Skocz do zawartości

z iraku o wydarzeniach w lodzi

Gość mr

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Morze trochę nie w temacie. Przepraszam. Superekspres przedstawił zdjecia poległych dziennikarzy. Odsądzili ich od czci i wiary we wiadomościach, wręcz wykluczono ich z klubu. Czy uważacie, że te zdjęcia powinny się ukazać, czy nie. Moim zdaniem powinny.Motul.
Napisano
Pewnie ile ludzi, tyle zdań.
Każdy niech sobie sam odpowie na pytanie, czy jeśliby mu ktos bliski zginął w Iraku (czy gdzie indziej) to, czy życzyłby sobie widzieć jego zwłoki w każdej gazecie i czytać na każdym kroku o jego ostatnich minutach. Dla mnie to odpada. Wprawdzie pewnie wszystkich interesują tego typu sensacje i ich tło (mnie również), ale w zasadzie jestem gotowy z tego dobrowolnie zrezygnować wczuwając się w odczucia rodziny i bliskich.
Pozdrowienia
YP
Napisano
mi też się nie podoba publikowanie zdjęć zwłok w prasie i w telewizji. Ale bardziej nie lubię hipokryzji. TV i prasa prawie codzień publikują bliższe bądź dalsze ujęcia ofiar wojen czy wypadków. Trupy podcza szdobywania Basry czy zamieszki na HAiti, masakra w Ruandzie, bąź ostatnio bezczeszczenie zwłok Amerykanów w Faludży. Można powiedzieć że to są ciała anonimowe, więc wszystko ok. Ale jak wytlumaczyć pokazanie zwłok przywódców HAmasu (tego szejka i jego następcy), a ostatnio wynoszenie Kadyrowa. Moze ich rodziny też by sobie tego nie życzyły, ale nikt się z tego popwodu nie oburzył.
Napisano
I to jest właśnie zgniła komercja ale ludzie sami tego chcą, kupują to jak towar jest popyt jest więc i podaż.
Napisano
LUDZIE !

W telewizii-Irak non stop
W radiu - Irak
W gazetach - Irak

Więc chociaż tutaj dajcie sobie z tym spokój
wątpie aby któryś z was pojechał na wykopiki do Iraku .

Poadrawiam
Romel

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie