Skocz do zawartości

Złoto Wrocławia

piter476

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Od pewnego czasu interesuję się tematem tzw. złota Wrocławia", oraz innych tajemniczych spraw III Rzeszy. Dużo ludzi unika tego tematu. Rozmawiałem z wieloma ludzmi o ukrywaniu dokumentów, broni itp. rzeczy przez wycofujące się wojska niemieckie. Kilkakrotnie kiedy dotarłem do osoby, która mogłaby coś wiedzieć to po usłyszeniu o co mi chodzi bladła, drżały jej ręce i od razu zmieniała temat lub zasłaniała się podeszłym wiekiem, sklerozą itp. Inne osoby po prostu wyrzucały mnie za drzwi. Szukam wszędzie: w terenie, archiwach, internecie. Mam nadzieję, że tu znajdzie się osoba, której nie będą drżały rece i będzie w stanie napisać o tajemniczych konwojach, miejscach, osobach, które mogą posiadać informacje o ukrywaniu przez Niemców pod koniec II wojny jakichkolwiek depozytów".
Jeżeli ktoś pragnie pozostać anonimowy to proszę w/w informacje przesłać na mojego maila: www.piter@internetmail.pl

Pozdrawiam - Piter
Napisano
Mam nadzieję, że tu znajdzie się osoba, której nie będą drżały rece i będzie w stanie napisać o tajemniczych konwojach, miejscach, osobach, które mogą posiadać informacje o ukrywaniu przez Niemców pod koniec II wojny jakichkolwiek depozytów".
Jeżeli ktoś pragnie pozostać anonimowy to proszę w/w informacje przesłać na mojego maila: http://www.piter@internetmail.pl

witam !!!!

niewiem jak wy ale ja ubawiłem się po przeczytaniu tego postu

hehehehehehe

pzdr

Napisano
piter
faktycznie zagailes jak dzielnicowy :) no conajmniej dziennikarz
drazce rece w XXI wieku? chyba po alkoholu?? :)
oczywiscie troche zartuje ale sledzac forum lub nawet wpisujac slowo zloto" czy wroclaw" do wyszukiwarki na tej stronie znalazlbys mnostow postow na temat tajemnic wroclawia i ukrywania jakichs depozytow pod koniec II WW.

malo sprecyzowales czego oczekujesz po takim kontakcie? informacji? wskazowek? dobrej historii na reportaz?

raczej trudno sie spodziwac ze do nowego czlowieka na forum zglosi sie nagle kilkanascie osob z informacjami ktore zbierali przez lata. chyba musisz sie sam uwiarygodnic :) ale witamy w klubie... zloto wroclawia to fajna sprawa :)

pozdr
robert_kudelski

Napisano
zawsze można zrobić jakieś spotkanie na świerzym powietrzu. A widać że coraz więcej nowych poszukiwaczy z Wrocławia się ujawnia.
Napisano

witam !!!!

świetnie mam pomysł bo spodziewam sie w niedługim czasie odwiedzin jotki pewnie i robert wtedy będzie z nim można będzie sprawdzić środe i pogadać o wszystkim

pzdr

marecki

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie