sapertorun Napisano 8 Maj 2004 Autor Share Napisano 8 Maj 2004 Witam!proszę o identyfikacje znalezionego nieśmiertelnika.Pozdrawiam Sapertorun. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sapertorun Napisano 8 Maj 2004 Autor Share Napisano 8 Maj 2004 Witam!proszę o identyfikacje znalezionego nieśmiertelnika.Pozdrawiam Sapertorun. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beaviso Napisano 8 Maj 2004 Share Napisano 8 Maj 2004 Schwere Heimat Flak Batterie, czyli ciężka bateria plot (nie wiem co znaczy w tym kontekście Heimat=ojczyzna, domyślam się że może chodzić o baterię obsługiwaną głównie przez nastoletnich Flak-pomocników).s-Heimat-Flak-Bttr 238/I pojawia się w dostępnych zestawieniech w okresie lipiec-wrzesień 1944 jako jednostka podległa pod Stab/Flak Regiment 62, z dowództwem w Gdańsku. Być może rzuciło ją w 1945 pod Toruń.Oznaczenia nie bardzo rozumiem, z nazwy to była ateria", ale faktycznie bateria=kompania, więc...pozdr,M Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beaviso Napisano 8 Maj 2004 Share Napisano 8 Maj 2004 sorry, nie zamknąłem wytłuszczenia tekstu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sapertorun Napisano 9 Maj 2004 Autor Share Napisano 9 Maj 2004 Ja wykombinowałem że Heimat=ojczyzna=rodzima=miejscowa=utworzona z ludnosci miejscowej.Co Ty na to?Pozdrawiam Sapertorun. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
sapertorun
Witam!
proszę o identyfikacje znalezionego nieśmiertelnika.Pozdrawiam Sapertorun.
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.