piter476 Napisano 4 Czerwiec 2004 Autor Napisano 4 Czerwiec 2004 Od pewnego czasu interesuję się tematem tzw. złota Wrocławia", oraz innych tajemniczych spraw III Rzeszy. Dużo ludzi unika tego tematu. Rozmawiałem z wieloma ludzmi o ukrywaniu dokumentów, broni itp. rzeczy przez wycofujące się wojska niemieckie. Kilkakrotnie kiedy dotarłem do osoby, która mogłaby coś wiedzieć to po usłyszeniu o co mi chodzi bladła, drżały jej ręce i od razu zmieniała temat lub zasłaniała się podeszłym wiekiem, sklerozą itp. Inne osoby po prostu wyrzucały mnie za drzwi. Szukam wszędzie: w terenie, archiwach, internecie. Mam nadzieję, że tu znajdzie się osoba, której nie będą drżały rece i będzie w stanie napisać o tajemniczych konwojach, miejscach, osobach, które mogą posiadać informacje o ukrywaniu przez Niemców pod koniec II wojny jakichkolwiek depozytów". Jeżeli ktoś pragnie pozostać anonimowy to proszę w/w informacje przesłać na mojego maila: www.piter@internetmail.pl Pozdrawiam - Piter
past Napisano 4 Czerwiec 2004 Napisano 4 Czerwiec 2004 chyba jesteś troche nie na czasie kudi" i spółka piszą książkę o złocie Wrocławia
marecki. Napisano 4 Czerwiec 2004 Napisano 4 Czerwiec 2004 Mam nadzieję, że tu znajdzie się osoba, której nie będą drżały rece i będzie w stanie napisać o tajemniczych konwojach, miejscach, osobach, które mogą posiadać informacje o ukrywaniu przez Niemców pod koniec II wojny jakichkolwiek depozytów". Jeżeli ktoś pragnie pozostać anonimowy to proszę w/w informacje przesłać na mojego maila: http://www.piter@internetmail.pl witam !!!!niewiem jak wy ale ja ubawiłem się po przeczytaniu tego postu hehehehehehepzdr
kudi Napisano 4 Czerwiec 2004 Napisano 4 Czerwiec 2004 piterfaktycznie zagailes jak dzielnicowy :) no conajmniej dziennikarzdrazce rece w XXI wieku? chyba po alkoholu?? :)oczywiscie troche zartuje ale sledzac forum lub nawet wpisujac slowo zloto" czy wroclaw" do wyszukiwarki na tej stronie znalazlbys mnostow postow na temat tajemnic wroclawia i ukrywania jakichs depozytow pod koniec II WW.malo sprecyzowales czego oczekujesz po takim kontakcie? informacji? wskazowek? dobrej historii na reportaz?raczej trudno sie spodziwac ze do nowego czlowieka na forum zglosi sie nagle kilkanascie osob z informacjami ktore zbierali przez lata. chyba musisz sie sam uwiarygodnic :) ale witamy w klubie... zloto wroclawia to fajna sprawa :)pozdrrobert_kudelski
past Napisano 4 Czerwiec 2004 Napisano 4 Czerwiec 2004 a tak poza tym to moznaby spotkać się i porozmawiać o złocie i nie tylko . Z mareckim po raz kolejny.
kudi Napisano 4 Czerwiec 2004 Napisano 4 Czerwiec 2004 dobry pomysl przy okazji moglibysmy sprawdzic to miejsce w srodzie :)pozdrrobert_kudelski
Krzysiek(?) Napisano 4 Czerwiec 2004 Napisano 4 Czerwiec 2004 WitamPOmysł spotkania wygląda zachęcająco :)Pozdrawiam K(?)
piter476 Napisano 4 Czerwiec 2004 Autor Napisano 4 Czerwiec 2004 Kudi sprawdz poczte, wysłałem Ci maila.Pozdrawiam - Piter
past Napisano 5 Czerwiec 2004 Napisano 5 Czerwiec 2004 zawsze można zrobić jakieś spotkanie na świerzym powietrzu. A widać że coraz więcej nowych poszukiwaczy z Wrocławia się ujawnia.
Peter Napisano 5 Czerwiec 2004 Napisano 5 Czerwiec 2004 To się nie uda. Ostatni kilogram tego złota Rosjanie zużyli na renowację Kremla w ubiegłym roku.
marecki. Napisano 5 Czerwiec 2004 Napisano 5 Czerwiec 2004 witam !!!!świetnie mam pomysł bo spodziewam sie w niedługim czasie odwiedzin jotki pewnie i robert wtedy będzie z nim można będzie sprawdzić środe i pogadać o wszystkim pzdrmarecki
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.