesia zalogowanego czy nie - i tak zawsze warto. I w drugą stronę - są koledzy" którzy pomimo zalogowania chrzanią takie głupoty że ...

Wracają do wątku Radka. W wypowiedziach agresywnych, przeciwnych przodował kolega inicjujący niniejszy wątek, a w wypowiedziach pro" udzielał się istotnie kolega występujący tutaj jako drugi. Osobiście gdyby ode mnie to zależało, to po wypowiedziach kolegi pasta w tamtym wątku, odebrał bym mu prawo wypowiadania się na tym forum, więc niech się cieszy, że jest tak jak jest i nie sieje zamętu.

#$@%^&!)(*
Napisano
I właśnie z powodu takich odważnych" dyskutantów, warto wprowadzić logowanie. Na forum może się wypowiadać każdy i każdy ma prawo do własnego (choćby w odczuciach innych najbardziej bzdurnego zdania). Ale jeśli już zabiera głos w dyskusji, to niech bierze odpowiedzialność za własne słowa, a nie tchórzliwie wypisuje anonimowe bzdety. Na anonimów nie zwracam z zasady uwagi i jest to mam nadzieję ostatnie moje nawiązanie do wywodu forumowego ducha bez twarzy.
pozdrawiam
Tomek kokot
Napisano
do #$@%^&!)(* " masz coś do mnie to się podpisz , uważsza że lepiej sięzgadzać z propozycjami innych i nie mieć własnego zdania , pewnie masz gościu 17 lat w kapeluszu i wierzysz że mikołaj przycchodzi w grudniu. Spytaj sięrodziców jak to fajnie było kilkanaście lat temu kiedy by cokolwiek robić trzeba było się zapisywać do jakiś organizacji i licencje otrzymywać , jakbyś miał choć trochę odwagi i rozumu to wiedziałbyś że prawdziwa cnota krytyk sięnie boi" no i że najlepsze pomysły wychodzą właścnie z tzw urzy mózgów"

Nie przedstawiasz się bo pewnie to ty jesteś jednym z tych co wielkie odkrycia" mają co dzień , a bluzgi to jego jeżyk potoczny . Cóż jak kogoś rodzice kultury i tego że życie i marzenia to nie to samo nie nauczyli , coż mamy demokracje.

A apropo w mojej propozycji ty jesteś największym krzyakczem bez konkretów ja przynajmiej siępodpisze i nie wstydzę się tego kim jestem i odpowiadam za swoje słowa
Napisano
I znowu kruszymy kopie o to samo. Rozumiem gdyby do rejestracji były wymagane nazwisko,imię,rozmiar buta, kołnierzyk ale czy podanie adresu e-mail jest aż takim wielkim utrudnieniem? Czy nie przyjemniej się czyta forum bez bluzgania i kretyńskich tekstów?

Mi osobiście bardzo przeszkadza czytanie Grzesia zalogowanego i niezalogowanego. Jeżeli jest zalogowany to wiem że to on i warto to czytać, przy niezalogowanym nie mam pewności że On to faktycznie On a nie jakiś anonimowy podszywacz.
Napisano
uważsza że lepiej sięzgadzać z propozycjami innych i nie mieć własnego zdania "

Nie nie uważam. Każdy ma prawo do swojego zdania ale wypowiadanie go na zasadzie:

licencje i egzaminy i miał waszw wojenki w D.........."

jest zdaje się akurat taką formą, przeciwko której past chce wystąpić wprowadzając logowanie.

Ponadto wypowiedzi te są bądź co bądź obraźliwe wobec tych, którzy myślą inaczej. Z czego więc wynika święte oburzenie:

wydaje mi się że próbujesz obrazić mnie i innych którzy chcą olać lub ominąć głupie prawo".

Ja piszę spokojnie przedstawiając argumenty, natomiast kolega w chwili gdy spotka się z kontrgłosem, zaczyna rozglądać się za nożem.

Zresztą bardzo zabawnie brzmi zestawienie dwóch cytatów kolegi:

wydaje mi się że próbujesz obrazić mnie i innych którzy chcą olać lub ominąć głupie prawo"

wg mnie wystarczy jak każdy będzie przestrzegał już obowiązującego prawa , wszystko będzie ok !"

Ja się pytam rozdwojenie jaźnie czy niedojrzałość emocjonalna? (to tak a propos zaglądania do metryki).

a bluzgi to jego jeżyk potoczny "

Nie piszę dużo bo nie czuję takiej potrzeby, ale kolega można kilka moich postów na tym forum znaleźć i w ani jednym nie ma słowa określanego jako bluzgi. Proszę więc powstrzymać fantazję i nie odwracać kota ogonem tylko pisać na temat. W szczególności na podstawie sformułowania:

Cóż jak kogoś rodzice kultury i tego że życie i marzenia to nie to samo nie nauczyli"

nie będę wyciągał wniosków o kolegi pochodzeniu. Każdy z nas pracuje na własną opinię i odwoływanie się do rodziców czy dzieci jest zagraniem poniżej pasa.

pewnie to ty jesteś jednym z tych co "wielkie odkrycia mają co dzień"

No może nie na co dzień, bo prawdziwe wyniki osiąga się po tygodniach, miesiącach czy latach pracy, ale owszem mam się czym pochwalić. Do zgłoszeń (uznanych) w urzędzie patentowym włącznie. Jeszcze raz postuluję aby kolega pisał na temat i powstrzymał swoją fantazję przed kalumniami.

Spytaj sięrodziców jak to fajnie było kilkanaście lat temu kiedy by cokolwiek robić trzeba było się zapisywać do jakiś organizacji i licencje otrzymywać "

Nie muszę - mnie samemu było dość trudno ZSMP uniknąć, a odwoływanie się do tego typu argumentów zostawię bez komentarza.

o i że najlepsze pomysły wychodzą właścnie z tzw "burzy mózgów\"

I właśnie wprowadzenie obowiązkowego logowania ma być najlepszą receptą na rain storms"? Burze mózgów dla zalogowanych" i prognoza pogody" dla pozostałych. Zabawne.

A apropo w mojej propozycji ty jesteś największym krzyakczem bez konkretów"

No właśnie - jak kolega jest przeciw" to domaga się prawa do wypowiadania swojej opinii, a jak ktoś nie zgadza się z kolegą to jest krzykaczem". Fajne wartościowanie. Wzajemnie sprzeczne konkrety" kolegi cytowałem wyżej.

ja przynajmiej siępodpisze"

A ja nie widzę wyższości podpisu past" nad #$@%^&!)(*". Jeden i drugi jest znany tylko tym , którym kolega czy ja go ujawnili.

Czy nie przyjemniej się czyta forum bez bluzgania i kretyńskich tekstów?"

Bluzgać nie bluzgam napewno. Kretyńskich tekstów raczej też nie piszę. Jest to zestawienie przesłanek i logicznie wyciągniętych wniosków. A że ktoś poczuł się urażony tym że wytknąłem niekonsekwencję, lawirowanie i stosowanie odmiennej miary do siebie i do innych to jakby nie moja wina. Jak to słusznie zauważono trzeba odpowiadać za swoje słowa.

Mi osobiście bardzo przeszkadza czytanie Grzesia zalogowanego i niezalogowanego"

Akurat z Grzesiem nie ma problemu bo rozpoznaje się go po dwóch zdaniach. Z innymi faktycznie czasami jest trudność, ale i tu znaczenie ma treść a nie podpis. To treść powoduje że podpis" warto zapamiętać i w przyszłości będzie zwracał uwagę, a nie odwrotnie.

No pogoda się robi. Trzeba pomyśleć o wykopkach.
Pozdrawiam
#$@%^&!)(*
Napisano
Mała poprawka do mojego postu. Widzę że nie zostało zrozumiane prawidłowo.
Czy nie przyjemniej się czyta forum bez bluzgania i kretyńskich tekstów?"

Nie było to skierowane personalnie do nikogo. Było to ogólne stwierdzenie.
Szanuje każdego kto ma własne zdanie i umie w sposób kulturalny je bronić. Obojętnie czy ma rację czy nie. I nie ważne czy anonim czy zalogowany. I to stwierdzenie również nie jest skierowane do nikogo.
Logowanie jest lekarstwem na problemy forum ale jak każde lekarstwo również ma skutki uboczne. Może uda się znaleźć jakieś rozwiązanie.
I zakończmy ten temat. Zlot się zbliża i nie psujmy sobie humorów :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie