Gość Napisano 16 Maj 2004 Napisano 16 Maj 2004 Dlaczego nie było nikogo z przedstawicieli redakcji na XIX Ogólnopolskim Zlocie Poszukiwaczy w Nowej Wsi ? Czy może gazeta ma już w dupie swoich czytelników ? Czy już nie pisze dla poszukiwaczy skarbów i o poszukiwaczach ? Na zlot przyjechało kilkuset ludzi z całej Polski mimo nie sprzyjającej pogody. Czy Paniom z redakcji była nie miła pogoda ? Czy może towarzystwo eksploratorów ?
janek_toruń Napisano 16 Maj 2004 Napisano 16 Maj 2004 ale kolega ostro pojechał, sprawa jest oczywista,gazeta wyrosła z tego srodowiska, potem stała sie komercyjna i zgodnie z rachunkiem ekonomicznynm szkoda było paliwa, i o co tu się obrażać
torba5 Napisano 16 Maj 2004 Napisano 16 Maj 2004 trochę to dziwne robić sobie jazdę na stronie komerchy
Bocian Napisano 16 Maj 2004 Napisano 16 Maj 2004 No tak AF znowu zmartwychwstał i swoim zwyczajem mąci wodę.Dlaczego organizatorzy zlotów np. militarnych nie krzyczą że redakcja ich zlewa bo nie wpadła porobić fotki?W końcu pojazdy militarne to też zakres tematyczny pisma.To jakaś schizma.
Gość Napisano 16 Maj 2004 Napisano 16 Maj 2004 Widzę że Bociany już na dobre zadomowiły się po zimie w naszym kraju. Sorry Bocian ale ten post nie był do ciebie tylko do redakcji. Postawiłem proste pytanie i chciałbym wiedzieć dlaczego redakcja olała poszukiwaczy. Nie interesują mnie rycerze, grupy teatralne i zbieracze motyli. Pytałem o poszukiwaczy i ich zlot. W związku z czym oczekuje rzeczowej informacji lub wyjaśnień.
Gość Napisano 17 Maj 2004 Napisano 17 Maj 2004 JAK TO NIE BYLO ODKRYWCY? PRZECIEZ NA NECIE MOZNA OBEJRZEC FOTKI ZE ZLOTU- I SA PANIE Z ODKRYWCY- ZRESZTA W STANIE MOCNO WSKAZUJACYM NA SPOZYCIE....CZY PYTAJACY NIE POMYLIL SIE? ZDJECIA SA NA STRONIE KRUKA
Gość Napisano 17 Maj 2004 Napisano 17 Maj 2004 Szanowny kolego, to o czym piszesz to Jurajskie Spotkania które w tym roku odbyły się 29.04.04. Bardzo miła i sympatyczna impreza, ale ja pytam o XIX Ogólnopolski Zlot Poszukiwaczy Skarbów mający miejsce w miniony weekend.
Gość Napisano 17 Maj 2004 Napisano 17 Maj 2004 Sorry Bocian. Wiem,że jesteś członkiem redakcji i musisz jej bronić,ale uważam, że tym razem nie masz racji. Jako, że pismo jest dla poszukiwaczy, nie powinno być dla nich wazniejszych spraw niż reportaże ze zlotów polskich poszukiwaczy. Odbywają się tylko 2 razy do roku i przykre jest to, że nikt z redakcji nie może przyjechać. Może redakcja powinna poprosić Radka Szewczyka o napisanie artykułu? On przynajmniej był na miejscu.
Gość Napisano 17 Maj 2004 Napisano 17 Maj 2004 Panie Bociek kto tu mąci wodę ? Gadaj po ludzku, rozmawiajmy po jak chłop z chłopem. Postawiłem proste i chyba zrozumiałe pytanie, w związku z czym oczekuje prostej i rzeczowej odpowiedzi. AFPS To pytanie,- a nie żaby które, sam sobie możesz łowić w mętnej wodzie.
Bocian Napisano 17 Maj 2004 Napisano 17 Maj 2004 Kolego AF. Jakoś unikałeś rozmowy jak chłop z chłopem ostatnim razem gdy obrażałeś mnie publicznie na czacie. Jest wielu świadków tego przykrego wydarzenia. Tylko że nie udało Ci się wyprowadzić mnie z równowagi.Uwagę o żabach pominę milczeniem bo jest żałosna.Twoje pytania zawsze zawierają odpowiednią dawkę jadu i są zadawane anonimowo.Poza tym na zlocie nie było kilkuset" ludzi a około 80 osób. Nikt nikomu nie zabrania napisania krótkiego reportażu z tego zlotu i zamieszczenia w gazecie. Masz okazję się wykazać.W stopce gazety są wszelkie potrzebne informacje do nawiązania kontaktu z redakcją i przekazania swoich uwag.Więc wątek ten zostanie usunięty jako nie związany z tematyką forum.
Gość Napisano 17 Maj 2004 Napisano 17 Maj 2004 Bociek Bociek , przecież ty juz zostałeś wyprowadzony z równowagi . Bierz relanium, to po prostu proste pytanie.
