Skocz do zawartości

Jak wyczyścić metalową klamrę?

Monsun

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Ulatniał się i to jak, aż mnie w nosie szczypało, dlatego starałem się zakrywać usta i nos. Trochę byłem zaskoczony tym olbrzymim bulgotaniem (nawet lekko przerażony, bo poszła niesamowita para i smród), ale raczej się nie zatrułem, bo czuję się dobrze:) Myślę, że po 24 godz. od momentu zanurzenia będę mógł wyciągnąć. Jak mi się uda z cyfrówką to porobię fotki, ale jak na razie to lipa, bo moja służbowa cyfrówa się rozpierniczyła i jest w serwisie w Warszawie :(

Pozdr
Marcin
Napisano
Ostatnio czyściłem tak klamerkę z dużym ubytkiem z boku i nawet ładna wyszła. Tylko, żeby ci nie zjadło całego alu, bo ci weźmie klamerkę. Ja stosuję zimy roztwór i po ok. 3 godzinach, była, jak opisałem. Wrzucę fotkę niebawem.
Pozdrawiam
Napisano
pokażcie jak te klamry wyszly po czyszczeniu,mam stalową HJ z poniklowaniem oi chce ja wyczyscić tak samo jak wy aqle najpierw czekam na fotki waszych bo jestem ciekawy jaki jest efekt.
Napisano
Nooo.. Monsun pochwal się, wszyscy sa ciekawi jak to wyszło. Nie odzywasz sie w wątku, jeszcze sobie pomyślimy, że ten wodór rzeczywiście Ci zaszkodzil :)
  • 1 month later...
Napisano
świetny do usuwania tlenków ( rdzy i innego badziewia) jest mało stężony kwas fosworowy ( można kupić w art. metalowych pod nazwą fosol). jest tylko jeden problem :<
metale z domieszka miedzi (np: miosiadz) barwi lekko na czerwono:)jak naprawia cyfrówke w serwisie to wrzuce fotki
pzdr
Maarek
Napisano
Marku,fosol jest bardzo mocnym środkiem,i nic dobrego nie czyni z fantami(ewentualnie dobrze je niszczy!),kiedyś właśnie czyściłem klamerke stalówke fosolkiem,i zanim sie zorientowałem po klamerce pozostał juz tylko wrak,fosol mi ja zjadł!dlatego nie polecam nikomu tego środka
  • 2 weeks later...
Napisano
Czesc!
No a jak wyczyscic mosięzną klamerke!Bo niewim jak do tego sie zabrac jedna była czyszczona elektroliza i tak sobie wyszla!Ta zas jest w lepszym stanie oblepiona rdzą z piaskiem ale zdrowa:)fajnie by bylo gdyby sie udalo zachowac zielona patynke:)
Napisano

Wszystkie z jednego miejsca, ta z całymi obrzeżami czyszczona elektrolizą, reszta autolizą. Chyba autoliza jest lepsza do tego typu rzeczy.
Pozdrawiam

Napisano
Jedna ma ucho do zapinania dolutowane mosiądzem z obu stron. Czy to tak mogło wyjść po naprawie, czy tak może została wyprodukowana?
Pozdrawiam.
  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
Napisano
koledzy spróbujcie ocet z wodą, pół na pół wydaje mi sie że jest to sposób bardziej skuteczny niż czysty ocet. pozdrowienia.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie