gudek82 Napisano 27 Maj 2004 Autor Napisano 27 Maj 2004 Witam forumowiczów zwracam sie z prośbą o identyfikacje tych bagnetów od jakiej są broni i ile są warte (mam zamiar je kupić). Z góry dziękuje za pomoc Pozdrawiam Gudek
gudek82 Napisano 27 Maj 2004 Autor Napisano 27 Maj 2004 Witam forumowiczów zwracam sie z prośbą o identyfikacje tych bagnetów od jakiej są broni i ile są warte (mam zamiar je kupić). Z góry dziękuje za pomoc Pozdrawiam Gudek
bjar_1 Napisano 27 Maj 2004 Napisano 27 Maj 2004 Od góry : - pierwszowojenny naiemiecki nóż okopowy ,chyba rzadko spotykany - bagnet paradny wzorowany na KS98 ,niemiecki - różne typy ,z okładkami z rogu ,plastikowymi z rowkiem na wycior i bez ,raczej popularny.pzdrbjar_1
KacperW. Napisano 27 Maj 2004 Napisano 27 Maj 2004 KS to bagnet z czasów III Rzeszy dla policji. Natomiast ten bagnet-nóż okopowy to I wojna światowa ogólnie robiony dla wojska lecz w niewielkiej ilości jest dość żadki i drogi.
Cyrograf15 Napisano 27 Maj 2004 Napisano 27 Maj 2004 Tn pierwszy to banet zastępczy - nóż bojowy wzór 1916 do mausera 98. Niregulaminowy ale dppuszczony do użytku taka ciekawostka. Ten drugi to KS 98 albo wyjściowy - pamiątkowy wzorowany na nim, dość popularny. Wojtek
Pytanie
gudek82
Witam forumowiczów zwracam sie z prośbą o identyfikacje tych bagnetów od jakiej są broni i ile są warte (mam zamiar je kupić). Z góry dziękuje za pomoc
Pozdrawiam Gudek
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.