Trockey Napisano 1 Czerwiec 2004 Autor Napisano 1 Czerwiec 2004 Poszedłem obejrzec unkier" (jak mówili).Stoi w polu cos takiego jak na zdjeciach.Średnica góry około 2,5 metra.Obiekt znajduje się prawie na lini polskich umocnień 39 pod Pszczyną.Może podstawa pod działko p-lotnicze?
Alkali Napisano 2 Czerwiec 2004 Napisano 2 Czerwiec 2004 Cudze chwalicie, a swojego nie znacie"Trockey, nie musisz szukać, aż w Norwegii, podobnych obiektów jest dosyć i w naszym kraju, wystarczy tylko poszukać ;-)Alkali
Alkali Napisano 2 Czerwiec 2004 Napisano 2 Czerwiec 2004 itd, ipt :-)To wszystko i wiele innych skrywa nasza kochana ojczyzna.Pozdrawiam,Alkali
matrix14xxx Napisano 8 Czerwiec 2007 Napisano 8 Czerwiec 2007 Nie mam fotek ale wiem mniejwiecej gdzie to jest.Pozdrawiam
nephlite Napisano 5 Czerwiec 2007 Napisano 5 Czerwiec 2007 Mam niedaleko do tego miejsca, więc przy najbliższej sposobności udam się tam i pomierzę jego wymiary.Może kto ma informacje jak dokładnie miała być zbudowana tak podstawa, jej wymiar oraz dokładne dane jak taki radar działał i był zbudowany ?Pozdrawiam
Trockey Napisano 1 Czerwiec 2004 Autor Napisano 1 Czerwiec 2004 Poszedłem obejrzec unkier" (jak mówili).Stoi w polu cos takiego jak na zdjeciach.Średnica góry około 2,5 metra.Obiekt znajduje się prawie na lini polskich umocnień 39 pod Pszczyną.Może podstawa pod działko p-lotnicze?
beaviso Napisano 1 Czerwiec 2004 Napisano 1 Czerwiec 2004 Jest to dokładnie podstawa pod radar Wuerzburg-Riese!Lokalizacja pod Pszczyną" jest dla mnie cokolwiek sensacyjna, bo bałem się, że ta stacja radarowa znaduje się już... pod wodą (pod Zb. Goczałkowickim). A jednak nie! To bardzo miła informacja!Dopowiem Tobie, że stacja zwała się Plattberg" i... poszukaj jeszcze dobrze w okolicy! Powinienieś natrafić na drugą taką podstawę (no chyba że ta już będzie pod wodą).powodzenia, MPS> Jak chcesz, napisz do mnie na priv, to dostaniesz kilka wskazówek co do poszukiwań.
matrix14xxx Napisano 6 Czerwiec 2007 Napisano 6 Czerwiec 2007 WitamJest to niemiecka podstawa pod radar.Na rędzinie we Wrocławiu jest to samo tylko przysypane trzeba odkopac:).Pozdrawiam
nephlite Napisano 5 Czerwiec 2007 Napisano 5 Czerwiec 2007 WitamTemat bardzo stary, ale zastanawia mnie lokalizacja (bunkra) tej podstawy pod radar w okolicach pszczyny, a dokładnie niedaleko wodociągów.Przed wojną jak i w trakcie wojny to okoliczne tereny to były tylko pola i pola, więc co miałby ochraniać ten radar ?
darula Napisano 3 Czerwiec 2004 Napisano 3 Czerwiec 2004 Alkali, a czy możesz podpisać zamieszczone fotki - miejsca/miejscowości gdzie znajdują sie przedstawione podstawy radarów.Pozdro.
Łazior Napisano 6 Czerwiec 2007 Napisano 6 Czerwiec 2007 matrix masz moze fotki tego fundamentu z wrocławia
Trockey Napisano 3 Czerwiec 2004 Autor Napisano 3 Czerwiec 2004 No prosze, czyli jest tego troche, jednak.
Trockey Napisano 2 Czerwiec 2004 Autor Napisano 2 Czerwiec 2004 Dziekuje za informacje - nie spodziewalem sie ze to odkrycie nabierze określonego kształtu.Wiec jest to obiekt niemiecki, a wiec nie ma nic wspolnego z polskim wrzesniem 39? Zostal zbudowany po 39 roku?Pewnie ostrzegal przed nalotami na Górnośląski Okręg Przemysłowy.Postaram sie poszukwac innych fundamentow w okolicy.
Trockey Napisano 2 Czerwiec 2004 Autor Napisano 2 Czerwiec 2004 Link - ten sam radar ale w Norwegii:http://home.online.no/~la8ak/k57.htmNa załączonym zdjęciu - jego lokalizacja.
Trockey Napisano 2 Czerwiec 2004 Autor Napisano 2 Czerwiec 2004 Do powyzszego linka - ten radar jest w punkcie 6a i 6bA to inny link:http://home.online.no/~la8ak/k57.htm
Trockey Napisano 2 Czerwiec 2004 Autor Napisano 2 Czerwiec 2004 Poprawka :)http://home.online.no/~la8ak/k52.htm
Pytanie
Trockey
Stoi w polu cos takiego jak na zdjeciach.
Średnica góry około 2,5 metra.
Obiekt znajduje się prawie na lini polskich umocnień 39 pod Pszczyną.
Może podstawa pod działko p-lotnicze?
28 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.