CortheZ Napisano 2 Maj 2004 Autor Share Napisano 2 Maj 2004 Witam Podczas ostatnich wykopków trafiło nam się coś takiego.Co to jest, proszę o identyfikację.Pozdrawiam CortheZ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CortheZ Napisano 2 Maj 2004 Autor Share Napisano 2 Maj 2004 I drugie zdjęcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIWEROLOG_16 Napisano 2 Maj 2004 Share Napisano 2 Maj 2004 CześćWydaje mi się że jest to zapalnik od jakiegoś pocisku lub bombki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jack61 Napisano 2 Maj 2004 Share Napisano 2 Maj 2004 A gdzie przeprowadzales te wykopki .Przypomina mi to zarowke przynajmniej ta czesc z gwintem moze jakis element od latarniu ulicznych gazowych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SP17 Napisano 2 Maj 2004 Share Napisano 2 Maj 2004 Jest to zapalnik najprawdopodobniej od szrapnela (99%).A ta kopuła to już pewnie z przedziału" kulek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 2 Maj 2004 Share Napisano 2 Maj 2004 Podzielam opinię poprzednika - jakiś zapalnik.pzdrbjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 2 Maj 2004 Share Napisano 2 Maj 2004 A czy to nie będzie ten polski zapalnik? Fotka z www.allegro.plbjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CortheZ Napisano 2 Maj 2004 Autor Share Napisano 2 Maj 2004 Dzięki za wszystkie odpowiedzi. Przypuszczałem że to jest zapalnik ale może ktoś wie do czego był stosowany ? Pozdrawiam CortheZ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 2 Maj 2004 Share Napisano 2 Maj 2004 Albo jest to :- zapalnik o działaniu podwójnym wz.1918/33 - zapalnik piorunujący o dz.podwójnym A wz.1918- zapalnik o dz.podwójnym wz.1897ogólnie stosowane do szrapneli np. w polskiej armacie 75 mm wz.1897.Niech ktoś dopisze coś czego ja nie napisałem ,albo jeśli się mylę.pzdrbjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
CortheZ
Witam
Podczas ostatnich wykopków trafiło nam się coś takiego.
Co to jest, proszę o identyfikację.
Pozdrawiam CortheZ
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.