cezarx Napisano 25 Maj 2004 Autor Share Napisano 25 Maj 2004 WitamZnalazłem butelke wysokośc 25 cm z jasnozielonego szkłaAle najciekawsze są napisy lece od góryJ.A.BACZEWSKILWOW POLOGNEMAISON FONDEE1782pROSZE O IDENTYFIKACJE TEJ BUTELKIPOZDRAWIAM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DTH Napisano 30 Maj 2004 Share Napisano 30 Maj 2004 Cezar: na tej Twojej butli jest napisane po rosyjsku: na gorze Browar lub Browary ,a na dole: w Moskwie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cezarx Napisano 27 Maj 2004 Autor Share Napisano 27 Maj 2004 A ta 2 butelka od czego ???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cezarx Napisano 25 Maj 2004 Autor Share Napisano 25 Maj 2004 WitamZnalazłem butelke wysokośc 25 cm z jasnozielonego szkłaAle najciekawsze są napisy lece od góryJ.A.BACZEWSKILWOW POLOGNEMAISON FONDEE1782pROSZE O IDENTYFIKACJE TEJ BUTELKIPOZDRAWIAM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 27 Maj 2004 Share Napisano 27 Maj 2004 Daj rysunek bić na całej flaszce ,to Ci pomogę. I najlepiej fotę całej butelki.bjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cezarx Napisano 25 Maj 2004 Autor Share Napisano 25 Maj 2004 fota Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cezarx Napisano 25 Maj 2004 Autor Share Napisano 25 Maj 2004 inna butla Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DTH Napisano 25 Maj 2004 Share Napisano 25 Maj 2004 A co tu identyfikowac?:-)Jedna z najslysnniejszych wytworni wódek i likierów w II RP - J.A.Baczewski-Lwów, adresy:Zniesienie i Rynek 31, we Lwowie oczywiscie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cezarx Napisano 27 Maj 2004 Autor Share Napisano 27 Maj 2004 może być ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 30 Maj 2004 Share Napisano 30 Maj 2004 jak widzicie firma ma sie dobrze tyle ze w Austri....a date załozenia bija do tej pory . wódzia niezła :))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 27 Maj 2004 Share Napisano 27 Maj 2004 Ładna jedna i druga jak wyczyszczone.Do soboty może coś w koncu.....Pozdrawiam kondr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 27 Maj 2004 Share Napisano 27 Maj 2004 Ładna ,rosyjska oczywiście prawdopodobnie od likieru albo jakiejś nalewki. Co pisze nad orłem?? Nie widać zbytnio...pzdrbjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 26 Maj 2004 Share Napisano 26 Maj 2004 Mam identyczną ,nie wiem od czego jest - prawdopodobnie jakiś likier (?). Te flaszki wyglądają na dosyć stare ,sądzę że są wcześniejsze niż dwudziestolecie międzywojenne.Na fotce tablica reklamowa Baczewskiego.pzdrbjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cezarx Napisano 27 Maj 2004 Autor Share Napisano 27 Maj 2004 a teraz a jak nie bedzie widaćto może jakoś to napisze ech Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 27 Maj 2004 Share Napisano 27 Maj 2004 ...PO...AP... :)Narysuj w Paincie ten napis :)bjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cezarx Napisano 27 Maj 2004 Autor Share Napisano 27 Maj 2004 mam jeszcze takie napisane jest Warszawskie laboratorium chemiczne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
cezarx
Znalazłem butelke wysokośc 25 cm z jasnozielonego szkła
Ale najciekawsze są napisy
lece od góry
J.A.BACZEWSKI
LWOW POLOGNE
MAISON FONDEE
1782
pROSZE O IDENTYFIKACJE TEJ BUTELKI
POZDRAWIAM
15 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.