Skocz do zawartości

Jak wyczyścić metalową klamrę?

Monsun

Rekomendowane odpowiedzi

Ulatniał się i to jak, aż mnie w nosie szczypało, dlatego starałem się zakrywać usta i nos. Trochę byłem zaskoczony tym olbrzymim bulgotaniem (nawet lekko przerażony, bo poszła niesamowita para i smród), ale raczej się nie zatrułem, bo czuję się dobrze:) Myślę, że po 24 godz. od momentu zanurzenia będę mógł wyciągnąć. Jak mi się uda z cyfrówką to porobię fotki, ale jak na razie to lipa, bo moja służbowa cyfrówa się rozpierniczyła i jest w serwisie w Warszawie :(

Pozdr
Marcin

Ostatnio czyściłem tak klamerkę z dużym ubytkiem z boku i nawet ładna wyszła. Tylko, żeby ci nie zjadło całego alu, bo ci weźmie klamerkę. Ja stosuję zimy roztwór i po ok. 3 godzinach, była, jak opisałem. Wrzucę fotkę niebawem.
Pozdrawiam

pokażcie jak te klamry wyszly po czyszczeniu,mam stalową HJ z poniklowaniem oi chce ja wyczyscić tak samo jak wy aqle najpierw czekam na fotki waszych bo jestem ciekawy jaki jest efekt.

• 1 month later...
świetny do usuwania tlenków ( rdzy i innego badziewia) jest mało stężony kwas fosworowy ( można kupić w art. metalowych pod nazwą fosol). jest tylko jeden problem :<
metale z domieszka miedzi (np: miosiadz) barwi lekko na czerwono:)jak naprawia cyfrówke w serwisie to wrzuce fotki
pzdr
Maarek

Marku,fosol jest bardzo mocnym środkiem,i nic dobrego nie czyni z fantami(ewentualnie dobrze je niszczy!),kiedyś właśnie czyściłem klamerke stalówke fosolkiem,i zanim sie zorientowałem po klamerce pozostał juz tylko wrak,fosol mi ja zjadł!dlatego nie polecam nikomu tego środka

• 2 weeks later...
Czesc!
No a jak wyczyscic mosięzną klamerke!Bo niewim jak do tego sie zabrac jedna była czyszczona elektroliza i tak sobie wyszla!Ta zas jest w lepszym stanie oblepiona rdzą z piaskiem ale zdrowa:)fajnie by bylo gdyby sie udalo zachowac zielona patynke:)

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie