pepe Napisano 12 Czerwiec 2004 Autor Napisano 12 Czerwiec 2004 Zdjęcie jest opisane po rysyjsku na odwrocie ze to breslau ( wrocław ). moze ktos wie cos więcej !
Leuthen Napisano 12 Czerwiec 2004 Napisano 12 Czerwiec 2004 Może dałoby się zidentyfikować to miejsce, gdybyś podał co to za napis na tym budynku po prawej (nad oknami 1.piętra) - ze skanu nie da się odczytać, bo za małe. PozdrawiamLeuthen
marecki. Napisano 12 Czerwiec 2004 Napisano 12 Czerwiec 2004 wklej zdjęcie na tę stronkę http://hydral.com.pl/neo/test.php?content=frametam sie wszystkiego dowiesz pzdr
pepe Napisano 12 Czerwiec 2004 Autor Napisano 12 Czerwiec 2004 Własnie ze wzg. na napis mam pewne obiekcje co do wykonania fotografii we Wrocławiu. napis brzmi dEMINNUIZI ES SPA.." Z dużej litery zaznaczyłem literypewne" z małej prawdopodobne. Duza litera I to albo litera I lub odgrodzenie" zdania !? Byc może jest to jakas łacnska sentencja, moze zdjecie wykonano np. w Budapeszcie itp.. Sa jeszcze trzy inne fotki z tego kompletu, sa na nich widoczni niemieccy zołnierze, fragmenty (małe) niemieckich napisów na murach ( ale które o niczym nie swiadczą ... ).
jotes Napisano 12 Czerwiec 2004 Napisano 12 Czerwiec 2004 SpA to skrót od spółka akcyjna we Włoszech,Pzdr,jotes
pepe Napisano 20 Czerwiec 2004 Autor Napisano 20 Czerwiec 2004 eureka ! zdjecie zostało wykonane tuz koło dworca świebodzkiego, ulica na wprost to Braniborska. Oj.. wrocławiaki cos słabo, na to miejsce naprowadził mnie kolega z Wałbrzycha. Dzięki radek !
pepe Napisano 20 Czerwiec 2004 Autor Napisano 20 Czerwiec 2004 czerwonym kwadratem zaznaczyłem slady, po literach ( widocznych na oryginalnym zdjeciu) które zostały skute tuz po wojnie. w ramach przywracania Wrocławia do macierzy":) !
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.