Frozzer Napisano 25 Czerwiec 2004 Share Napisano 25 Czerwiec 2004 uwazaj, ulatnia sie wodor, zebys sie nei otrul, no i zeby nic ci nie wybuchlo :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monsun Napisano 25 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 25 Czerwiec 2004 Ulatniał się i to jak, aż mnie w nosie szczypało, dlatego starałem się zakrywać usta i nos. Trochę byłem zaskoczony tym olbrzymim bulgotaniem (nawet lekko przerażony, bo poszła niesamowita para i smród), ale raczej się nie zatrułem, bo czuję się dobrze:) Myślę, że po 24 godz. od momentu zanurzenia będę mógł wyciągnąć. Jak mi się uda z cyfrówką to porobię fotki, ale jak na razie to lipa, bo moja służbowa cyfrówa się rozpierniczyła i jest w serwisie w Warszawie :(PozdrMarcin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 25 Czerwiec 2004 Share Napisano 25 Czerwiec 2004 Ostatnio czyściłem tak klamerkę z dużym ubytkiem z boku i nawet ładna wyszła. Tylko, żeby ci nie zjadło całego alu, bo ci weźmie klamerkę. Ja stosuję zimy roztwór i po ok. 3 godzinach, była, jak opisałem. Wrzucę fotkę niebawem.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 30 Czerwiec 2004 Share Napisano 30 Czerwiec 2004 pokażcie jak te klamry wyszly po czyszczeniu,mam stalową HJ z poniklowaniem oi chce ja wyczyscić tak samo jak wy aqle najpierw czekam na fotki waszych bo jestem ciekawy jaki jest efekt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloki Napisano 2 Lipiec 2004 Share Napisano 2 Lipiec 2004 Nooo.. Monsun pochwal się, wszyscy sa ciekawi jak to wyszło. Nie odzywasz sie w wątku, jeszcze sobie pomyślimy, że ten wodór rzeczywiście Ci zaszkodzil :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frozzer Napisano 3 Lipiec 2004 Share Napisano 3 Lipiec 2004 pewnie zrzarlo klamy i bedize na mnie :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Domino(*) Napisano 3 Lipiec 2004 Share Napisano 3 Lipiec 2004 Albo Monsun otruł się oparami ;]Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Domino(*) Napisano 4 Lipiec 2004 Share Napisano 4 Lipiec 2004 Monsum pokaż wreszcie co tam wyczarowałeś;), też się czaje na tę metodę ale jestem ciekaw jak Ci wyczyściło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiciu_r Napisano 5 Lipiec 2004 Share Napisano 5 Lipiec 2004 Noooo ja też czekam z moją klamerką, jest tylko w minimalnie lepszym stanie. Sodę już mam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AK77 Napisano 6 Sierpień 2004 Share Napisano 6 Sierpień 2004 Monsun i jak tam doświadczenia w czyszczeniu stalowych klamer ? Są jakies pozytywne wyniki ?Pzdr AK 77 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinkappa Napisano 10 Sierpień 2004 Share Napisano 10 Sierpień 2004 No i co??? dawajta te klamry na pulpit :)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 Sierpień 2004 Share Napisano 11 Sierpień 2004 oj chyba sie nie doczekamy tych fotek! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maarek Napisano 15 Sierpień 2004 Share Napisano 15 Sierpień 2004 świetny do usuwania tlenków ( rdzy i innego badziewia) jest mało stężony kwas fosworowy ( można kupić w art. metalowych pod nazwą fosol). jest tylko jeden problem :<metale z domieszka miedzi (np: miosiadz) barwi lekko na czerwono:)jak naprawia cyfrówke w serwisie to wrzuce fotkipzdr Maarek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 Sierpień 2004 Share Napisano 16 Sierpień 2004 Marku,fosol jest bardzo mocnym środkiem,i nic dobrego nie czyni z fantami(ewentualnie dobrze je niszczy!),kiedyś właśnie czyściłem klamerke stalówke fosolkiem,i zanim sie zorientowałem po klamerce pozostał juz tylko wrak,fosol mi ja zjadł!dlatego nie polecam nikomu tego środka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 26 Sierpień 2004 Share Napisano 26 Sierpień 2004 Muszę sobie gdzież zapisać, bo znowu przegapiłem wziąść klamrę. Jask od razu jej nie złapę, to umarł w butach.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 26 Sierpień 2004 Share Napisano 26 Sierpień 2004 Czesc!No a jak wyczyscic mosięzną klamerke!Bo niewim jak do tego sie zabrac jedna była czyszczona elektroliza i tak sobie wyszla!Ta zas jest w lepszym stanie oblepiona rdzą z piaskiem ale zdrowa:)fajnie by bylo gdyby sie udalo zachowac zielona patynke:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 30 Sierpień 2004 Share Napisano 30 Sierpień 2004 Wszystkie z jednego miejsca, ta z całymi obrzeżami czyszczona elektrolizą, reszta autolizą. Chyba autoliza jest lepsza do tego typu rzeczy.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 30 Sierpień 2004 Share Napisano 30 Sierpień 2004 I tyły, jak widać szroty.pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 30 Sierpień 2004 Share Napisano 30 Sierpień 2004 Jedna ma ucho do zapinania dolutowane mosiądzem z obu stron. Czy to tak mogło wyjść po naprawie, czy tak może została wyprodukowana?Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 8 Wrzesień 2004 Share Napisano 8 Wrzesień 2004 Jak widzę zainteresowanie niewielkie. Monsun, pokaż swoją klamerkę.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 27 Wrzesień 2004 Share Napisano 27 Wrzesień 2004 Okazało się, że mam jeszcze jedną.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 27 Wrzesień 2004 Share Napisano 27 Wrzesień 2004 I tył, może wkrótce będzie więcej...Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jack18 Napisano 30 Wrzesień 2004 Share Napisano 30 Wrzesień 2004 koledzy spróbujcie ocet z wodą, pół na pół wydaje mi sie że jest to sposób bardziej skuteczny niż czysty ocet. pozdrowienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.