Gość Napisano 17 Maj 2004 Napisano 17 Maj 2004 Co do ilości to ja mam znaczek o numerze 87 - to moze nie byłem na tym zlocie ? Przy mnie Krzysiek numerował znaczki, a dostawali je tylko ci co wpłacili wpisowe. Więc nie gadaj głupot , jak tam nie byłeś.
Gość Napisano 17 Maj 2004 Napisano 17 Maj 2004 Bocian mogę napisać , jak nie ma już komu pisać w redakcji po ostatnich zwolnieniach.
Bocian Napisano 17 Maj 2004 Napisano 17 Maj 2004 Czy potrafisz chociaż jeden post pod drugim podpisać sie jako jedna osoba? EOT
Gość Napisano 17 Maj 2004 Napisano 17 Maj 2004 Słuchaj to nie komisariat, jak wynika z zasad forum jedni mogą się logować inni nie i nie muszą jak na razie. Więc pozwul że z tego przywileju skożystam. Postaraj się raczej aby redakcja dała poszukiwaczą rzeczową informacje dlaczego olała ogólnopolski zlot. Powinna uczestniczyć na takiej imprezie nawet gdyby było tam pięciu eksploratorów.
yupiter Napisano 17 Maj 2004 Napisano 17 Maj 2004 Zamiast się obrażać nawzajem, moglibyście Panowie pogadać o faktach.Nie byłem wprawdzie na Zlocie, ale nie mówię, że by mnie nie interesowało, dlaczego miesięcznik który kupuję, nie był zainteresowany tym zlotem - podobno ogólnopolskim.Kij w mrowisko???YP
kryzys1945 Napisano 17 Maj 2004 Napisano 17 Maj 2004 WitamBocian spokojnie,jakie jątrzenie jadu,zadane pytanie było skierowane do redakcji Odkrywcy. Więc najprościej było uudzielenie odpowiedzi,przez kogoś z redakcji,a nie przejście od razu to atakującego tonu. Sprawa prosta,nie ma po co usuwać wątku,lecz po prostu niech redakcja się ustosunkuje do pytania i bedzie koniec sprawy,a takie usuwanie nic dobrego nie da,nie mozna usuwac niewygodnych tematów,lecz nalży się ustosunkować przytaczając solidne argumenty.Cenzura niewskazana.Pozdrawiam
sapertorun Napisano 17 Maj 2004 Napisano 17 Maj 2004 Witam!Ja niestety ale sie loguję,bardzo bym prosił zeby Pan Bocian forum pilnował a nie ludzi pouczał jak mają pretensje do Odkrywcy".Tj. znów ktoś na głownym pisze post o elektrolizie -proszę zrobić porządek i pozamieszczać posty na odpowiednich forach.Czyżby ten nawał pracy nie pozwala Panu przypilnować tej samowoli słowa.Pozdrawiam Sapertorun.
Bocian Napisano 17 Maj 2004 Napisano 17 Maj 2004 Zalecam lekturę dokładną forum od początku i prześledzenie działań AF. Wtedy wyjaśni się dlaczego użyłem słowa jątrzenie i będą widoczne metody działania AF. Jaka cenzura? mam pretensje nie do pytania ale do sposobu w jaki zostało zadane i do osoby która je zadała. I dlaczego używa paru nicków.Najpierw wielkie halo i prośby o zabronienie wypowiadania się ludziom pod paroma loginami a potem cenzura jak ten proceder próbuje zlikwidować.Mógłbym pójść na łatwiznę i włączyć obowiązkowe logowanie i rejestrację. Ale staram się dać również prawo do wypowiedzi osobom niezalogowanym. Ale nie takim które używają tak jak AF około 50 różnych nicków.Pytanie do redakcji, proszę bardzo. Prawo każdego. Ale nie w taki sposób.I to cała zadyma.
Katani Napisano 17 Maj 2004 Napisano 17 Maj 2004 Nie czepiajcie się Bociana,dzięki niemu my tu możemy rozmawiać, Bocian ma rację, nie można robić cenzurę, ten okers już minął. Ważne jest abyśmy z szacunkiem rozmawiali.
Katani Napisano 17 Maj 2004 Napisano 17 Maj 2004 Przecież Bocian wszystko widzi na srewrze. A poza tym Bocianisko ma gniazdo na górze, i widzi wszystko. Cenię Całą Redakcję za to, że artykułami otwiera nam przeszłość, a przszłość to dziś.
rts Napisano 17 Maj 2004 Napisano 17 Maj 2004 Witam!Tiaa, ten watek moze i rzeczywiscie warto by usunac.. ilosc bledow ortograficznych w wypowiedzi kolegi Nie-Wiadomo-Kogo z 17:17 w zupelnosci wystarczy do oblania matury z j. polskiego... ;)A mowiac serio, troszke luzu Panowie!!!Jesli kobieta wam nie daje to po prostu sprobujcie z nia porozmawiac (to naprawde dziala!) a nie wylewac swoje zale na forum.pozdrowienia dla Okrywcow!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.