Monsun Napisano 26 Maj 2004 Napisano 26 Maj 2004 Zgadzam się, szarotka jest piękna, ładnie ją wyczyściłeś.Ja natomiast do pfennigów II wojennych polecam tzw. Kamix ... łyżeczka kamikxu, 150 ml wrzątku i to wszystko, wrzucamy monetki do naczynia z tym specyfikiem i doglądamy. W zależności od stopnia zabrudzenia i nalotu cała operacja trwa od 2 - 6 minut. Efekt naprawdę dobry - w moim mniemaniu oczywiście. Jeżeli monetki są pokryte mocnym nalotem rdzy, to nieuniknione są lekkie wżery. Po tej oparacji całość należy przemyć dobrze wodą z mydłem. To tyle ...PozdrMarcin
wicja1 Napisano 26 Maj 2004 Napisano 26 Maj 2004 Bardzo dobre efekty przynosi gotowanie monet(miedzianych)w oleju jadalnym.Trzeba je gotować kilka minut mieszając.Uwaga,olej może się zapalić:)Rezultaty są wspaniałe.Brudy spadają,a to co jeszcze było widać nabieraostrości i głębi.
Natan Napisano 26 Maj 2004 Napisano 26 Maj 2004 Do sapertoruń : a jakie stężenie jest tego zoztworu z sodą oczyszczoną bo efekt super.PozdrawiamNatan
sapertorun Napisano 26 Maj 2004 Autor Napisano 26 Maj 2004 Ja sypie na oko dwie łyżeczki na pół kubka i zalewam gorącą wodą.Myśle że nie przedobrzysz jak wsypiesz wiecej bo on delikatnie rozpuszcza.Pozdrawiam Sapertorun.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.