Monti Napisano 12 Maj 2004 Napisano 12 Maj 2004 Nie jest to temat do żartów,ani Irak,ani to co w Łodzi sie stało.
yupiter Napisano 12 Maj 2004 Napisano 12 Maj 2004 Wniosek z tego, że to fotomontaż...Czasami lepszy czarny humor niż żaden....YP
Motul Napisano 12 Maj 2004 Napisano 12 Maj 2004 Morze trochę nie w temacie. Przepraszam. Superekspres przedstawił zdjecia poległych dziennikarzy. Odsądzili ich od czci i wiary we wiadomościach, wręcz wykluczono ich z klubu. Czy uważacie, że te zdjęcia powinny się ukazać, czy nie. Moim zdaniem powinny.Motul.
yupiter Napisano 12 Maj 2004 Napisano 12 Maj 2004 Pewnie ile ludzi, tyle zdań.Każdy niech sobie sam odpowie na pytanie, czy jeśliby mu ktos bliski zginął w Iraku (czy gdzie indziej) to, czy życzyłby sobie widzieć jego zwłoki w każdej gazecie i czytać na każdym kroku o jego ostatnich minutach. Dla mnie to odpada. Wprawdzie pewnie wszystkich interesują tego typu sensacje i ich tło (mnie również), ale w zasadzie jestem gotowy z tego dobrowolnie zrezygnować wczuwając się w odczucia rodziny i bliskich.PozdrowieniaYP
maxikasek Napisano 12 Maj 2004 Napisano 12 Maj 2004 mi też się nie podoba publikowanie zdjęć zwłok w prasie i w telewizji. Ale bardziej nie lubię hipokryzji. TV i prasa prawie codzień publikują bliższe bądź dalsze ujęcia ofiar wojen czy wypadków. Trupy podcza szdobywania Basry czy zamieszki na HAiti, masakra w Ruandzie, bąź ostatnio bezczeszczenie zwłok Amerykanów w Faludży. Można powiedzieć że to są ciała anonimowe, więc wszystko ok. Ale jak wytlumaczyć pokazanie zwłok przywódców HAmasu (tego szejka i jego następcy), a ostatnio wynoszenie Kadyrowa. Moze ich rodziny też by sobie tego nie życzyły, ale nikt się z tego popwodu nie oburzył.
d007 Napisano 12 Maj 2004 Napisano 12 Maj 2004 I to jest właśnie zgniła komercja ale ludzie sami tego chcą, kupują to jak towar jest popyt jest więc i podaż.
polsmol Napisano 14 Maj 2004 Napisano 14 Maj 2004 Kadyrow jeszcze żył kiedy go filmowano a przywódcy Hamasu to politycy więc sami dobrowolnie zrezygnowali z przywatości.
Romel79 Napisano 14 Maj 2004 Napisano 14 Maj 2004 LUDZIE !W telewizii-Irak non stop W radiu - IrakW gazetach - IrakWięc chociaż tutaj dajcie sobie z tym spokójwątpie aby któryś z was pojechał na wykopiki do Iraku .Poadrawiam Romel
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.