Skocz do zawartości

Feldzug in Polen

jotes

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Właśnie minęło 40%. Jak tak dalej będzie szło, to kilka osób będzie miało radość jeszcze w te wakacje...
Proszę o info, jakie osiołek kryje jeszcze wartościowe tytuły, które tyczą tego samego tematu.
Pozdrawiam - Piotr
  • Odpowiedzi 50
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
BSA - nie ma nic do tego :)
Prawa autorskie wygasly :)

Pozatym BSA sciga tylko za te produkty ktorych firmy zaplacily jej, co w tym przypadku jest raczej watpliwe ;)
Napisano
u mnie juz troche lepiej jak narazie 639 z 713MB to moze za dzien bedzie ten upragniony FELDZUG IN POLEN. Z innych ciekawych wpiszcie deutsche wochenschau" to kilka powinno sie wysypac ciekawych kronik polecam kursk" i luftwaffe & panthers"

pozdr
Lagisz
Napisano
oczywiscie! tyle ze jutro jade na uczelnie ale wracan w srode to programik juz powinien byc a wtedy rozpowszechni sie go na reszte forum :-)

pozdr
Lagisz
Napisano
Filmik juz jest.Niestety na firmowe ftp go nie zaladuje.Jesli ktos ma jakies ftp pod szybkim laczem i chce go uzyczyc dla ogolu, to moge tam zaladowac.Rowniez Danziger Bucht" i francuskie Reportages...".
Filmik zawiera sporo ciekawych ujec i wiele kadrow bylo dla mnie calkowita nowoscia.Np. bardzo ciekawa jest scena przeprawy przez rzeke, gdzie najpierw brod przekracza Kleine Panzerbefehlswagen z zamazanym blotem bialym krzyzem Tu celowac!", po nim Sd.Kfz.11 z 10.5cm leFH na holu, a za nimi przejezdza (i to jest najciekawsze!) Sd.Kfz.250.Bylby to jeden z trzech egzemplarzy przedprototypowych.Nie widzialem zadnej wzmianki o ich testowaniu frontowym.Byc moze jest to Sd.Kfz.253 (w tym kadrowaniu ciezko powiedziec-roznice sa zbyt male), ale to i tak niewiele zmienia.Ciekawostka jak diabli!
Ciekawe jest tez ujecie juz zdobycznego C7P, ktorym jezdzi sobie jakis Hans, czy inny Johann.Zreszta - sami zobaczycie.
Pozdrawiam
Grendel
Napisano
Jotes (chyba) deklarował ftp-a w pierwszym poście...
A, póki co, nie wyrzucaj/przenoś tego pliku Grendel (proszę).

Reportages de Guerre Blitz en Pologne", to jednak nie Feldzug"... Zarówno ten jak i Les Nazis Attaquent" są amerykańskimi propagandówkami z epoki - ale zmontowanymi z fragmentów DW, Feldzuga, Danziger Bucht, Feuertaufe itp. Czyli, w sumie i tak warto.
Pewnie niektórzy zauważyli, że pojawił się plik opisany jako DW z 1.09.1939. Z tego co udało mi się podejrzeć, najprawdopodobniej jest to ten filmik Ufa Die Befreiung Danzigs [...]" - tyle, że w wersji oryginalnej (jego źródłem nie jest Reportages [...]") Trochę szkoda - mogłaby to być oryginalna kronika.

Z kampanii wrześniowej, to zostaje już tylko Feuertaufe"...

A jeszcze z poloników - ukazał się niem. doku o Powstaniu: wischen allen Fronten - Der Warschauer Aufstand 1944" (351,1Mb).
Napisano
witam i przepraszam za cisze w eterze! powodem była likwidacja stancji na okres letni.Kolega Brat Pit napisał A w razie gdy któryś z nas będzie miał już całość, proponuję połączenie się za pomocą np. netmeeting i ściągnięcie go " wiec jak tylko ktoś mi powie jak to zrobić służę filmikiem.

pozdrawiam
Lagisz
Napisano
Zaczyna dzialanosc serwer ftp. Juz troszke tam wrzucilem. - zostalo wolnego 3 GB. Podzielcie sie. Adres IPO i loginy podam zaintersownym mailem w poniedzialek. Grendel obical wrzucic Fel... in Polen..
Nie jest najszybsze (Tele 2), ale jest. Pliczki do wymiany wrzucajcie w katalog upload, natomiast sciagajcie z katalogu pub.
Nie wiem czy jest to do konca legalne, wiec ciisza....
Napisano
Turtur,
wobec tego zaladuje dopiero we wtorek, bo dzis nad ranem wyjezdzam na przedluzony weekend do Kentucky.Beda zdjecia z Patton Museum w Fort Knox.
Pozdrowienia
Grendel
Napisano
Panowie. Na serwerze jest juz Fel... Niestety jest to wersja skrocona (317 MB). Jednak dla chetnych - jak powyzej adres IP i login na priv.

Pozdrawiam
Napisano
Achtung! To nie jest reklama! Miesiąc temu jeszcze tego nie było! Wpiszcie sobie Men-at-arms"... lub - bardziej ogólnie - Osprey". I cały czas kombinujcie z różnymi hasłami.

Turtur > szybki ten twój serwer? Czy jest już wersja nie skrócona?
Napisano
Wersja ie skrocona" tez juz jest, choc dopiero od niedawna;o)Przeszla dopiero za czwartym, czy piatym podejsciem.Serwer Turtur'a ma nieco inaczej ustawione stacks niz moj client i nie moglem wznowic transferu.Trza bylo zaczynac od nowa.Nie chcialo mi sie przy tym grzebac.Nie mialem za bardzo na to czasu.
Niestety zdjec z Patton Museum nie bedzie.W Fort Knox mieli alarm i bramy bazy byly dla postronnych zamkniete.A Muzeum jest na terenie bazy - tuz za plotem, ale nie wjedziesz.Szlag mnie trafil!Dobrze, ze to bylo po drodze z Mammoth Cave National Park do domu i nie pojechalem tam specjalnie...
Pozdrowienia
Grendel
Napisano
Czy mógłby mi ktos powiedzieć jak mozna ściągnąć ten filmik z ftp-a? Wysłałem Ci Turtur mejla dwa dni temu. Dostałeś go?
Dzieki z góry
Pzdr
Adolpho
  • 2 weeks later...
Napisano
Dzięki! Juz doszedłem :-)
Ściagnąłem GetRight'a i jest całkiem OK. Gdyby jeszcze szybciej to wszystko działało i co jakis czas mnie nie wywalało bylo by extra ;-)
Pozdro
Napisano
Na Emule są filmiki z prób niby Talibów - Taliban Sniper Training - tak się nazywa. Jest chyba 11 wersjii, różni strzelcy, w jakimś specjalnym pomieszczeniu. Ciekawi mnie co to za broń. Na filmiku Face of Death - Taliban sniper training 3 widać zamek i wygląda na Mauzera, ale co to za model. Tak kopiącej broni jeszcze nie widziałem. Filmiki zajmóją tylko kilka mega więć ściągają się w miare szybko jak na muła.
  • 4 years later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie