Gość Napisano 14 Maj 2004 Napisano 14 Maj 2004 Witam,udało mi sie dzis zdobyc od znajomego magazynek,lufe i 30 szt pestek od słynnego Visa..co do magazynka wiem za na 100% jest od Visa,ale co do lufy nie mam pewnosci bo są waffenamty i glapa wiem tez ze niemcy przejeli pozniej produkcje tej broni(a w internecie nie mogłem jej znalesc i nie wiem jak wygląda)Wszystko jest w bardzo dobrym stanie,jeszcze mu za to nie zapłaciłem,ile to jest warte?? (stan super,100%oryginał!)
Grendel Napisano 14 Maj 2004 Napisano 14 Maj 2004 Warte to jest mniej wiecej dwa i pol roku wiezienia w zaieszeniu na piec lat.Plus wpis do rejestru skazanych.PozdrowieniaGrendel
RG42 Napisano 14 Maj 2004 Napisano 14 Maj 2004 Hehe, otóż to.Chociaż magazynek jest legalny :))).Pozdrawiam,RG42
pomsee Napisano 15 Maj 2004 Napisano 15 Maj 2004 Koledzy maja racje ale przeciez o to nie pytales wiec ja sprobuje Ci odpowiedziec. Visy produkowane w czasie okupacji były oznaczane znakiem waffenampt 77 (Radom) i 625 (Steyr). Znak taki wyglada jak mala gapa pod ktora jest wlasciwy numer. Sprawdz oznaczenie na lufi ktora masz i jesli jest to gapa z 77 to na pewno masz lufe od Visa. Przyrzyj sie zreszta magazynkowi - jesli jest to produkcja okupacyjna to tez musi miec waffenamt z nr 77.
pomsee Napisano 15 Maj 2004 Napisano 15 Maj 2004 Troche wieksza fotka - mam nadzieje, ze Ci jakos pomogłem?
pomsee Napisano 15 Maj 2004 Napisano 15 Maj 2004 I jeszcze jedno: lufy do okupacyjnego Visa robione byly w fabryce Steyr w Austrii wiec ta Twoja musi miec oznaczenie WaA 625.
Grendel Napisano 15 Maj 2004 Napisano 15 Maj 2004 Pomsee,Alez pytal, pytal...Cytuje:Wszystko jest w bardzo dobrym stanie,jeszcze mu za to nie zapłaciłem,ile to jest warte?? ".Odpowiedz otrzymal.Dwa i pol w zawieszeniu na piec plus na 100% oryginalne wpisanie do rejestru skazanych.Dlaczego jestem upierdliwy?Moze dlatego, ze draznia mnie pytania w tym stylu...nalazlem/dostalem czesc legendarnego/mitycznego/cudownego itp...Ile to jest warte?"Warte jest tyle, na ile Ci na tym zalezy i ani centa/grosza wiecej.E - co sie bede rozwodzil - pozno jest - pora spac.BTW -sliczna masz ta lufe:)Moj dawny VIS byl w odrobine gorszym stanie, ale za to byl przedwrzesniowy:)Dawne czasy...Na szczescie w dobrych rekach jest:)PozdrowieniaGrendel
Grendel Napisano 15 Maj 2004 Napisano 15 Maj 2004 Jakis czas temu widzialem okupacyjnego VIS'a w jednym ze sklepow z bronia w Michigan.Nawet zastanawialem sie, czy nie kupic, ale zona stanowczo sie nie zgodzila na bron w domu(mamy dwojke malych dzieci).Powiem tyle, ze nie kosztowal nawet zbyt wiele.Nie pamietam dokladnie ile, ale bylo to mniej od P08.A teraz juz spac.Grendel
Gość Napisano 15 Maj 2004 Napisano 15 Maj 2004 Dzięki,nie rozumiem czemu wszyscy udaja swiętoszkow,jestem pewien na 100%,ze zaden z was nie powiercił by Visa,chodziaz taka bron w nieodpowiednich rękach grozi smiercią lub utrata zdrowia....no ale jesli mozecie prosze o konkretna odpowiedz bo nie chce przepłacic za te przedmioty......aha macie racje lufa jest niemiecka,wszystko w idealnym stanie....ale dla spokoju sumienia wszystkich Was ide ja przewiercic.... :)
pomsee Napisano 15 Maj 2004 Napisano 15 Maj 2004 Grendel - oczywiscie masz racje ale mnie tak naprawde interesuje Vis jako taki i dlatego dziele sie tym co wiem. A to lufa jest do kompletu z 1938 - stan excellent! :)
Gość Napisano 15 Maj 2004 Napisano 15 Maj 2004 Hmmm...chyba od tego jest to forum,zeby sie czegos dowiedziec!!??Nie jestem zorientowany w cenie i dlatego pytam,mam mu dac za to 50 zł a okaze sie ze jest warte 30zł ,co za interes!?Skoro nikt nie wie ile jest jest wart magazynek i lufa od visa w przyzwoitym stanie to trudno....popytam gdzie indziej
pomsee Napisano 15 Maj 2004 Napisano 15 Maj 2004 Magazynek - o ile to orginal z II wojny - ok. 200 - 300zł,lufa (tez orginał) ok. 400 - 500 zł. Amunicja - trudno powiedziec. Sa to ceny jakie mozna uzyskac sprzedajac przedmioty na zachodzie.
Gość Napisano 15 Maj 2004 Napisano 15 Maj 2004 Dzieki,i tu mnie zaskoczyłes....myślałem ze znacznie mniej,nie mam do tego reszty,więc wystawie to na allegro,oczywiscie w nie co nizszych cenach,co do oryginalnosci to 100%,przy mnie wyciągał je z komorki,facet sie tym nie zajmuje...DZIEKI!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.