skorpion000 Napisano 7 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 7 Czerwiec 2004 w jaki sposób mozna przyciemnić okładki bakielitowe do bagnetu. Były one prawdopodobnie czyszczone szczotką i są jasne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 7 Czerwiec 2004 Share Napisano 7 Czerwiec 2004 Przykręcaj jakie są! Na froncie też się wycierały :) Widziałem okładki niemieckie do S 84/98 zarówno czarne jak i brązowe ,wiśniowe oraz prawie ŻÓŁTE. Może twoje nie sa wytarte...pzdrbjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalczewski Napisano 8 Czerwiec 2004 Share Napisano 8 Czerwiec 2004 Ja mam okladki (a raczej jedna okladke) zrobiona z lakierowanego mielonego (scinki, wiorki, i pul) drewna. Bardzo fajnie widac fakture tej mielonki :)A no i jest jasniutenka :)Najbardziej lubie okladki ebonitowe o brazowawym odcieniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 8 Czerwiec 2004 Share Napisano 8 Czerwiec 2004 No ja tez ostatnio takie załatwiłem - dokładnie widać trocinki i drewniane popierdółki. Widocznie są to wersje z końca wojny ,bo nie ma na nich specjalnie żadnych oznaczeń typu WaA...pzdrbjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalczewski Napisano 8 Czerwiec 2004 Share Napisano 8 Czerwiec 2004 No podobno do 1937 byly drewniane, 1937-43 bakielitowe a od 1943 znowu drewniane ale ja sie nieznam bo bagnetow mam ociupinke, no tak z 10 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalczewski Napisano 8 Czerwiec 2004 Share Napisano 8 Czerwiec 2004 No zartowalem 5 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalczewski Napisano 8 Czerwiec 2004 Share Napisano 8 Czerwiec 2004 5 samych niemieckich :))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 9 Czerwiec 2004 Share Napisano 9 Czerwiec 2004 Mam bagnet z 42 roku i ma okładki drewniane (to znaczy miał). Skąd masz te dane na temat dat? Co do bagnetów, to mam ich trochę więcej od ciebie, tzn. dwadzieścia parę, ale to i tak niedużo.Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalczewski Napisano 9 Czerwiec 2004 Share Napisano 9 Czerwiec 2004 Ja w zadnym wypadku nie mowie ze mam duzo :) tyle ze sie ciesze bo nic za nie nie zaplacilem :)))Okladki moglu byc wymienione jeszcze w okresie wojny.Dane sa czysto teoretyczne i czesto niewpelni zgodne ze stanem faktycznym :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.