Skocz do zawartości

Sprzęt 1939

polpim

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
i przy okazji można wyjaśnić gdzie znajduję się ten tks f17 i r35 bo raz słyszałem że w rumuni albo że w byłej jugosławi
  • Odpowiedzi 80
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Zakładając, że ten rumuński R-35 ma oryginalny numer wojskowy 039701 (czy podobny), to nie nasz. Natomiast najprawdopodobniej R-35 w Kubince jest polski (a przynajmniej testowali tam czołg nr 51009 - nie wiem, czy wystawiony jest ten sam).
Napisano
To podsumowując to na świecie nie ma prawdopodobnie żadnej f-17. Jeden r35 na kubince. I tks i tk-3 które były wymienione wcześniej
Napisano
Teraz może po ustaleniu czołgów przejdziemy do armat?
P.S jakie są szanse na sprowadzenie reszty czołgów do polski?
Napisano
Widziałem zdjęcia u mojego znajomka wieży CWS poszatkowanej przez artystę metaloplastyka
pomnik" stoi u nas w kraju i robi niesamowite wrażenie
Napisano
R-35 nr 51009 wprawdzie Rosjanie rozkręcili na kawałki i nie wiem, czy go złożyli, ale zdobyli jeszcze 1 lub 2 czołgi, numery nieznane. Żadne R-35 z Jugosławii raczej nie mogły być polskie, podobnie jak Hotchkissy. Hotchkiss na Kubince ma o ile pamiętam niemiecką wieżyczkę?

Zresztą, pomijając te 3 sztuki z półkompanii grupy Dubno (albo 6, bo spotkałem się z głosami wątpiącymi, czy faktycznie mielśmy Hotchkissy), jakie tam z R-35 polskie czołgi?..
Napisano
R-35 i FT-17 w BUKARESZCIE, TKS w KUBINCE, a TK-3 w BELGRADZIE.Wiem, ze Bukareszt i Belgrad brzmia podobnie, ale nie AZ TAK podobnie...
Pozdrowienia
Grendel
Napisano
He, he - nie wiem czy jest FT-17 w Bukareszcie, ale ja myślałem o tym w Belgradzia (widać go na zdjęciu za TK-3). Ale się porobiło ...
Napisano
Zaraz, zaraz - polacy mieli (o ile wogole je mieli) H-35, a ten z Kubinki to dlugolufowy H-39.W dodatku ze zmieniona kopulka dowodcy.Ewidentnie egzemplarz niemiecki, zdobyty we Francji.
Pozdrowienia
Grendel

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie