bjar_1 Napisano 14 Maj 2004 Autor Share Napisano 14 Maj 2004 Komu była nadawana? Orzeł z koroną nałożony na literę A" ,pod orłem napis POBÓR 1938 WOJSK".Aluminium ,szerokość w najszerszym miejscu - 30 mm ,wysokość 40 mm. Wygląda na wycięte z jakiejś większej części.pzdrbjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
franek164 Napisano 15 Maj 2004 Share Napisano 15 Maj 2004 witamNiech zgadnę znalazłeś ten fant w domu na II piętrze na osiedlu 1000 - lecia?Wydaje mi się, że fant ten został celowo podrzucony na pobojowisko aby uchodził za oryginalny, a potem kolejne sztuki łatwo się sprzedały. Jak wiemy w świętokrzyskim wszyscy podrabiają aluminiowe blaszki - dlaczego tym razem miałoby być inaczej :)pozdro smętnynarka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RASTCOM Napisano 15 Maj 2004 Share Napisano 15 Maj 2004 Jak dla mnie mogła być to plakietka pamiątkowa , okolicznościowa sam mam kilka z tego okresu , widać wtedy to było modne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalczewski Napisano 14 Maj 2004 Share Napisano 14 Maj 2004 Przystojna dlon he he :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 15 Maj 2004 Autor Share Napisano 15 Maj 2004 Taa...dłoń moja ,ale przydało by się jakieś info nt. tej blaszyny!bjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 16 Maj 2004 Autor Share Napisano 16 Maj 2004 Franek - rzekomo znaleziony na terenie ogródków działkowych w Skarżysku-Kamiennej. Prawdopodobnie słaba podróbka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
bjar_1
Komu była nadawana? Orzeł z koroną nałożony na literę A" ,pod orłem napis POBÓR 1938 WOJSK".
Aluminium ,szerokość w najszerszym miejscu - 30 mm ,wysokość 40 mm. Wygląda na wycięte z jakiejś większej części.
pzdr
bjar_1
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.