Witam, mam prośbę o identyfikację bić na łuskach mauserowskich, które trafiłem dzisiaj, czyli w moje urodzinki:P 1. łuska, jakiej nigdy wcześniej nie widziałem ma wybity znak firmowy Mauser na godz. 3, na 12 jest 40, na 9 jest 67, na 6 jest 10. 2. na 12 jest P25, na 3 jest IVa1, na 6 jest 12, a na 9 jest 38 (pewnie rok produkcji) 3.na 12 P316, na 3 S*(to chyba wzmacniana?), na 6 jest 1, a na 9 jest 36(również zakładam, że to rok produkcji). Trafiłem dzisiaj jeszcze aluminiowy karabińczyk na skórzanym pasku, jak bede mial fotke to wrzuce w nastepnym poście. Z góry dzięki i Pozdrawiam Jadzia
Pytanie
Jadzia
1. łuska, jakiej nigdy wcześniej nie widziałem ma wybity znak firmowy Mauser na godz. 3, na 12 jest 40, na 9 jest 67, na 6 jest 10.
2. na 12 jest P25, na 3 jest IVa1, na 6 jest 12, a na 9 jest 38 (pewnie rok produkcji)
3.na 12 P316, na 3 S*(to chyba wzmacniana?), na 6 jest 1, a na 9 jest 36(również zakładam, że to rok produkcji).
Trafiłem dzisiaj jeszcze aluminiowy karabińczyk na skórzanym pasku, jak bede mial fotke to wrzuce w nastepnym poście. Z góry dzięki i Pozdrawiam
Jadzia
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.