Skocz do zawartości

Kocioł w okolicy Bokowa-Ruskiego Brodu - styczeń 1945 r.

bjar_1

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Jakbyś chciał to możesz podjechać tam w środę - będę ja i Zwierzu. Jutro nie damy rady.
Rybciak - dzięki za fotki (wykorzystamy na stronce).
VAZ - gdybys był jednak jutro zdaj relację na forum co wyszło i gdybyś mógł to cyknij jakieś fotki.

pzdr

bjar_1 (FREIWILLIGE CREW)
  • Odpowiedzi 271
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
W środę niestety nie mam możliwości wyjazdu natomiast jutro jadę na pewno ale raczej na obrzeża Kotła .
Fotki,oczywiście,o ile coś znajdę tym swoim sprzętem:-) .
Napisano
Nawet jak nic nie znajdziesz rób fotki krajobrazowe! :) Obrzeża kotła" to znaczy gdzie? :)

pzdr
bjar_1

P.S. Na stronce wkrótce dział poświęcony niemieckim opakowaniom na osprzęt związany z artylerią - pudła po zapalnikach ,pociskach itp. :) Narazie będa pudełczyny bakielitowe :)
Napisano
Nie wiem czy ściśle wyraziłem się terminem ,,obrzeża,, ; będę w okolicy miejscowości Miłaków , Brzeźnica , Baczyna , Paruchy . Niestety nie będę miał możliwości robienia zdjęć w terenie :-(
Napisano

Witam . Byłem w południowo-zachodniej części Kotła , dokładnie w miejscowości Brzeźnica . Ogólnie teren jest nieprzekopany albo mało przekopany , nie widziałem dołków czy innych osób z branży :-) . Pierwsze trafienie tego dnia to końcówka granata moździerzowego z lotkami . Wróciło na swoje miejsce . Dalej kilka gwoździ , w tym jeden sporych rozmiarów , około 20 cm dłogości , grubość około 1 cm, przekrój kwadratowy . Nie wziąłem . Potem kilka metalowych elementów o nieznanym mi przeznaczeniu , w tym jakiś chyba klucz (na zdjęciu). No i gwóźdź wycieczki: młotek ze spróchniałym trzonkiem (też na zdjęciu). Wyczyszczę , będę miał kolejny :-). Ogólnie jeśli chodzi o znaleziska-kompletna lipa zważywszy 170 km , które miałem do przejechania w jedną stronę . Poza tym roje much , komarów i kleszcz , którego na szczęście w porę zlokalizowałem . No i niemiłosierny upał , który odczułem szukając auta bo z lasu wyszedłem jakieś 2 km od miejsca w którym do lasu wchodziłem . A kompas miałem :-) . Po tym wszystkim nie jechałem już w inne miejsce . Kolejne 170 km i byłem w domu wieczorem .
Kolejny mój wyjazd w niedzielę za 2 tygodnie , może ktoś byłby chętny na wspólne wykopki w tym terminie.

ps. dołki zakopywałem , zrobiłem też parę poglądowych fotek terenu , może je bjar_1 umieści na freistronie:-)

Napisano
VAZ - dzięki za fotki - zostaną umieszczone na stronce.
ja tam przeprowadzałem rekonesans w okolicy Gowarczowa-Brzeźnicy ale raczej lipa ,żadnych konkretnych trafień. Jeśli waliłeś 170 km żeby tam kopać to podziwiam! :)
Jeszcze raz dzięki za fotki!

pozdr!

bjar_1
Napisano
Część fotek niestety już mi wróciła .
Gdybym wiedział ,że nic tam nie znajdę , wybrałbym inne miejsce . Może następnym razem będzie lepiej :-)
Napisano
Mało już tam fajnych fantów ,ale czasami coś się trafia :)
ekipą jedziemy w sobotę dopiero ,ale można się kiedyś zgadać.

bjar_1
Napisano
macie w planach spacer w innych rejonach Kieleczczyzny?
Rzucę parę nazw miejscowości: Lisów , Oględów , Mokre , okolice Morawicy czy Chmielnika .
Napisano
mam problem z wejściem w księgę gości i nie mogę dokonać wpisu :(, będę jednak nadal próbował. jak tam jakieś nowe znaleziska?

Sebastian archeo"
Napisano
Próbuj próbuj! :) Od ostatniego wypadu (wtedy co byłeś) nie bylismy w lesie więc nie ma fantów. Nie wiem czy w ten weekend tez pojedziemy - dziś pogoda jest FATALNA! Od rana leje ,a jutro też prognozy są nie za ciekawe...

pzdr

bjar_1
Napisano
w wawce tez leje jak tak dalej pojdzie to zamiast u was w lesie to posiedze w domu:}:}:}rano lecimy pod kozienice najpierw cos sprawdzic pzdr
Napisano
My niedługo jedziemy ,mimo że pogoda jest nie za bardzo. Fotki z dzisiejszego wypadu będa wiecie gdzie :) dopiero w poniedziałek. Kilka wstawię też na forum.

pozdrawiamy

bjar_1 & ekipa cała :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie