tomili Napisano 3 Maj 2004 Autor Share Napisano 3 Maj 2004 Czy istnieje możliwość określenie jaki jest to dokładnie model (wzór ) bagnetu polskiego? Z góry dziękuje za informacje. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomili Napisano 3 Maj 2004 Autor Share Napisano 3 Maj 2004 foto 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomili Napisano 3 Maj 2004 Autor Share Napisano 3 Maj 2004 foto 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolas Napisano 5 Maj 2004 Share Napisano 5 Maj 2004 sprawa prosta jak barszcz :))))))))))))))) - polski wz.22 w pozniejszej wersji bo numer ma juz na progu głowni ... :) jakbyś sie go chciał pozbyc lub wymienić na inne militaria czy ca$h to wal do mnie śmiało na bolass@poczta.onet.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartekl23 Napisano 4 Maj 2004 Share Napisano 4 Maj 2004 tak, zdecydowanie. widać dość charakterystyczne wzory bicia :-) na zdjęciu wydawał mi się troche szerszy :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner (Marek Z) Napisano 3 Maj 2004 Share Napisano 3 Maj 2004 Tak, jest to bagnet polski wz. 22Pozdrawiam,Marek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartekl23 Napisano 3 Maj 2004 Share Napisano 3 Maj 2004 widzisz, sprawa nie jset prosta, bo bagnety wz.24, 25 i 27 były bardzo podobne. Nie mogę też powiedzieć, że nie jest to wzór 22. Podaj dokładne wymiary i zrób zdjęcie orła oraz numerów i oznaczeń Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 Maj 2004 Share Napisano 4 Maj 2004 Wg mnie to też jest wz. 22, całkiem ładny.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 4 Maj 2004 Share Napisano 4 Maj 2004 Tak ,to wz.22 (zbrojownia").pzdrbjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
tomili
Czy istnieje możliwość określenie jaki jest to dokładnie model (wzór ) bagnetu polskiego? Z góry dziękuje za informacje. Pozdrawiam
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.