majros Napisano 8 Maj 2004 Autor Share Napisano 8 Maj 2004 Znalazłem taką oto tabliczkę z adresem Verkauft Kurt Sander Koingsberg Georgstr.19.Zastanawiam sie czy to znany mieszkaniec przedwojennego Królewca , czy moze zwykły" obywatel.Jakby koledzy cos wiedzieli na ten temat to z góry dzieki.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Romel79 Napisano 8 Maj 2004 Share Napisano 8 Maj 2004 mi to się wydaje że jest to tabliczka z jakiegoś czegoś" , a na niej jest adres firmy. coś podobnego miałem wybitego na starej lampie.pozdrRomel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karabin70 Napisano 9 Maj 2004 Share Napisano 9 Maj 2004 WitamKiedyś w lesie odczytywałem stare nagrobki poniemieckie, wywiezione z jakiegoś cmentarza. Z Tyłu niektóre miały poprzyczepiane bardzo podobne tabliczki. Były tam adresy i nazwiska kamieniarzy.Pozdrawiam Andrzej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MK Napisano 9 Maj 2004 Share Napisano 9 Maj 2004 Jeśli jest to w miarę duże, to może takie coś, co wisi na domu i przechodzący wie, kto tam mieszka? Nie znam tego gostka, pierwszy raz o nim niestety słyszę. Ale może ktoś inny będzie wiedział.PozdrawiamMK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MK Napisano 9 Maj 2004 Share Napisano 9 Maj 2004 Przepraszam, nie doczytałem, jeśli już - byłaby to tabliczka na sklepie (choć może biurze?). Właścicielem musiał być ten gostek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sapertorun Napisano 9 Maj 2004 Share Napisano 9 Maj 2004 Witam!Podobne coś" mam przy kufrze tj. torbie podróżnej z okresu międzywojennego może wojennego.Niestety niemam fotki .ale postaram sie zrobić i zamieścić.Pozdr.Sapertorun. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
majros
Znalazłem taką oto tabliczkę z adresem Verkauft Kurt Sander Koingsberg Georgstr.19.Zastanawiam sie czy to znany mieszkaniec przedwojennego Królewca , czy moze zwykły" obywatel.Jakby koledzy cos wiedzieli na ten temat to z góry dzieki.Pozdrawiam.
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.