Skocz do zawartości

Cesci Visa!

Gość P.D

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam,udało mi sie dzis zdobyc od znajomego magazynek,lufe i 30 szt pestek od słynnego Visa..co do magazynka wiem za na 100% jest od Visa,ale co do lufy nie mam pewnosci bo są waffenamty i glapa wiem tez ze niemcy przejeli pozniej produkcje tej broni(a w internecie nie mogłem jej znalesc i nie wiem jak wygląda)Wszystko jest w bardzo dobrym stanie,jeszcze mu za to nie zapłaciłem,ile to jest warte?? (stan super,100%oryginał!)
Napisano
Warte to jest mniej wiecej dwa i pol roku wiezienia w zaieszeniu na piec lat.Plus wpis do rejestru skazanych.
Pozdrowienia
Grendel
Napisano
Koledzy maja racje ale przeciez o to nie pytales wiec ja sprobuje Ci odpowiedziec. Visy produkowane w czasie okupacji były oznaczane znakiem waffenampt 77 (Radom) i 625 (Steyr). Znak taki wyglada jak mala gapa pod ktora jest wlasciwy numer. Sprawdz oznaczenie na lufi ktora masz i jesli jest to gapa z 77 to na pewno masz lufe od Visa. Przyrzyj sie zreszta magazynkowi - jesli jest to produkcja okupacyjna to tez musi miec waffenamt z nr 77.
Napisano
I jeszcze jedno: lufy do okupacyjnego Visa robione byly w fabryce Steyr w Austrii wiec ta Twoja musi miec oznaczenie WaA 625.
Napisano
Pomsee,
Alez pytal, pytal...Cytuje:
Wszystko jest w bardzo dobrym stanie,jeszcze mu za to nie zapłaciłem,ile to jest warte?? ".
Odpowiedz otrzymal.Dwa i pol w zawieszeniu na piec plus na 100% oryginalne wpisanie do rejestru skazanych.
Dlaczego jestem upierdliwy?Moze dlatego, ze draznia mnie pytania w tym stylu...nalazlem/dostalem czesc legendarnego/mitycznego/cudownego itp...Ile to jest warte?"
Warte jest tyle, na ile Ci na tym zalezy i ani centa/grosza wiecej.E - co sie bede rozwodzil - pozno jest - pora spac.
BTW -sliczna masz ta lufe:)Moj dawny VIS byl w odrobine gorszym stanie, ale za to byl przedwrzesniowy:)Dawne czasy...Na szczescie w dobrych rekach jest:)
Pozdrowienia
Grendel
Napisano
Jakis czas temu widzialem okupacyjnego VIS'a w jednym ze sklepow z bronia w Michigan.Nawet zastanawialem sie, czy nie kupic, ale zona stanowczo sie nie zgodzila na bron w domu(mamy dwojke malych dzieci).
Powiem tyle, ze nie kosztowal nawet zbyt wiele.Nie pamietam dokladnie ile, ale bylo to mniej od P08.
A teraz juz spac.
Grendel
Napisano
Dzięki,nie rozumiem czemu wszyscy udaja swiętoszkow,jestem pewien na 100%,ze zaden z was nie powiercił by Visa,chodziaz taka bron w nieodpowiednich rękach grozi smiercią lub utrata zdrowia....no ale jesli mozecie prosze o konkretna odpowiedz bo nie chce przepłacic za te przedmioty......aha macie racje lufa jest niemiecka,wszystko w idealnym stanie....ale dla spokoju sumienia wszystkich Was ide ja przewiercic.... :)
Napisano
Grendel - oczywiscie masz racje ale mnie tak naprawde interesuje Vis jako taki i dlatego dziele sie tym co wiem.
A to lufa jest do kompletu z 1938 - stan excellent! :)
Napisano
Hmmm...chyba od tego jest to forum,zeby sie czegos dowiedziec!!??Nie jestem zorientowany w cenie i dlatego pytam,mam mu dac za to 50 zł a okaze sie ze jest warte 30zł ,co za interes!?Skoro nikt nie wie ile jest jest wart magazynek i lufa od visa w przyzwoitym stanie to trudno....popytam gdzie indziej
Napisano
Magazynek - o ile to orginal z II wojny - ok. 200 - 300zł,
lufa (tez orginał) ok. 400 - 500 zł. Amunicja - trudno powiedziec. Sa to ceny jakie mozna uzyskac sprzedajac przedmioty na zachodzie.
Napisano
Dzieki,i tu mnie zaskoczyłes....myślałem ze znacznie mniej,nie mam do tego reszty,więc wystawie to na allegro,oczywiscie w nie co nizszych cenach,co do oryginalnosci to 100%,przy mnie wyciągał je z komorki,facet sie tym nie zajmuje...DZIEKI!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie